Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Sezer’in affettiği PKK’lı yine mahkûm oldu

Diyarbakır’da ‘’Terör örgütü PKK adına eylem ve faaliyetlerde bulunmak’’ suçundan müebbet ağır hapis cezasına çarptırılan ve daha sonra Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından af edilen ayaklarından özürlü terörist, serbest kaldıktan sonra terör örgütü adına para toplarken yeniden yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, 1991 yılında Mardin’in Derik ilçesinde Kaymakamlık lojmanı ve İlçe Emniyet Amirliğine yönelik gerçekleşen ve 1 güvenlik görevlisinin yaralandığı saldırının ardından kaçan terör örgütü üyesi Mürşit Aslan, ilçe çıkışındaki çalılık alanda üzerinde 1 adet mavzer marka tüfek ve 1 adet tabanca ile yaralı olarak güvenlik güçlerince yakalandı.Hakkında Diyarbakır 1 nolu Devlet Güvenlik Mahkemesinde dava açılan sanık, yapılan yargılamanın ardından ‘’Terör örgütü PKK adına eylem ve faaliyetlerde bulunmak’’ suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Çatışmanın ardından yaralı ele geçirilen Aslan, cezaevinde kaldığı süre içerinde ayaklarını kullanamaz hale gelince tekerlekli sandalye kullanmaya başladı. Cumhurbaşkanı Sezer’e mektup göndererek ‘’af’’ talebinde bulunan Aslan, özründen dolayı af edilince 13 Nisan 2001 tarihinde serbest bırakıldı. Cezaevinden çıktıktan bir süre sonra Aslan, bu kez Mardin’de terör örgütü adına komite kurma suçuna karıştı. Güvenlik güçlerince yakalanan bir örgüt üyesinin ifadeleri doğrultusunda yeniden gözaltına alınan Aslan, yargılandığı Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesince tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

YİNE USLANMADI

Yargılanması devam eden Aslan, Mardin’de beraberinde Abdulkadir Bahçeci, Doğan Bahçeci ve Serdar Gülçin ile terör örgütü PKK adına R.K’den 10 bin YTL talebinde bulundu. R.K’nin şikayeti üzerine, para teslimatının yapıldığı sırada operasyon düzenleyen jandarma ekipleri, sanıkları suçüstü yakaladı. Yakalanan şahıslar, R.K’den aldıkları parayı, terör örgütüne gönderilmek üzere Mürşit Aslan’a vereceklerini belirtmesi üzerine Aslan, üçüncü kez yakalanarak hakim karşısına çıkarıldı. Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesinde ‘’Örgüte bilerek, isteyerek yardım toplamak’’ suçundan yargılanan sanıklarla ilgili karar duruşması yapıldı. Mahkeme heyeti, yaptığı yargılamanın ardından sanık Mürşit Aslan 7.5 yıl, Abdulkadir Bahçeci ve Serdar Gülçin de 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Diğer sanık Doğan Bahçeci hakkında da beraat kararı verildi.

/ DİYARBAKIR

03.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Türkiye'de devlet, halktan korkuyor

  Dünya barışına katkı

  Çiçek: Papa’nın gelmesi iyi oldu

  Cerrah: Hurdaya ayrılan araç kadar plaka verilmeli

  Bakoyanni: AB açık mesaj vermeli

  YSK seçime hazırlanıyor

  Ağar: Sözlerimi millet anladı

  DTP: Ağar’ın yaklaşımı gerçekçi

  Pepe: Acarkent, ağırlıklı olarak İstanbul’un sorunu

  Başörtüsü eylemleri sürüyor

  Akdeniz 4,6 ile sallandı

  13-14 Aralık’ta köprülerde iş yavaşlatma eylemi var

  İspanya’nın desteği sürüyor

  Dışişleri Bakanlığı Müşteşarı Apakan oldu

  Bugün, Dünya Özürlüler Günü

  Kürtaj insanlık suçu

  Sezer’in affettiği PKK’lı yine mahkûm oldu

  Çelik: Çocuklara dini öğretin

  Yatağan’da 3. ünite devre dışı

  Engellilere “engel” olmayın yeter


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004