Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Linç zihniyeti üniversitede de iş başında

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kadri Yamaç, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Yayla’nın Kemalizmle ilgili eleştirilerinin, üniversitenin tümünde infial uyandırdığını ileri sürerek, “Bu öğretim üyesi, bugünden itibaren ders vermekten uzaklaştırılmıştır” dedi.


Din, toplum ve siyaset

TESEV tarafından yaptırılan “Değişen Türkiye’de Din, Toplum ve Siyaset” başlıklı araştırmanın sonuçları açıklandı. Ülke genelinde 18 yaş üstü 1500’e y

Güleçyüz: 301 kalkmalı

Özgür-Der’in TCK 301. madde ile ilgili sorularını cevaplandıran gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Kâzım Güleçyüz, resmî ideolojiye dayanan statükonun, k


  Rektörler katsayıda diretiyor

Rektörler Komitesi, Millî Eğitim Şûrâsında, “meslek liseleri için katsayı uygulamasını kaldırmayı” amaçlayan ve “İHL mezunlarına uygulanan engelin aşılması” olarak ünlenen temennî kararı alındığını belirterek, yüksek öğretimde onarılamayacak tahribata yol açacağını savunduğu bu temenninin kesinlikle benimsenmediğini ve ÖSS'de bu konuda bir değişikliğe gidilmeyeceğini bildirdi.


  HRW’den Erdoğan’a “Vicdanî red” mektubu

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) Başbakan Tayyip Erdoğan’dan vicdanî red ile ilgili yasaların düzenlenmesini istedi. Örgüt, Avrupa Konseyi içinde söz konusu yasayı uygulamayan iki ülkeden birinin Türkiye olduğunu açıkladı.


  Bu işler şantajla olmaz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile Devlet Bakanı, Başmüzakereci Ali Babacan’ı TBMM’deki makamında kabul ederek görüştü.


  Türkiye’yi AB’den uzak tutmak akılsızlık olur

Federal Almanya eski Dışişleri Bakanı Joschka Fischer, Türkiye’nin Avrupa’dan uzak tutulmasının ‘akılsızlık ve stratejik açıdan aptallık’ olacağını söyledi.


  Çocuklar her şeyin en güzeline lâyık

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, toplumda sorumluluğa sahip insanların “kendi çocuklarına lâyık gördükleri şeyleri bütün çocuklar için istemeleri gerektiğini” kaydetti.


  Selzede çocuklara oyun çadırı

Batman’da selzedelere her türlü yardımı sağlamlaya çalışan Kızılay tarafından çadır şehirde kurulan oyun çadırı, çocukların akınına uğruyor.


  Eğitim ve sağlıkta fırsat eşitliği sağlansın

KESK Genel Başkanı İsmail Tombul, eğitim ve sağlıkta eşitsizlikler ve yıkım sürecinin devam ettiğini öne sürdü.


  Adlî Yargı Hakim Adaylığı Sınavı ertelendi

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, 25 Kasımda yapılacak Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylarını Seçme Sınavı’nın ertelendiğini bildirdi.


  Zengin olmak mutlu olmaya yetmiyor

MTV Networks International’ın yaptığı araştırmaya göre en mesut gençler Hindistan’da, en bedbaht olanlar ise Japonya’da.


  İDO öğretmenleri ücretsiz taşıyacak

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) 24 Kasım’da kutlanacak Öğretmenler Günü sebebiyle tüm Öğretmenlerin yararlanabileceği bir uygulama başlattı.


  Evlerin yüzde 30’unda diş macunu bulunmuyor

Ağız ve Diş Sağlığı Haftasında Türk Sağlık-Sen yaptığı bir araştırmayla Türkiye’de görev yapan diş hekimlerinin dağılımlarını ve ağız ve diş sağlığı ile ilgili olarak yaşanan sorunları ortaya çıkardı.


  Harran’da turist çok, tesis yok

Şanlıurfa’nın konik kubbeli evleriyle ünlü Harran ilçesini 10 ayda, 70 binin üzerinde yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği bildirildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004