Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Şike iddiaları

F.Bahçe'ye özelikle başkan Aziz Yıldırım'a yakınlığı ile ön plana çıkan lokanta işletmecisi Cihan Oskay adındaki zat Star TV'de Telegol proğramında şikeyle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Açıklamaların boyutu çok ciddi ve önemli şahsiyetleri ilgilendiriyor. Ama biri vardı ki, konunun baş aktörüydü. Fenerbahçe kulübü başkanı Aziz Yıldırım.

Cihan Oskay'ın açıkladığı iddialar özet olarak şöyle: 2001-2002 futbol sezonunun son haftasına girilirken Fenerbahçe üç puan farkla Galatasaray'ın önünde. Fenerbahçe deplasmanda Samsun'la, Galatasaray evinde Trabzon'la oynayacak. Aziz Yıldırım, CihanOskay'ı bu maçlarla ilgili birtakım organize işler için görevlendirir. Öncelikle Trabzonspor'a 250 bin dolar göndererek tek farklı yenilgide bile bu parayı onlara vermesi talimatını verir. Sonra Samsunspor'a da 150 bin dolar peşin, 150 bin dolar daha sonra, Fenerbahçe'yi zorlamamaları karşılığında verilmesini organize etme görevi verir.

Cihan Oskay para alışverişini yapacak zatlarla bir otel lobisinde, her iki maçında televizyonda beraber takibi yapılır. Galatasaray, Trabzonspor'u 4-0 yener. Dolayısıyla Trabzonspor'lu oyuncular parayı alamaz. Parayı alacak olan şahıs Trabzonspor'da oynayan Oktay Derelioğlu'nun kayınbiraderi Mehmet adında bir kişi. Samsunspor ise 1-0 öne geçmesine karşın 3-1 Fenerbahçe'ye yenilir. Fenerbahçe şampiyon olur. Cihan Oskay taahhüt edilen 150 bin doları verelim deyince Aziz Yıldırım "boşver biz oynadık, hakkımızla kazandık para vermeye gerek yok" der. Samsunspor başkanı Mustafa Çebi bu durumda sıkıntıya düşer. Oskay'ın ifadesine göre, Samsun'a uğramadan direk Ordu'ya geçer. Cihan Oskay'ın iddiaları özet olarak böyle.

Türk futboluna teşvik primi olduğunu biliyoruz. Bunu birçok kulübün yaptığı da biliniyor. Ancak Samsunspor'a teklif edilen para düpedüz şike. Bir takım yenilmek için para alıyorsa bu şikedir. Teşvik primi daha ehven bir konu. Zaten takım sahaya yenmek için çıkıyor. Kendisine verilen para ama kulüp tarafından, ama başkası tarafından yenmeye yönelik olduğu için bir derece kabul edilebilir. Yenilmek için alınan para hem yönetici adına hemde futbolcu adına son derece iğrenç bir davranış. Aziz Yıldırım gibi bir başkanın yapmış olduğu başarılı çalışmalar Cihan Oskay'ın bu ifadeleriyle nötr hale geldi. Tabii konunun doğruluğunu yargı araştırıp karara bağlayacaktır. Ama bu ifadelerin muhatabı olan Aziz Yıldırım, futbolcu Oktay Derelioğlu ve diğer oyuncu ve spor adamları futboldan elini ayağını çekmelidirler.

İşletmeci Cihan Oskay neden böyle bir itirafta bulundu? Pişman oldum,vicdan azabı duydum onun için yaptım diyor. Bence yaptığı Aziz Yıldırım'dan intikam almak. Çünkü Aziz Yıldırım çevresindeki bazı insanları zaman içinde pasifize etmesi düşmanlığa sebep oluyor. Saadettin Saran, Hakan Bilal Kutlualp gibi Cihan Oskay da kullanıp atılan bir kişi. Bakalım bu aleni durum karşısında, federasyon nasıl bir tavır takınacak. İtalya'daki şikecilerin aldığı cezaları bütün dünya biliyor. Bizim nasıl neticeye varacağımızı ise tahmin etmek gerçekten öyle kolay iş değil.

Said OKUR

30.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  BUGÜN BİZE, YARIN SİZE

  F.Bahçe, İspanya'da Celta Vigo ile oynuyor

  F.Bahçe Ülker Napoli önünde

  Ertuğrul Sağlam: Samsun'daki maçta şike olmadı

  Dünyanın en iyi futbolcusu 18 Aralık'ta belli olacak

  Şike iddiaları

  Altay sürpriz yaptı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004