Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Olaylı park açıldı

Gazete ve televizyonlarda “Kadınlar Parkı” olarak haber yapılan ve tartışılan park, dün düzenlenen bir törenle açıldı. AKP Çorum Milletvekili Agah Kafkas ve Hak-İş Konfederasyon Başkanı Salim Uslu’nun da katıldığı Merkez Mahallesi Aile Parkı’nın açılışında konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık, “Bizim bütün çalışmalarımız insan eksenlidir, ayırımcılık eksenli değil” dedi.

On dört yıldır Bağcılar Belediye Başkanlığı yaptığını ve ilk seçimlerde % 31 olan oy oranının son seçimlerde % 50’lere yaklaştığını söyleyen Kıyıklık, “Herhalde bu halk bizi sadece seçmiş olmak için seçmedi. Bir niyeti vardı, bir amacı vardı. Ben dört dönemdir halkla birlikte buralara kadar geldiğim için önce Allah’a şükrediyorum sonra da bizim insanımızın ne kadar güzel düşündüğünü, önlerinde engeller olmasa nerelere kadar gidebileceğini çok güzel gördüm. Bence bu milletin karşısına çıkmak yerine, önüne setler yerine koymak yerine, sınırlar çizmek yerine, öcüler, hortlaklar ihdas edip ortaya koymak yerine bu milletin yanında, belki de arkasından gidilse çok daha güzel yerlere ulaşacağız” şeklinde konuştu. İlçede yaptıkları diğer çalışmaları da konuşmasında aktaran Kıyıklık, Bağcılar’da % 6 olan okuma yazma bilmeyen oranını düzenledikleri kurslarla % 3’e düşürdüklerini vurguladı.

Bağcılar Belediyesi olarak, kadınların ekonomik, sosyal hayatın içinde olmasını istediklerini belirten Kıyıklık, açılışı yapılan parkın da kadınlar tarafından çalıştırılacağı ifade etti. Bunun pozitif bir ayırımcılık olduğunu söyleyen Kıyıklık, ne Bağcılar Belediyesi’nin ne de AKP’nin hiçbir ideolojik ayırımcılık yapmadığını vurguladı.

İnsanların bir kısmının girip bir kısmının giremeyeceği bir yer olmadığı, herkesin girebileceği fakat ağırlıklı olarak kadınlara hizmet vermesi amaçlandığı belirtilen parkın açılış kurdalesi de Bağcılar Belediye Başkanının eşi Sevil Kıyıklık, Bağcılar Kaymakamının eşi Esma Balkanlıoğlu ve AKP Bağcılar İlçe Kadın Kolları Başkanı Nermin Özlü tarafından kesildi.

Naciye KAYNAK / İSTANBUL

26.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  “Başörtülüler dışarı” anonsu ayıplanıyor

  Tabuların yıkılması gerekiyor

  “Pakete girmiyor, tabuta mı girsin?”

  301’de oyalamaya devam

  Erdoğan: Yeni fasıllarda müzakereler başlatılmalı

  Almunia: Müzakereler devam etmeli

  ‘Müzakereler askıya alınırsa Türkiye Rusya’ya yakınlaşır’

  Papa camiyi de ziyaret edecek

  Herkes işine baksın

  Talat: Barış elimiz tutulsun

  THK: Kurban derisi ve fitre Atatürk'ün mirasıdır, vazgeçemeyiz

  Olaylı park açıldı

  Gurbetçi çıkış harcı ödemeyecek

  Başoğlu: Demokratikleşmeden asla vazgeçilmemeli

  Şuayip Özcan: Laikliği şişe dibinde arıyorlar

  Himalaya’da Türk köyü

  Filistin Osmanlı’ya hasret


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004