Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

NEREDE, NE VAR?

Seminer:

İnsan Haklarının Dinsel Yorumu

Yer: ALTUNİZADE KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ

Saat: 18:30

Düzenleyen: Ali Nar

Öncelikle ‘İnsan’ı tanıtarak yola çıkan programda hilkat ve hayat olarak insanın nelere ehil olduğu ve neleri, nasıl hak ettiği anlatılıyor. Hak kavramı etrafında geniş yorumlamalarda bulunulduktan sonra insanın hak karşısında nasıl davranacağı değerlendiriliyor. “Hak verilmez, alınır” ve “Hak baştan verilmiştir” görüşleri arasındaki farklı yorumlar mukayese edilerek evrensel hak, ilâhî hak, pozitif hak vb. kavramlar üzerinde duruluyor.

Seminer:

Geleneksel Mimarî ve Süsleme San'atları

Yer: İDRİS GÜLLÜCE KÜLTÜR MERKEZİ

Saat: 18:30

Konuşmacı: Hatice Aksu Düzenleyen: Ertan Engin

Anadolu Beylikleri dönemindeki süsleme san'atları üzerine gerçekleştirdiği çalışmaların birikimini aktaran Dr. Hatice Aksu; programlar dizisinin bu bölümünde önemli süsleme san'atçılarından Baba Nakkaş’ın hayatı, san'atı ve eserleri üzerine yorumlarda bulunacak.

İkinci Beyazıt devri nakkaşlarından olup Kanuni Süleyman zamanında vefat eden ve “Baba Nakkaş” diye bilinen Şeyh Mustafa, döneminin saray nakkaşbaşı olarak hizmet görmüştür.

Seminer:

Şiir Şiirle Örtüşmez

Yer: TARIK ZAFER TUNAYA KÜLTÜR MERKEZİ

Saat: 19:00

Düzenleyen: İsmet Özel

Yeni dönemin öne çıkan faaliyetleri arasında yer alan programda usta şair İsmet Özel, şiir üzerine kuşatıcı söyleşiler gerçekleştiriyor. Bu başlık altındaki konuşmalar Türk ve dünya şiirinin rastlantı eseri metinlerden teşekkül etmeyip, bir istikamet gözettiği ve insanın kâinattaki yerine mahsus endişelerin bütün kültürler bakımından bilhassa şiirde odaklandığı görüşünü örneklendirmek amacıyla yapılacaktır.

Seminer:

Felsefe Bilim Tartışmaları

Yer: ATATÜRK KİTAPLIĞI

Saat: 18:30

Düzenleyen: İhsan Fazlıoğlu

Dördüncü yılına giren Felsefe-Bilim Tartışmaları’nın 2006-2007 döneminde, felsefe-bilim kavramının ortaya çıkışı, değişik medeniyetlerde, Mezopotamya, Mısır, Hint, Çin, Eski Çağ Ege, Grek, Roma, Helenistik dönem, Ortaçağ Avrupa, İslâm, Türk ve Yeniçağ Batı Avrupa ve Çağdaş Dünya’da aldığı şekil ile farklı medeniyet havzalarında bilimin tanımı, konusu, sorun-alanları ve amacı üzerine yorumlarda bulunulacak.

20.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ermeni meselesi Osmanlıca’ya ilgiyi arttırdı

  Cahit Sıtkı anıldı

  Altındağ’da şiir akşamı

  NEREDE, NE VAR?


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004