Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

NATO’dan Afganistan baskısı

NATO üyesi ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarının, Riga zirvesinde Afganistan dosyasına ağırlık vermesi ve ittifak bünyesindeki uzlaşmazlıkları giderme çabasında bulunması beklenirken, bu “hassas ve hayatî” dosyada “Türkiye’nin önemli katkı ve katılımları” öne çıkarılıyor.

Kuzey Atlantik İşbirliği Teşkilâtı (NATO) üyesi 26 ülkenin devlet ve hükümet başkanlarını bir araya getirecek olan Riga zirvesi, NATO müttefikleri arasında uzlaşma sağlayarak “gelecek belirlemek” hedefiyle 28 Kasımda başlıyor. Letonya’nın başehri Riga’da, 28-29 kasımda yapılacak ve Türkiye’nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdulah Gül, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül tarafından temsil edileceği zirvede müttefiklerin “NATO’nun siyasî ve askeri dönüşüm süreci”ni ele alması öngörülüyor. NATO’nun sivil ve askerî yetkilileri, ittifak için “gerçek bir sıkıntı kaynağı” olarak nitelendirilen Afganistan operasyonunun başarısının önemine değinirken, “eksikliklerin giderilmesi gereği” üzerinde duruyor ve “NATO ne pahasına olursa olsun Afganistan operasyonunu başarıyla sonuçlandırmalıdır. Aksi ittifakın sonu olur” görüşünü savunuyor. Askeri kanat, Afganistan operasyonunun başarısı için eksikliği hissedilen asker ve teçhizat açığının müttefiklerce kapatılması için siyasi kanatta yoğun çaba harcanmasında ısrar ediyor.

İttifak üyesi ülkelerin liderlerinin, Acil Mukabele Gücü (NRF) dosyasını da tamamlaması ve bu oluşumun “tam operasyonel” olduğunu ilân etmesi bekleniyor.

/ RİGA

27.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Filistin’de ateşkes diken üstünde

  Vatikan Sözcüsü: Dinlerimiz barışa katkıda bulunmalı

  NATO’dan Afganistan baskısı

  İngilizler: Birleşik Kraliyet lağvedilsin

  ‘Papa’ya selâm, AB’ye devam‘

  Hizbullah, Lübnan hükümetini uyardı

  İran, üçlü zirve iddialarını reddetti

  Afganistan ve Irak’ta 110 ölü

  Olmert: Daha itidalli olacağız


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004