Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

“Pakete girmiyor, tabuta mı girsin?”

Ondokuzmayıs Üniversitesinde görevli Prof. Dr. Kenan Erzurumlu, ameliyatlar için gerekli bazı malzemelerde kısıtlamaya gidildiği ve bazı âcil durumlarda da ameliyat malzemesi almakta zorlandıkları gerekçesiyle hastane başhekimine bir mektup gönderdi. Kendilerine gelen hastaların birçoğunun sorunlarının ileri derecede olması sebebiyle özel operasyon gerektirdiğini belirten Erzurumlu, “Bazı hastaların durumu pakete uymuyor. Yani pakete girmiyor diye hastalarımız tabuta mı girsin?” dedi.

Ondokuzmayıs Üniversitesinde (OMÜ) görevli bir profesör, ameliyatlar için gerekli bazı malzemelerde kısıtlamaya gidildiği ve bazı acil durumlarda da ameliyat malzemesi almakta zorlandıkları gerekçesiyle hastahane başhekimine kendisini eleştiren bir mektup gönderdi. Edinilen bilgiye göre, Genel Cerrahi Anabilim Dalı’nda görevli Prof. Dr. Kenan Erzurumlu, OMÜ Tıp Fakültesi Hastahanesi Başhekimi Prof. Dr. Tayyar Cantürk’e hitaben yazdığı mektupta, bazı ameliyatlar için gerekli sarf malzemeleri almakta zorlandıklarını bildirdi. ‘’Kurum kayıtlarına girmesi’’ ve “tarihe not düşülmesi için’’ böyle bir yazı gönderdiğini belirttiği mektubunda, belirlenen ‘’paket’’ malzeme dışında malzeme alamadıklarını, bazı acil durumlarda da zorlandıklarını ifade eden Prof. Dr. Erzurumlu, ameliyathanelerde bulunması gereken en basit sarf malzemesinin bile bulunamadığını söyledi. Hastahane yönetimine çeşitli eleştirilerde bulunan Erzurumlu, kendilerine önerilen ucuz malzeme ile bilim olmayacağını ifade ederek ameliyathanedeki malzemelerin kullanımının izne bağlı olmasına da tepki gösterdi. Mektubunun bir örneğini, bilgi için rektörlük makamı ile YÖK’e gönderen Prof. Dr. Kenan Erzurumlu, ameliyatlarda zorlandıklarını ifade etti. Prof. Dr. Erzurumlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, hastahane yönetimine isteklerini daha önce bir kaç kez sözlü olarak illetiğini, ancak sonuç alamadığını bildirdi. Kendilerine gelen hastaların birçoğunun sorunlarının ileri derecede olması nedeniyle özel operasyon gerektirdiğini belirten Erzurumlu, ‘’Bazı hastaların durumu pakete uymuyor. Yani pakete girmiyor diye hastalarımız tabuta mı girsin?’’ dedi.

Şu anda bölümünde yatan hastaların yaş ortalamasının 70 olduğunu anlatan Erzurumlu, şunları kaydetti:

“Bu hastaların hepsi ağır ve yaşlı. Operasyonları da normal operasyonlara göre farklı olabiliyor. Bu nedenle ameliyatta pakette belirlenen malzemelerin dışında başka malzeme gerekebiliyor. O zaman da sıkıntı ile karşılaşıyoruz. Tüm isteğim, bu sorunun en kısa zamanda çözülmesi. Çünkü hiçbir şey insan hayatından daha önemli değil.’’ Başhekimden ilginç cevap Hastahane Başhekimi Prof. Dr. Tayyar Cantürk ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada ülkenin içinde bulunduğu ekonomik dar boğazdan kaynaklanan, bu nedenle de yürütmeden sorumlu yasal organların tebliğleri çerçevesinde getirilen sınırlamalara karşın hizmeti sürdürebilmek adına çaba içinde olduklarını ifade ederek, şunları kaydetti: “Hal böyle iken yürütmeden sorumlu yasal organlarca yayınlanan tebliğlere uygun davranması yasal sorumluluk olan idari kademelerin neden bunları uyguladığı yönünde itham edilmesinin yorumu ise devletine ve cumhuriyete bağlı vatandaşlarımızın takdirindedir. Söz konusu sayın profesörün, bilimin sadece maliyet bağlantılı bir faaliyet olduğuna olan kişisel inancının, kimseye, ‘bilim yapıyorum’ diyerek ülkemiz kaynaklarını sorumsuzca tüketebileceği hakkını vermeyeceği de açıktır.’’

/ SAMSUN

26.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  “Başörtülüler dışarı” anonsu ayıplanıyor

  Tabuların yıkılması gerekiyor

  “Pakete girmiyor, tabuta mı girsin?”

  301’de oyalamaya devam

  Erdoğan: Yeni fasıllarda müzakereler başlatılmalı

  Almunia: Müzakereler devam etmeli

  ‘Müzakereler askıya alınırsa Türkiye Rusya’ya yakınlaşır’

  Papa camiyi de ziyaret edecek

  Herkes işine baksın

  Talat: Barış elimiz tutulsun

  THK: Kurban derisi ve fitre Atatürk'ün mirasıdır, vazgeçemeyiz

  Olaylı park açıldı

  Gurbetçi çıkış harcı ödemeyecek

  Başoğlu: Demokratikleşmeden asla vazgeçilmemeli

  Şuayip Özcan: Laikliği şişe dibinde arıyorlar

  Himalaya’da Türk köyü

  Filistin Osmanlı’ya hasret


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004