Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Bursa Fotoğraf Günleri başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 16.’sı düzenlenen Fotoğraf Günleri, fotoğraf san’atçısı Ara Güler’in ‘onur konuğu’ olarak katıldığı ‘Bursa Hatırası’ fotoğrafının çekimiyle başladı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Recai Ekmekçi, 16. Fotoğraf Günleri’nin açılışında yaptığı konuşmada, sanatın bir eğlence aracından daha çok toplumsal hayatın her alanında daha iyinin ve daha doğrunun estetik bir dille ifadesi olduğunu söyledi.

Fotoğraf Günleri’nin bu yıl geçen yıllardan çok farklı zengin muhtevayla gerçekleşeceğini belirten Ekmekçi, etkinlik kapsamında açılan Ara Güler’in eserlerinden oluşan “Ara’dan seçmeler”, 100 fotoğraf san’atçısının “Bir damla da siz olun” çağrısıyla Lübnanlı çocuklar için gerçekleştirdiği “100 sanatçı - 100 fotoğraf” ve Saner Şen’in “Irak’ta yağma” adlı fotoğraf sergilerinin 30 Kasım Perşembe gününe kadar Tayyare Kültür Merkezi’nde ücretsiz gezilebileceğini bildirdi.

Fotoğraf Günleri’nde ‘Bir damla da siz olun” isimli kampanyasındaki fotoğrafların satışından elde edilecek gelirin Kızılay aracılığıyla Lübnanlı çocuklara gönderileceğini anlatan Ekmekçi, ayrıca yine geçtiğimiz yıllardan farklı olarak, fotoğraf san’atının sevdirilmesi amacıyla bu yıl öğrencilere ücretsiz fotoğraf makinesi dağıtarak uygulamalı fotoğraf eğitimi derslerinin de verileceğini dile getirdi.

Ekmekçi konuşmasının ardından usta fotoğrafçı Ara Güler ile Burçak Evren’in yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sabri Yalın, BKSTV Başkanı Ahmet Erdönmez, Büyükşehir Belediyesi Kültür İşleri Daire Başkanı Gülay Yıldırım ve eski büyükşehir belediye başkanlarından Erdem Saker’le birlikte fotoğraf günlerinin açılış kurdelesini ‘Bursa Hatırası’ foto bloğunun önünde kesti.

22.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  “Kitap oku ve okumayı sevdir”

  Kilisede tasavvuf müziği konseri

  Bursa Fotoğraf Günleri başladı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004