Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Türk futbolcular Tugay ve Emre'yi örnek almalı

G.Saray'ın eski İngiliz golcüsü Dean Saunders, Fenerbahçe Stadı'nda attığı golü ve aldıkları Türkiye Kupası'nı ve Teknik Direktör Souness'ın santraya diktiği G.Saray bayrağını unutamadığını söyledi. Saunders, Premier Liginde oynayan 36 yaşındaki Tugay ve genç Emre'nin çok başarılı olduklarını ifade etti.

Galatasaray'ın unutulmaz futbolcularından Dean Saunders, Ligtv.com'a yaptığı açıklamada Fenerbahçe Stadı'nda attığı golü ve aldıkları Türkiye Kupası'nı ve Teknik Direktör Souness'ın santraya diktiği Galatasaray bayrağını unutamadığını söyledi. Galatasaray'ın eski teknik direktörü Souness ile birlikte Galatasaray'ın başına geçmesi gündemde olan Saunders merak edilenleri anlattı. "Souness ile birlikte devre arasında Galatasaray'a mı dönüyor?, O'na göre Türk futbolu nasıl kurtulur?, Souness'ın Kadıköy'e bayrak diktiği unutulmaz maç için neler söyledi?, Saunders'a göre Türk futbolunun hiç tartışmasız en iyi ismi kim?, UEFA Kupası'nın kazanılmasındaki payı ne?, Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ne havlu atması için ne düşünüyor?, Hangi Fenerbahçeli futbolcuyu unutamadı?" şeklindeki sorulara Dean Saunders'ın yaptığı ilginç açıklamaların ayrıntıları şöyle;

TÜRKİYE DERBİSİ GİBİ YOK

"Futbol hayatım boyunca Liverpool-Everton, Benfica-Sporting gibi çok önemli derbiler gördüm. Ama Galatasaray-Fenerbahçe derbisi kadar muhteşem bir atmosfere sahip mücadele görmedim. Türkiye'de 2'si Lig, 2'si kupada olmak üzere 4 kez Fenerbahçe derbisinde oynadım. İlk maçta benim penaltı golümle 1-0 kazanmıştık ama o penaltı biraz tartışmalıydı (Gülüyor) O maçta çok şanslıydık. Kupa finalinde attığım golle ise zaten kupayı kazandık,"

OĞUZ GERÇEK BİR YILDIZDI

"Türkiye'de oynadığım dönemde Fenerbahçe'de de çok önemli futbolcular vardı. Mesela Oğuz. Fenerbahçe'de forma giyiyordu ama gerçekten unutulmaz bir futbolcuydu. Teknik özellikleri Avrupa'daki birçok önemli yıldızdan daha iyiydi. Ama sonra noldu bilmiyorum, Türkiye'den ayrılmadı."

G.SARAY ÇABUK ELENDİ

"Bu sezon Galatasaray Şampiyonlar Ligi'nden çok çabuk elendi. Galatasaray taraftarı unutmamalı ki her sezon aynı olmuyor. Büyük hayallerle başlıyorsunuz. Ama her maç beklenen olmuyor. Bu durumda nerede hata yaptığınızı ve nasıl toparlanacağınızı düşünmeniz gerekli. Benim bir felsemem var: Dünle yaşanmaz, sadece oradan dersler çıkarmak gerekli. Galatasaraylılar da umutsuzluğa kapılmasın her takımın başına bunlar gelebilir."

GENÇLER UEFA'YI KAZANDI

"Türkiye'deki günlerimi unutmam mümkün değil. Oğlum burada doğdu. Bir ülkeyi sevmek için daha fazla bir şeye gerek olduğunu düşünmüyorum. Liverpool'dan sonra Galatasaray gibi bir takımda oynamak benim için müthiş bir deneyim oldu. O sezon başarısız gibi göründük ama UEFA Kupası'nı kazanan takım bizim sezonun gençleri oldu. Okan, Hakan Şükür, Hakan Ünsal, Emre, Suat gibi Türk futbolunun en önemli jenerasyonuyla oynadım. O sezon başarılı olduğumu Galatasaray taraftarının bu yüzden beni unutamadığını düşünüyorum."

TUGAY VE EMRE ÇOK İYİ

"Türkiye'nin en iyi futbolcusu tartışmasız Tugay. Böyle bir futbolcu yok. 36 yaşında Premier Lig'de bu kadar müthiş performans ortaya koyan başka bir isim de yok. Bu, mantaliteden kaynaklanıyor. Eğer diğer bazı isimler gibi bir mantığa sahip olsaydı. 30-31 yaşında futbolu bırakırdı. Onunla Blackburn'de çalıştım, nasıl antrenman yaptığını çok iyi biliyorum. Tabii Newcastle'da forma giyen Emre'nin de aynı mantaliteyle çok başarılı olabileceğini düşünüyorum. Son yıllarda yaptığımız en iyi transferdi."

07.12.2006


 

Teşvik var, şike yok

F.Bahçe'nin eski milli futbolcusu, spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, Türkiye'de her kulübün teşvik primi verdiğini ancak parayla maç satmanın olmadığını söyledi.

