Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Kütüphaneler hayatın merkezine geliyor

İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Bilgili, kütüphanelerin sadece okuma hizmetlerinin sunulduğu mekânlar değil, kültürel birer yaşam merkezi olması amacıyla, bu aydan itibaren kütüphanelerde kültür faaliyetleri başlatacaklarını bildirdi.

İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Bilgili, kütüphanelerin sadece okuma hizmetlerinin sunulduğu mekânlar değil, kültürel birer hayat merkezi olması amacıyla, bu aydan itibaren kütüphanelerde kültür faaliyetleri başlatacaklarını bildirdi.

Bilgili, Hilton Oteli’nde düzenlenen basın toplantısında, İstanbul’un 2010 yılı için “Avrupa Kültür Başkenti” olarak kabul edildiğini belirterek, bu konudaki hazırlıkların artarak devam ettiğini söyledi.

Bu kapsamda kültürel atılım içinde olduklarını anlatan Bilgili, şehirde birçok kütüphanenin sadece okuma hizmeti sunduğuna işaret ederek, “Kütüphanelerin sadece okuma hizmetlerinin sunulduğu mekanlar değil, kültürel birer hayat merkezi de olması gerekir. Bu amaçla, bu aydan itibaren kütüphanelerimizde kültürel faaliyetler başlatıyoruz. Topkapı Sarayı ve Arkeoloji müzesi de bu faaliyet kervanında yer alacak” dedi.

Ahmet Bilgili, her kütüphane ve müze için kültürel etkinliklere yönelik birer üst başlık belirlendiğini, bu kapsamda konferans ve panel gibi birçok faaliyet düzenleneceğini anlatarak, Atatürk Kültür Merkezi ve Sirkeci DÖSİM Kitap Satış Mağazası’nda da, yazarların okurlarıyla buluşacağını bildirdi.

Faaliyetlerin her ay belirli günlerde düzenli olarak Beyazıt, Süleymaniye Yazma Eserler, Fatih Millet, Beyazıt İl Halk, Bakırköy ve Pendik kütüphanelerinde gerçekleşeceğini ifade eden Bilgili, şunları kaydetti:

“Fatih’teki kütüphanedeki restorasyon çalışması tamamlanana kadar buranın faaliyetleri, Beyazıt Devlet Kütüphanesi’nde sürdürülecek. Zamanla bu etkinlikleri tüm kütüphanelerimize yaygınlaştırmayı planlıyoruz. Bu İstanbul’da bir ilktir. İstanbul’da bunu yapmamız lazım.”

Bilgili, Türkiye Katılım Bankası ana sponsorluğunda düzenlenecek faaliyetlerin, her gün anlaşma yaptıkları 3 radyo tarafından da duyurulacağını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Bayhan da, bu tür faaliyetlere yeterince ilgi gösterilmediğini ve salonların boş olduğunu kaydetti.

Nevzat Bayhan, bu sene belediyenin kültürel faaliyetler için 50 milyon YTL’lik bütçe ayırdığını bildirdi.

Yeni Asya / İSTANBUL

09.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kütüphaneler hayatın merkezine geliyor

  Misstanbul’dan missergi

  Bursa evliyaları DVD’de

  “Bediüzzaman’ın Sevgi Dünyası”nda buluşuyoruz

  Sinemanın öncü isimleri tartışıldı

  Mevlânâ’ya ziyaretçi akını


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004