Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

“Başörtülüler dışarı” anonsu ayıplanıyor

Malatya’da düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü töreninde yapılan “Başörtülüler dışarı çıksın” anonsu tepki toplamaya devam ediyor. 2. Ordu Garnizon Komutanı Tümgeneral Alaeddin Örsal, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Demirdağ, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf İzzettin Cengiz’in yanı sıra kamu kurum kuruluş yetkilileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmen ve öğrencilerin katıldığı tören öncesinde salonda, “başörtülü ve türbanlıların” dışarı çıkması için yapılan anons eleştiriliyor.


Tabuların yıkılması gerekiyor

Prof. Dr. Atilla Yayla’ya destek veren Türkiye ve Ortadoğu Forumu Vakfı ve Özgür Üniversite Başkanı Dr. Fikret Başkaya, Atatürkçülüğün Türkiye’deki re

“Pakete girmiyor, tabuta mı girsin?”

Ondokuzmayıs Üniversitesinde görevli Prof. Dr. Kenan Erzurumlu, ameliyatlar için gerekli bazı malzemelerde kısıtlamaya gidildiği ve bazı âcil durumlar


  Erdoğan: Yeni fasıllarda müzakereler başlatılmalı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AB ile müzakerelerde 33 fasıldaki tarama süreci başarıyla sonuçlandığını belirterek, “Yol haritaları hazırlanmasına ilişkin çalışmalar devam ediyor, yeni fasıllarda müzakerelerin başlatılmasını istiyoruz” diye konuştu.


  Almunia: Müzakereler devam etmeli

Avrupa Komisyonu’nun Ekonomi ve Parasal İşlerden Sorumlu Komiseri Joaquin Almunia, Kıbrıs konusunda anlaşmazlığa düşülse bile Türkiye-AB üyelik müzakerelerinin devam etmesi gerektiğine inandığını belirtti.


  ‘Müzakereler askıya alınırsa Türkiye Rusya’ya yakınlaşır’

Düşünce kuruluşu Avrupa Reform Merkezi (CER), AB üyelik müzakerelerinin askıya alınması durumunda Türkiye’nin yeni ittifak arayışlarına girerek Rusya’yla yakınlaşacağını iddia etti.


  Papa camiyi de ziyaret edecek

Roma Katolik Kilisesi’nin ruhani lideri Papa 16. Benediktus, Türkiye seyahati sırasında Sultanahmet Camii’ni de ziyaret edecek. 16. Benediktus’un, Türkiye programına Sultanahmet Camii’ni ziyaretin de eklenmesini kabul ettiği belirtildi.


  Herkes işine baksın

Çorum’da 12 sivil toplum kuruluşunun temsilcisileri, Çorum’da İmam Hatip Liselerinin önün kesilmesi gerektiği imasında bulunan Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Ömer Sabancı ile Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Celal Beysel’i kınadı.


  Talat: Barış elimiz tutulsun

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs Türk tarafı ve Türkiye’nin Kıbrıs sorunu konusunda elinden gelen gayreti geçmişte olduğu gibi bugün de göstermeye hazır olduğunu belirterek, “Kaçtığımız bir şey yoktur. Samimiyiz, ciddiyiz, çalışıyoruz. Barış elimizi uzattık, tutulmasını bekliyoruz” dedi.


  THK: Kurban derisi ve fitre Atatürk'ün mirasıdır, vazgeçemeyiz

THK Genel Başkanı Yusuf Güngör, kurumun, fitre-zekât ve kurban derisi toplamasının, gelir elde edilmesinin ötesinde misyonu bulunduğunu, bundan vazgeçilemeyeceğini söyledi. Güngör, “Atatürk'ten kalan mirastır. Bundan asla vazgeçilemez. Bilinen mihrakların eline geçmesine izin verilemez” diye konuştu.


  Olaylı park açıldı

Gazete ve televizyonlarda “Kadınlar Parkı” olarak haber yapılan ve tartışılan park, dün düzenlenen bir törenle açıldı. AKP Çorum Milletvekili Agah Kafkas ve Hak-İş Konfederasyon Başkanı Salim Uslu’nun da katıldığı Merkez Mahallesi Aile Parkı’nın açılışında konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık, “Bizim bütün çalışmalarımız insan eksenlidir, ayırımcılık eksenli değil” dedi.


  Gurbetçi çıkış harcı ödemeyecek

Almanya’nın Essen şehrinde medyanın göç ve uyum konusundaki rolü toplantısına katılan Devlet Bakanı Mehmet Aydın, yurt dışında ikamet eden Türklerin Türkiye’den çıkışlarında eskiden olduğu gibi harç ödemeyeceklerini söyledi.


  Başoğlu: Demokratikleşmeden asla vazgeçilmemeli

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, Türkiye’nin demokratikleşmeden asla vazgeçmemesi gerektiğini belirtti.


  Şuayip Özcan: Laikliği şişe dibinde arıyorlar

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan laikliği şişe dibinde arayan anlayışı anlamadıklarını belirterek, içki içerek içki yasağını protesto edenlerin şov peşinde olduğunu kaydetti.


  Himalaya’da Türk köyü

Pakistan’ın kontrolünde bulunan Keşmir’in sarp dağlarında Osmanlı İmparatorluğu döneminden günümüze kadar ayakta kalmayı başaran çok sayıda Türk köyü, zorluklar içerisinde hayatlarını sürdürüyor.


  Filistin Osmanlı’ya hasret

İstanbul’da düzenlenen 11. MÜSİAD Uluslararası Fuarı’na katılan Filistinli öğretmen Khitan Salama, Filistin halkının Osmanlı dönemindeki barışa hasret kaldığını belirterek, “Filistin halkı Sultan Abdülhamit Han ile gurur duyuyor. Onun Filistin için yaptıklarını unutamayız.” dedi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004