Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Asgarî ücret fiyat artışına yenik düştü

DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikasının araştırmasına göre, asgarî ücrete bu yıl yapılan zam, yıl sonu gelmeden kira, doğal gaz, ekmek, kömür ve ulaşımdaki fiyat artışlarına yenildi.

Birleşik Metal-İş Araştırma Dairesinin TÜİK fiyatları üzerinden indeksleme yöntemi ile yaptığı araştırma, asgarî ücrete bu yıl yapılan yüzde 8,6 oranındaki zammın, temel ihtiyaç maddelerindeki fiyat artışlarına fazla dayanamadığını ortaya koydu.

Araştırmaya göre, asgarî ücrette yıl başında yapılan artış, kira ve doğal gazdaki zamma 5, ekmek, kömür ve ulaşımdaki zamma 7 ay dayanabildi. Asgarî ücretlinin alım gücü ekmek karşısında yüzde 3 gerilerken, asgarî ücretle alınan ekmek sayısı da Aralık 2005’tekine kıyasla 50 ekmek azaldı.

Asgarî ücrete yapılan 30 YTL’lik zam, ev kiralarına ve doğal gaza yapılan zamlara Mayıs ayına kadar yetti. Ev kiralarındaki artış yılın ilk 10 ayı için 50 YTL’ye ulaşırken, kiralardaki artış Haziran ayında itibaren asgarî ücrete yapılan zammı geride bırakmaya başladı. Yıl içinde asgarî ücretteki artışı geride bırakan ürünlerden kömür fiyatındaki artış geçen yılın Ekim ayına göre yüzde 22,9’a, doğal gazdaki artış ise yüzde 23,4’e kadar çıktı.

Belediye otobüs bileti fiyatları da yılbaşından bu yana 91 YKr’den 1.20 YTL’ye çıktı. Yüzde 12’yi bulan fiyat artışı, Ağustos ayından itibaren asgarî ücrete yapılan zam oranını geçti.

/ ANKARA

20.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Konut kredisi seçimi bekliyor

  Kaçakçılıktaki rakamlar yüksek boyutlara ulaştı

  Sıcak para ekonomiyi tehdit ediyor

  Kimlik numarası en çok bankalarda kullanılıyor

  Fındığa mercimek formülü

  Geçici işçilere kadro

  “Geçici işçi” rahatsızlığı

  Sanayide hedefler büyük

  TOBB’dan serbest bölgelere destek

  Asgarî ücret fiyat artışına yenik düştü


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004