Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Kürtaj insanlık suçu

Diyanet İşleri Başkanlığı, kürtaja karşı savaş açtı. ‘İnsanlık suçu’ olarak nitelendirdiği kürtajın dinen caiz olmadığını açıklayan Diyanet, isteyerek ve istemeyerek hamilelik gerçekleştikten sonra hiçbir gerekçe ile ceninin hayatına son verilemeyeceğine vurgu yaptı.

Diyanet, Papa 6. Paul’un başkanlık ettiği 2. Konsil’in ‘Çocuk düşürme ve evlât katili çok ağır suçtur’ kararına da atıfta bulundu. Diyanet, çocuğun özürlü doğma ihtimalinde de kürtajın ‘insanlık suçu’ olduğunu bildirdi.

Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi Doç. Dr. İsmail Karagöz tarafından kaleme alınan yazıda, kürtajın dinen uygun olmadığı belirtildi. Çocuk düşürme ve kürtajın öteden beri toplumlarda varolan acı bir olgu olduğu dile getirilen yazıda, eski Yunan’da aile fertlerinin sayısını sınırlandırmak için çocuk düşürüldüğü veya doğan çocukların öldürüldüğü hatırlatıldı.

ÖZÜRLÜ CENİN DE ALDIRILAMAZ

Kürtajın günümüzde genelikle istenmeyen hamilelikler ile özürlü doğacağı tesbit edilen çocuklar için sözkonusu olduğuna işaret edilen Diyanet yazısında şu ifadelere yer verildi: “Zihinsel veya spastik veya başka bir özür olduğu tesbit edilen cenin aldırılabilir mi? Toplumda buna evet de hayır da diyenler var. Özürlü doğacak çocuğun aldırılmasını savunan kimseler ‘Özürlüler hayatta sıkıntı çekiyor, topluma yük oluyor, anne-babaları ölünce bakacak kimseleri olmuyor’ diyor. Bu yaklaşım anne karnındaki insan ile dünyadaki insan ayrımı yapılmasından kaynaklanmaktadır. İnsanlar doğduktan sonra veya ileri yaşlarda da herhangi bir sebeple özürlü olabiliyorlar. Bu toplumda görülen bir olgudur. Doğum esnasında veya doğum sonrasında oluşan özürlüleri nasıl öldüremiyorsak, öldürülmesi insanlık suçu ise, anne karnındaki insanı da öldüremeyiz. Çünkü anne karnındaki cenin de can taşımaktadır. O canı veren Alah’tır. Allah’ın verdiği canı ancak Allah alabilir.

Hak ve batıl bütün dinler cana kıymaya, çocuk aldırmaya karşı çıkmış, çocuk düşürmeyi yasaklamıştır. Meselâ Yahudilikte çocuk düşürme/aldırma yasaklanmış ve bu eylemi yapana ceza öngörülmüş ancak anne sağlığı tehlikeye girerse çocuğun aldırılmasına müsaade edilmiştir. Hıristiyanlık’ta da çocuk düşürmek büyük günahtır.

Papa 6. Paul’un başkanlık ettiği 2. Konsil ‘Hayat, hamile kalıştan itibaren azamî itina ile korunmalıdır. Çocuk düşürme ve evlât katili çocuk ağır suçlardandır’ kararıyla çocuk düşürmeyi yasaklamıştır.”

/ ANKARA

03.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Türkiye'de devlet, halktan korkuyor

  Dünya barışına katkı

  Çiçek: Papa’nın gelmesi iyi oldu

  Cerrah: Hurdaya ayrılan araç kadar plaka verilmeli

  Bakoyanni: AB açık mesaj vermeli

  YSK seçime hazırlanıyor

  Ağar: Sözlerimi millet anladı

  DTP: Ağar’ın yaklaşımı gerçekçi

  Pepe: Acarkent, ağırlıklı olarak İstanbul’un sorunu

  Başörtüsü eylemleri sürüyor

  Akdeniz 4,6 ile sallandı

  13-14 Aralık’ta köprülerde iş yavaşlatma eylemi var

  İspanya’nın desteği sürüyor

  Dışişleri Bakanlığı Müşteşarı Apakan oldu

  Bugün, Dünya Özürlüler Günü

  Kürtaj insanlık suçu

  Sezer’in affettiği PKK’lı yine mahkûm oldu

  Çelik: Çocuklara dini öğretin

  Yatağan’da 3. ünite devre dışı

  Engellilere “engel” olmayın yeter


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004