Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

İlber Ortaylı ile tarih yolculuğu

Kendine özgü tatlı sohbet üslûbu ile tarih gibi ciddi bir disiplini heyecanla takip edilen bir ‘dostlar meclisi’ne dönüştüren Prof. Dr. İlber Ortaylı, Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde dinleyicileriyle buluşacak.

Faaliyet: SÖYLEŞİ

Yer: Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi

Saat: 18:30

Düzenleyen: İlber Ortaylı

Kendine özgü tatlı sohbet üslûbu ile tarih gibi ciddi bir disiplini heyecanla takip edilen bir ‘dostlar meclisi’ne dönüştüren Prof. Dr. İlber Ortaylı, Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde dinleyicileriyle buluşacak. Ortaylı, sohbetlerinde, Osmanlı coğrafyasının idarî yapılanmasından saray teşkilâtının işleyişine, devlet katında ve sivil hayatta öne çıkan renkli kişiliklerden gündelik hayatın göstergelerine varıncaya dek maziyi “bütüncül tarih” anlayışıyla değerlendiriyor.

Karagöz

Faaliyet: Çocuklar için

Yer: Samandıra Belediyesi Kültür Merkezi

Saat: 14:00

“Boğaziçi Sefası”

Düzenleyen: Hasan Hüseyin Karabağ

Karagöz’le Hacıvat birlikte sandal gezisine çıkarlar. Hacivat’ın tüm uyarılarına rağmen Karagöz elindeki çöpleri denize atar. Çıkan fırtınada denize düşen Karagöz, denizin kirliliği içinde yaşamaya çalışan canlılarla karşılaşınca korkup, insan olduğunu saklar. Çünkü tüm deniz canlıları insanlardan şikayet etmektedir. Denize çöp attığı anlaşılan Karagöz kaçmak zorunda kalır... Çevre kirliliğinin ürkütücü boyutlara ulaştığı günümüzde Karagöz konuya dikkat çekerek ağlanacak halimize güldürüyor...

Anadolu’dan ezgiler

Faaliyet: Müzik - Konser

Yer: Yerebatan Sarnıcı

Saat: 19:30

Düzenleyen: Metin Eke

İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Metin Eke ve saz san’atçısı arkadaşları, Anadolu’nun farklı bölge ve yörelerinden seçilen Kırık Hava (Türkü, Karşılama, Zeybek, Oyun Havası, vb.) türünde farklı tavır, farklı makamsal yapı ve farklı usûle sahip ezgileri enstrümantal olarak icra edeceklerdir. Kendisine İhsan Mendeş (Kemane), Gültekin Eke (Kaval), İlker Çelik (Bas Bağlama, Tar), Aytekin Kılıç (Ritm) sazlarıyla eşlik edeceklerdir.

21.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ‘150. Yılında Dolmabahçe Sarayı’ Sempozyumu

  İlber Ortaylı ile tarih yolculuğu

  Güneşe uçan kanatlar: Mevlânâ

  Tarihî cami restore ediliyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004