Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Daha çok özgürlük, daha çok demokrasi

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, ortak iradenin tek temsil makamı olan TBMM’nin, 29 Ekim 1923'te kurduğu cumhuriyet ile Türk milleti ve medeniyetine yakışır yep yeni bir sayfa açıldığını kaydetti. Cumhuriyeti ayakta tutan tek kuvvetin millet olduğunu ifade eden Arınç, “Millet iradesinin tek temsil makamı olan Meclisimiz kuruluşundan beri ülkemizin bağımsızlığının ifadesi olarak milletimizin kaderine yön veren kararlar almaktadır’’ dedi.


İtici söylemler sürüyor

83. yıldönümü kutlamalarına da, “cumhuriyeti koruma ve kollama” görevini kendi tekelinde gören ve cumhur mânâsıyla bağdaştırılması imkânsız ayrımcı an

Ordu da, yargı da eleştirilebilmeli

Türkiye’de “Türk Silahlı Kuvvetlerinin bir tabu olduğunu ve herkesin ondan korktuğunu’’ ifade eden İzmir Bayındır Cumhuriyet Savcısı Gültekin Avcı, TS


  Masonlardan Anıtkabir ziyareti

Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası Derneği üyeleri, Anıtkabir’i ziyaret etti. Dernek Büyük Üstadı Asım Akin başkanlığındaki heyet, Atatürk’ün kabrine çelenk bıraktı, saygı duruşunda bulundu.


  MGK, ay sonu toplanıyor

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), 31 Ekim Salı günü Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in başkanlığında toplanacak.


  Bakan Gönül ABD’ye gitti

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, çeşitli konularda resmi temaslarda bulunmak üzere Amerika Birleşik Devletleri’ne gitti.


  Dışişleri, Iraklı diplomatları eğitiyor

Irak hükümetinin isteği üzerine Dışişleri Bakanlığı Eğitim Merkezi tarafından Iraklı diplomatlar için düzenlenen eğitim programının, 30 Ekim-5 Aralık tarihleri arasında Ankara’da yapılacağı bildirildi.


  Siyasî Partiler Kanunu’nun değiştirilmesi için 178 bin imza

Merkezi Mersin’de bulunan Çevre ve Tüketici Hakları Koruma Derneğince (ÇETKODER) ‘’Siyasi Partiler Kanunu’’nun değiştirilmesi amacıyla başlatılan kampanyada, 178 bin imza toplandığı bildirildi.


  Fırınlar AB’ye hazır değil

Gıda üretim tesisleriyle ilgili denetim yetkisinin yerel yönetimlere verilmesiyle gelişigüzel şekilde açıldığı söyleyen Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı, “Fırınlar, fiziki şartlar itibariyle Avrupa Birliği standartlarından uzak bir çizgide hizmet vermektedir” dedi.


  İstanbul’a deprem sınavı

İstanbul Valisi Muammer Güler, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile koordineli olarak 7, 8 ve 9 Kasım’da Bayrampaşa, Bağcılar, Kartal, Maltepe ve Eminönü ilçelerinde 7.2 büyüklüğündeki deprem senaryosuna göre yapılacak arama ve kurtarma tatbikatıyla şehrin deprem konusunda sınavdan geçirileceğini söyledi.


  Seri cinayetler, denetimleri arttırdı

Çeşitli illerde 7 kişinin öldürülmesi, 2 kişinin de yaralanması olaylarına karıştıkları iddiasıyla Ankara’da yakalanarak tutuklanan 2 kişinin, 53 saatte 1944 kilometre boyunca, güvenlik güçleri tarafından hiç durdurulmamasının ardından, yurt genelindeki asayiş denetimleri artırıldı


  Kızılay’dan Erdoğan’a “Üstün İnsanî Hizmet Nişanı”

Bu yıl ilk kez düzenlenecek Kızılay Onur Günü’nde “Üstün İnsani Hizmet Nişanı” Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a verilecek.


  Büyükanıt komşuya gidecek

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, gelecek hafta Yunanistan’a gidecek.


  “Teröre lanet, mayınlara son” mitingi

Türkiye Gaziler Vakfı, siyasî partiler ve sivil toplum örgütlerinin de desteğiyle ‘’Teröre lânet, mayınlara son’’ mitingi düzenledi.


  Filistin’e ekmeklik un yardımı

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), Filistin’e hibe edilecek 4 bin 500 ton ekmeklik buğday ununun temini için ihale açtı.


  Erzincan’da yolcu otobüsü yan yattı

Erzincan yakınlarında meydana gelen trafik kazasında yolcu otobosü yan yattı, kazada 4’ü ağır toplam 32 yolcu yaralandı.


  Maytaba geçit verilmedi

Bir kamyondaki maytapların satılmaya çalışıldığı sırada gerçekleşen patlama sonucu Ağustos ayında yedi kişinin öldüğü Konya’da bu bayram, her çeşit eğlence amaçlı patlayıcı satışı yapanlar sıkı şekilde denetlendi.


  Zehirli mantar uyarısı

Düzce İl Sağlık Müdürü Dr. Engin Mutlu, mantar zehirlenmelerine karşı vatandaşları uyararak, bilmedikleri mantarları yememelerini istedi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004