Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

BUGÜN BİZE, YARIN SİZE

Star TV'de "Telegol" programında yayınlanan şike iddiaları hakkında F.Bahça Başkanı Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri dün bir basın toplantısı düzenledi. Rekor sayıda gazetecinin izlediği toplantıda konuşan Asbaşkan Ali Koç, "İddialar camiamızı derinden sarsmıştır. Kulübümüz zan altında bırakılmıştır. Unutmayın ki bizim başımıza gelen yarın sizin de başınıza gelebilir" dedi.

Star televizyonunda Pazartesi akşamı Telegol programında yayınlanan şike ve teşvik primi iddiaları ile ilgili olarak Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri, Faruk Ilgaz Divan Tesisleri’nde bir basın açıklaması yaptılar. Rekor sayıda basın mensubunun takip ettiği toplantıya yöneticilerden Murat Özaydınlı, Ali Yıldırım, Ali Koç, Şekip Mosturoğlu, Hakan Dinçay, Turhan Şahin, Ünal Uzun, Semih Özsoy ve Yüksek Divan Kurulu Başkanımız Yüksel Günay katıldı.

Açıklamada ilk olarak Asbaşkan Ali Koç söz aldı. Telegol programının basın ilke ve etik kurallarını ihlal ettiğini belirten Koç şu açıklamalarda bulundu: “Pazartesi akşamı Star TV Kanalı’nın Fenerbahçe Spor Kulübü’nün 2000-2001 sezonundaki şampiyonluğu ile ilgili olarak asılsız iddialara yer verilmiştir. Telegol Programı’nda Türk Futbolu için gibi sansasyonel başlıklar kullanılan programda Fenerbahçe Spor Kulübü zan altında bırakılmıştır. Konunun kaynağının kullanılış şekli camiamızı derinden sarsmıştır. Gazetecilik mesleğinin hiçbir etik kuralına riayet edilmeyen programın yayınlanış tarihi de ilginçtir. Süper Lig’de lider olduğumuz, UEFA’da mücadele ettiğimiz ve üst üste derbi oynanan bir döneme denk getirilmiştir. Kişilerin şerefine ve namusuna böyle kolay saldırılar gerçekleştirilemez. Unutmayın ki bizim başımıza gelen yarın sizin de başınıza gelebilir. Telegol programı Cihan Oskay’ın sözlerini kayıtsız şartsız hiç sorgulamadan kabul edilmiştir. Cihan Oskay’ın, emniyeti su istimal ve karşılıksız çekten dolayı tutuklama kararı vardır. Bu kişinin vergi dairesi tarafından yurtdışına çıkış yasağı vardır. Bu kişi çok kısa süre önce sayın Başkanımıza övgüler yazarken, Telegol programından da olumsuz şekilde söz ediyordu. Öz geçmişi ve psikolojik durumu göz önüne alındığında Telegol Programı’nın kendisini devlet adamı gibi karşılaşması da hayret verici ayrı bir olaydır.

Sunucunun ilk kez duyduğunu iddia ettiği ses kayıtları, alt yazıları da hazır bir halde yayına verilmiştir. Cihan Oskay’ın kasetler çantamda dediği halde kasetler çok önceden rejide yer almıştır. Ayrıca yayın esnasında “Ben cep telefonu ile mesaj çekmesini bile bilmem” diyen Cihan Oskay’ın kasetleri mükemmel bir şekilde nasıl kaydettiği hiç sorgulanmamıştır. Cihan Oskay’ın sesindeki sabitlik uzmanlar tarafından konuşmanın profesyonel bir ortamda yapıldığını göstermiştir. Serhat Ulueren, Tamer Tuna’ya Cihan Oskay’ın telefon numarasını kendisini verdiğini söylemiştir. Bu da bunun kanıtıdır."

Hukuk ve Kurumsal İlişkilerden sorumlu Asbaşkan Şekip Mosturoğlu ise olayın hukuki süreciyle ilgili kamuoyuna bilgi verdi. Mosturoğlu; "Ulusal bir kanalda bir kişi çıkıp teknik, parasal ve lojistik anlamda destek görerek karalama kampanyası yapmıştır. Biz bu yayınla ilgili Radyo Televizyon Üst Kurulu nezdinde ve savcılıkta gerekli başvurularımızı yapacağız. Gerekli tazminat davalarını hem biz hem taraftarlarımız açacak. İzinsiz ses kayıtları için yasal haklarımızı kullanacağız. Kulübümüz zan altındadır. Bir soruşturma başlatılmalıdır. Özel bir yasayla bağımsız ve güvenilir bir kurul oluşturulsun ve tüm bu iddalar araştırılsın, suçlular cezalandırılsın, herkes elindeki taşları döksün.Futbol, futbol sevgisi ve ekonomisi zarar görmektedir. Taraftarımız hassas davransın. Karalama kampanyalarının takipçisi olsun ve demokratik haklarını kullasın. Basının sağduyulu yaklaşımı için son derece teşekkür ediyorum." dedi.

30.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  BUGÜN BİZE, YARIN SİZE

  F.Bahçe, İspanya'da Celta Vigo ile oynuyor

  F.Bahçe Ülker Napoli önünde

  Ertuğrul Sağlam: Samsun'daki maçta şike olmadı

  Dünyanın en iyi futbolcusu 18 Aralık'ta belli olacak

  Şike iddiaları

  Altay sürpriz yaptı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004