Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Alkol reklamlarından AB de rahatsız

AB Komisyonu, Avrupa’daki artan alkol tüketimine dikkat çekerek, çocukların, gençlerin ve hamilelerin alkol tehlikesine karşı korunması gerektiğini açıkladı. Komisyonun Sağlık Komiseri Markos Kyprianou’nun hazırladığı “strateji belgesi”nde alkol satışı yaşının 18’e çıkarılması, sürücü ehliyetini yeni alan gençlere alkol yasağı getirilmesi, otobüs ve kamyon sürücülerine “sıfır tolerans” tanınması, televizyon ve sinemalarda alkol reklamlarının sınırlandırılması gibi öneriler yer alıyor.


REKLAMLARA KARŞI GİRİŞİM

Yeni Asya’ya yaptığı açıklamada, gazetelerde yayınlanan içki reklamlarını eleştiren Tüketiciler Birliği Başkanı Bülent Deniz, “Maalesef mevzuat buna m

YÖK üyesi Ayhan: YÖK enerjisini yanlış yerlerde kullanıyor

YÖK üyesi Prof. Dr. Halis Ayhan, “Kurul ihtiyaçlara uygun hızlı ve zamanında çözümler üretemiyor. Çalışma tarzının getirdiği zorluklar vardır. Enerjis


  Savaştan beter

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Genel Başkanı Derviş Günday, bayram tatili süresince meydana gelen trafik kazalarında 92 kişinin öldüğüne işaret ederek, “Irak’ta bile bu kadar can kaybı yok’’ dedi.


  AKPM Başkanı, Gül ile bir araya geldi

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Rene van der Linden, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile bir araya geldi.


  Lise bahçesinde bıçaklı kavga

Ordu’da bir lisenin bahçesinde çıkan kavgada biri öğrenci 2 kişi bıçakla yaralandı. Edinilen bilgiye göre Zaferi Milli Mahallesi’nde bir lisenin bahçesinde 1. sınıf öğrencisi A.Y. (15) ile okul bahçesine gelen G.G. (17) arasında henüz belirlenemeyen sepeple tartışma çıktı.


  Afganistan’da sivil katliamı

Afganistan’da NATO operasyonu sırasında 50 ile 80 arasında sivilin öldüğü iddialarının ardından, Afganistan’daki Birleşmiş Milletler misyonu (UNAMA) acil ve kapsamlı bir soruşturma istedi.


  Irak Bush'u bitirdi

ABD Kongresindeki güç dengesini belirleyecek 7 Kasım kısmi seçimleri öncesinde yapılan bir kamuoyu araştırması, Amerikan seçmeninin Demokrat adaylardan yana olduğunu gösterdi.


  Türkiye, kirlilikten etkilenmeyecek

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, İsrail’in Lübnan’ı bombardımanı sonucu denize sızan petrolün yarattığı kirliliğin, “Türkiye denizlerini etkilemeyeceği konusunda kanaat oluştuğunu” belirtti.


  Kutan: Güneydoğu sorununun çözümü ‘İslâm kardeşliği’nde

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Recai Kutan, Güneydoğu sorununun ancak ‘İslâm kardeşliği’ ile çözülebileceğini ifade ederek, “Çözümü uzakta aramanın bir anlamı yoktur. Çözüm, bizim üst kimliğimiz İslâm’dır” dedi.


  Sıcaklık 10 derece azalacak

Hava sıcaklığının yurdun kuzey ve iç kesimlerinde 6-10 derece olmak üzere, tüm yurtta azalacağının tahmin edildiği bildirildi.


  Türkiye’de her 1500 çocuktan biri lösemili

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Hematoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Samsun Lösemili Çocuklar Derneği Başkanı Prof. Dr. Davut Albayrak, Türkiye’de her bin 500 çocuktan birinin lösemi hastası olduğunu belirterek, bu çocukların yaşama umudunun sevgi ve yapılacak yardımlarla artırılması gerektiğini söyledi.


  “Çocuğunuza aşırı baskı yapmayın”

Başbakanlık Aile Araştırma Genel Müdürlüğü, aileleri çocuklarına aşırı baskı yapmamaları konusunda uyardı. ‘Aile Eğitim Rehberi’ çıkaran Başbakanlık Aile Araştırma Genel Müdürlüğü, “Aşırı baskı çocukların cinsel sağlıklarını bozar” uyarısını yaptı.


  Yanlış diyet saç döküyor

Kayseri Erciyes Üniversitesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Ümit Uşal, bilinçsiz ve sağlıksız diyet yapan ve sigara içen kadınlarda saç dökülmelerinin daha fazla olduğunu açıkladı. Aynı zamanda sigaranın ciltte de kırışıklıklara sebep olduğunu belirtti.


  Kuş gribi virüsü soğuk seviyor

Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Yorulmaz, kuş gribi virüsünün suda 22 derecede dört gün, 0 derecede ise otuz gün canlılığını sürdürebildiğini söyledi.


  Çanakkale, tüm medeniyetlerin gözdesi

Stratejik konumu itibariyle önemli bir geçiş noktası olan ve eski çağlardan beri tüm medeniyetlerin gözdesi Çanakkale Boğazı’nın 14 deniz savaşına sahne olduğu bildirildi.


  “Ambulans Rallisi” başlıyor

Sağlık Bakanlığı, Antalya’da acil servis hizmetleriyle ilgili sempozyum çerçevesinde ‘’Ambulans Rallisi’’ düzenleyecek.


  Bayramda çiçekler soldu

Merkezi İsviçre’de bulunan Interflora’nın Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Gazi Doğan, sektörde uzun zamandan beri bir takım sıkıntılar yaşandığını belirterek, söz konusu sıkıntının bayramda da etkisini sürdürdüğünü bildirdi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004