Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

KİT’lere zam çare değil

Bakkallar ve Bayiler Federasyonu Genel Başkanı ve TESK Başkan Vekili Bendevi Palandöken, bütçe hedeflerini tutturmak için KİT ürünlerine zam yapmanın çare olmadığını belirtti. Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, IMF’nin sıkılan kemerleri yetersiz bulduğunu ve hükümete vergi artışı ve zam önerisi getirdiğini ifade ederek, ‘’IMF, Türk ekonomisinden elini çeksin’’ dedi.


Memurun fazla mesaisine 5 YKr’lik zam

Devlet memurlarının fazla mesai ücreti yeni yılda 5 Yeni Kuruş (YKr) zamlanacak. Kamu görevlilerinin yurt içi gündeliklerinde ise yüzde 8,69 ile yüzde

Başbakan'a ‘enflasyon farkı’ mektubu

Tüm İşçi Emeklileri Derneği, memur emeklilerine verilen enflasyon farkının işçi ve Bağ-Kur Emeklilerine de ödenmesi için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan


  Devlet beygire 2.185 YTL ödeyecek

Gelişen teknoloji sebebiyle Osmanlı dönemindeki öne-mini yitirse de halen büyük değer verilen süvari birlikleri için Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) önümüzdeki yıl alınacak süvari beygirleri için devlet 2.185 YTL ödeyecek.


  Bayraktar: Traktör sayısı çok yetersiz

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarımda kullanılan traktör satışları hakkında kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi gerektiğini söyledi.


  Alış veriş merkezlerinin sayısı artıyor

Alış verişten yemeğe, sinemadan eğlenceye kadar bir çok uğraşının sığdırıldığı alış veriş merkezlerinin sayısının 119’a ulaştığı, 59’unun inşaatının sürdüğü, 98’inin de proje aşamasında olduğu belirtildi.


  Organik muz, ‘Çikita’ ithalatını önleyecek

Türkiye’de ‘’Çikita’’ adı altında satılan ve her yıl 350 milyon YTL ödenen ithal muzun tüketiminin ‘’organik muzla’’ önlenmesi hedefleniyor.


  Kömür fiyatları yükseldi

Van Kömürcüler ve Oduncular Kooperatifi Başkanı Hamdullah Arvas, ithal kömür fiyatlarında son bir ay içerisinde yaklaşık 60 dolar artış olduğunu belirtirken, bu sebeple kaçak kömüre yönelen vatandaşlara da uyarılarda bulundu.


  HES Kablo’dan 25 milyon YTL’lik yatırım

Türkiye’nin önde gelen kablo üreticilerinden olan Hacılar Elektrik Sanayi A.Ş. (HES Kablo), Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi’ne yeni bir tesis kuracak.


  FİSKOBİRLİK 28 bin ton fındık aldı

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK), 2006 ürünü alım kampanyası çerçevesinde 28 bin ton ürün alımı gerçekleştirdi.


  İhracat 83 yılda 1600 kat arttı

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Başkanlar Kurulu Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, Türkiye’nin ihracatının 83 yılda 1600 kat arttığını bildirdi.


  Serbest bölgelere ihracat azaldı

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden serbest bölgelere ihracat yüzde 25,35 geriledi.


  TOBB’dan fuar şehirleri teklif

TOBB, Türkiye Fuar ve Organizasyon Denetim ve Yönetim Danışmanlığı Sektör Meclisi, hazırlayacağı bir raporla, Türkiye’de fuar şehirleri ve merkezlerinin oluşturulmasını, fuar organizasyonlarının geliştirilmesini talep edecek.


  Limon üreticisine Arjantin darbesi

Akdeniz’de hasadı başlayan limon, Arjantin’de Eylül başında bitmesi gereken hasadın halen devam etmesi, mandalina ise bol ürün ve sıcak havanın sürmesiyle üreticisini üzdü.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004