Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Bursa evliyaları DVD’de

Bursa Evliyaları Belgeseli çekimleri başladı. Tarihi kayıtlara göre 70 bin evliyanın medfun olduğu Bursa’da, halk arasında tanınan 30 evliyanın hayat hikayesi ve bulundukları yerler DVD ortamında meraklıların hizmetine sunuluyor.

Eğitimci-Yazar ve Radyo-Telvizyon programcısı İlhan Yardımcı, ‘30 yılık hayalim’ dediği projeye start verdi. İlk olarak şehrin en önemli isimlerinden olan Emir Sultan Hazretleri’nin belgeselini çektiklerini belirten Yardımcı, Tophane’de medfun bulunan Mehmed Muhyiddin Üftade’nin (Üftade Hazretleri) belgeselini çekmek için harekete geçtiklerini, daha sonra da, Abdallar, Baba Sultan, Kudbettin İzniki gibi 30 evliyanın belgesel çekimlerini tamamlayacaklarını ifade etti.

Daha önce Bursa Evliyaları’nı kitapla tanıttığını belirten Yardımcı, gelişen teknoloji ile insanların görsel öğelere daha fazla önem verdiğini, bu sebeple de evliyaların DVD ortamında sunulması gerektiğine karar verdiğini anlattı.

Kaos ortamında yaşayan genç neslin bu büyük insanları mutlaka tanıması gerektiğinin altını çizen Yardımcı şunları söyledi: “Bursa denince 6 cihan padişahı ve evliyalar akla gelir. Bursa budur. Ama Bursa’nın bu yönü hep ihmal edildi. Daha 6 padişahın yeterince tanıtıldığını bile sanmıyorum. Bu konuya ilgi göstermek lazım. Genç nesillerin, bu değerli şahsiyetleri tanımaya, öğrenmeye ihtiyaçları var.”

09.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kütüphaneler hayatın merkezine geliyor

  Misstanbul’dan missergi

  Bursa evliyaları DVD’de

  “Bediüzzaman’ın Sevgi Dünyası”nda buluşuyoruz

  Sinemanın öncü isimleri tartışıldı

  Mevlânâ’ya ziyaretçi akını


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004