Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Silâhlara uluslar arası denetim

Silâhların denetlenmesi konusunda yaklaşık 3 yıldır sürdürülen uluslar arası kampanyanın ardından Birleşmiş Milletler, Silâh Ticaret Antlaşması üzerinde çalışılmaya başlanmasını kabul etti. Uluslar arası Af Örgütünün yazılı açıklamasına göre, BM Genel Kurulunda önceki gün yapılan oylama, “hükümetlerin Silâh Ticaret Antlaşmasına doğru attığı ilk adım” olması açısından önem taşıyor.


Taliban, Karzai’nin barış görüşmesi teklifini reddetti

Taliban lideri Molla Ömer, Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai’nin şartlı barış görüşmesi teklifini reddetti. Taliban sözcüsü Tayyib Aga, bilinmeye

Lübnan’da uranyumlu İsrail bombaları

İsrail’in Lübnan savaşında kullandığı bombaların açtığı kraterlerden alınan toprak örneklerinde yapılan incelemelerde radyoaktivite belirlendi.


  Jan Zahradil: İnkâr yasası talihsiz bir adım

Avrupa Birliği’ne (AB) 1 Mayıs 2004’te üye olan Çek Cumhuriyeti’nin Avrupa Parlamentosu (AP) vekili Jan Zahradil, Fransız parlamentosunun onayladığı “inkâr yasasının” talihsiz ve yersiz bir adım olarak niteledi.


  Bangladeş’te şiddet yayılıyor

Bangladeş’te, rakip siyasal gruplar arasında dün ülke genelinde meydana gelen çatışmalarda, 6 kişi öldü, yaklaşık 200 kişi de yaralandı.


  Sırp gençler, camileri taşladı

Bosna’nın orta kesimlerinde ve kuzeyindeki 2 kentte Osmanlılar döneminden kalma camilere taşlı saldırı düzenlendiği ve saldırılarla ilgili toplam 6 kişinin yakalandığı bildirildi.


  Irak ve Amerika demokraside hemfikir

Irak hükümeti ve ABD’nin Bağdat Büyükelçilği, Irak’ın ‘’demokratik ve istikrarlı bir devlet olmasını sağlamaya yönelik hedeflerin hayata geçirilmesi konusunda tamamıyla hemfikir’’ olduklarına ilişkin ortak bir bildiri yayınladı.


  Birleşmiş Milletler: Irak kontrolden çıktı

Birleşmiş Milletler, Irak’ta mezhep çatışmalarının kontrolden çıktığı uyarısında bulundu. BM insanî yardım çalışmaları koordinatörü Jan Egeland, Irak’ta mezhep çatışmaları sebebiyle her gün 100 kişinin öldüğünü söyledi.


  Aliyev: Sözde soykırım, Ermeni lobisinin fantezisi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, sözde Ermeni soykırımının ‘’Ermeni lobisinin fantezisi’’ olduğunu belirterek, Fransa’yı kınadı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004