Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İsrail uykuda katletti

İsrail, yaklaşık bir haftadır sürdürdüğü saldırılarını sona erdirdiğini duyurarak çekildiği Beyt Hanun kasabasına ve Cenin’e yeniden saldırdı. İsrail ordusu gece boyunca Beyt Hanun’a tank ve helikopterlerle vururken, ilk belirlemelere göre 19 kişi öldü. Ölenlerin çoğunun uykuyken vurulan Filistinli kadın ve çocuklar olduğu belirtiliyor.

Hamas, Filistinli gruplara, İsrail’de intihar eylemlerinin yeniden başlatılması çağrısında bulunurken, İsrail Başbakanı Ehud Olmert ve Savunma Bakanı Amir Peretz, olayla ilgili üzüntülerini dile getirerek, Filistin’e acil insani yardım önerisinde bulundular. İsrail tanklarının Beyt Hanun’da hedef aldığı iki evin, Said ve Sadi Al Atamneh adlı iki kardeşe ait olduğu belirlendi. Ölenlerin 13’ü bu iki ailenin üyeleri. Ancak ölen diğer kişilerin çoğunun tank ateşiyle parçalanması nedeniyle kimliklerinin belirlenmesinde güçlük çekildiği öğrenildi. Ölenlerden biri, 1 yaşındaki Dima El Atamneh adlı kız bebek, diğeri de yine aynı aileden Ala El Atamneh adlı kız çocuğu. Bazı Filistinli yerel kaynaklar ölü sayısını 25 olarak verirken, yaralıların çoğunun durumunun kritik olduğuna dikkat çekildi. Görgü tanıkları ise olayı tam bir katliam olarak nitelediler. Ebu Yusuf adlı Beyt Hanunlu bir baba, Filistin ajanslarına yaptığı açıklamada, oğlunun başının koptuğunu gördüğünü söyledi. Raed Hasanin adlı görgü tanığı ise “Gerçek bir katliamdı, Naziler bile bunu yapmadı” diye konuştu.

Filistinli sözcülerden Nizar Agha ise her gün onlarca sivilin öldürüldüğünü belirtti ve “dün 25 kişiyi öldürdüler, önceki gün 11. Yarın 15-20 kişiyi öldürecekler. Çocuklarımız, insan olarak düşünülmüyor; birer sayı haline geldiler” dedi. Nizar Agha, Beyt Hanun’da yaşananları soykırım olarak niteledi.

Öte yandan, Beyt Hanun’da, Filistinlilerin yatağında uyurken ölmesine neden olan Beyt Hanun saldırısının ardından Hamaslılar, Filistinli gruplara, İsrail topraklarındaki intihar eylemlerini yeniden başlatmaları çağrısında bulundu.

DÜNYA: İSRAİL CEZALANDIRILSIN

Öte yandan, İsrail saldırısının ardından, Filistin kabinesi, olağanüstü toplantıya çağrılırken, Filistin hükümeti sözcüsü Gazi Hamad, İsrail’in yeryüzünden silinmesi gerektiğini söyledi. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Başbakan İsmail Haniye de saldırıyı kınadı. Saldırıda ölen ve yaralananların hepsini siviller oluşturuyor. Ölenlerden 13’ünün aynı aileden, 7’sinin çocuk olduğu öğrenildi.

Bu arada, Suriye, İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Beyt Hanun’da yaptığı ve 19veya 25 kişinin ölümüne, 40 dolayında kişinin yaralanmasına neden olan “devlet terörizmini” kınadı ve BM Güvenlik Konseyi’ne İsrail’i “cezalandırması” çağrısında bulundu. İslam Konferansı Örgütü (İKÖ), İsrail’in bugün Gazze’de düzenlediği, 19-25 sivilin ölümüne yol açan saldırının savaş suçu olarak kabul edilmesi gerektiğini açıkladı.

İKÖ’den yapılan yazılı açıklamada, “Bu saldırı, İsrail’in uluslararası yasaları hiçe saydığının, savaş suçu işlemeye devam etmekte ısrarcı olduğunun, kan dökülmesinin önüne geçilmesini amaçlayan uluslararası çabaları baltaladığının ve Cenevre anlaşmasını ihlal ettiğinin kanıtıdır” denildi. Açıklamada, BM Güvenlik Konseyi’nden, İsrail’in saldırılarını durdurmak ve Filistin halkını, İsrail’in “devlet terörizminden” kurtarmak için derhal gerekli düzenlemeleri yapması talep edildi.

/ KUDÜS

09.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bush'a seçim darbesi

  Kongre’de ilk Müslüman Demokrat

  İsrail uykuda katletti

  ABD ve Avrupa’da dindarlık güçleniyor

  Saddam yıl sonuna kadar idam edilir

  Pakistan’da orduya intihar saldırısı

  Başörtülü jüri üyesi azledildi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004