Fenerbahçe'nin eski milli futbolcusu, spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, Türkiye'de her kulübün teşvik primi verdiğini ancak parayla maç satma gibi bir olay olmadığını söyledi. Dilmen, eskiden hakemlerin büyük takımları çok kolladığını anlattı. Rıdvan Dilmen, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nin düzenlediği bir panele katılarak öğrencilerle bir araya geldi.

Türkiye'de her kulübün teşvik primi verdiğini, ancak parayla maç satma gibi bir olay olmadığını söyleyen Rıdvan Dilmen, şöyle konuştu: "Bir televizyon programına katılan bir kişi, 2000-2001 sezonuna ait şike iddialarında bulunuyor. Böyle bir iddiada bulunurken bunu belgeleyen kasetin yoksa böyle birşey yapmayacaksın. Türkiye'de maç satma diye bir şey yok. Teşvik primini her kulüp veriyor. Bunun da belgesi yok. Ama hiç kimse para verip de maç satın alamaz. Hiçbir insan mesleğine ihanet etmez"

Futbol oynadığı dönemlerde hakemlerin büyük takımları çok kolladığını, ancak bugün bunun kalmadığını belirten Rıdvan Dilmen, şöyle konuştu: "Benim futbol oynadığım dönemlerde hakemler maçların büyük takımlar lehine bitmesi için katkı yapıyordu. Hatta ben Boluspor'da oynarken Fenerbahçe ile oynadığımız bir maçta hakemin Fenerbahçeli bir futbolcuya 'Kendini yere at' dediğini duydum. Daha sonra Fenerbahçeli futbolcu ceza sahasında kendini yere attı ve hakem penaltı noktasını gösterdi."

Son oynanan Fenerbahçe-Galatasaray derbisini değerlendiren Rıdvan Dilmen, Sarı-lacivertli kulübün özellikle ikinci yarıda çok doğru bir taktikle oynadığını belirterek "Fenerbahçe'nin Galatasaray'a karşı mahkum oynadığı görüşüne katılmıyorum. Bir derbi maçta 2-0 öne geçen bir takım tek kale oynamaz. Fenerbahçe, rakibine karşı farklı kazandığı maçlarda da rakibini iyi savunma ve kontraataklarla vurmuştu. Fenerbahçe son maçta sadece kontraatakları çok iyi yapamadı"

07.12.2006


 

Galatasaray'a UEFA övgüsü

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), Galatasaray-Liverpool maçıyla ilgili yaptığı yorumda İngiliz takımın 2005 yılında İstanbul'da elde ettiği zafere atıfta bulunarak, ''Galatasaray, Liverpool'un geri dönüşünü bozdu'' yorumunu yaptı.

Şamiyonlar Ligi C Grubu son maçında her iki takımın da eksik kadrolarla mücadele ettiklerine dikkat çeken UEFA'nın resmi internet sitesi yorumcuları, İstanbul sahnesine yeniden dönen 2005 yılı şampiyonunun gecesinin hayal kırıklığı ile son bulduğunu kaydettiler.

KALECİLER BAŞARILIYDI

Galatasaray'ın maçta geriye düşmesine karşın iyi oyununu sürdürerek maçı 3-1'e taşıdığını yazan editörler, Liverpool'un son anda Fowler'le skoru 3-2'ye taşıdığı ve beraberlik için İstanbul'da şansının olmadığını ifade ettiler. Yorumcular, Mondragon ve Dudek'in bir çok gol pozisyonunda başarılı kurtarışlar yaptığını söyledi. UEFA editörleri, maçın genelinde Galatasaray'ın daha iyi bir oyun ortaya koyduğunu ve sarı kırmızılıların Sabri, Ümit ve İliç ile bir çok gol pozisyonundan yararlanamadıklarını yazdı.

07.12.2006


 

Ben Nobre'nin Alex'i olamam

Beşiktaş'ın Brezilyalı futbolcusu Ricardinho, liderle aralarındaki 8 puan fark bulunduğunu ancak önlerinde çok maç olduğunu belirterek, ''İnanıyorum ki son dönemlerde yakaladığımız çıkışı, ikinci yarıda da skorlara da yansıtıp, ligi lider tamamlayacağız'' dedi.

Ricardinho, ''Liderle aramızdaki 8 puanlık fark bir gerçek ama lig devam ediyor. Bu yıl kurulmuş bir takımız. Yeni takımların belli bir zamana ihtiyacı vardır. Bizim bu zamanın önünde olduğumuza inanıyorum. İnanıyorum ki yakaladığımız çıkışı ikinci yarıda da sürdürüp, ligi lider tamamlayacağız'' diye konuştu.

ALEX SIRADAŞI FUTBOLCU

Ricardinho, Alex ile ilgili bir soruya, ''Bizim aramızda rekabet yok. Bu rekabeti yaratmaya çalışan gazeteciler var. Ama onlara da saygı duyuyorum. Çünkü işleri bu. Alex çok iyi bir futbolcu, hatta sıradışı bir futbolcu. Kariyerinde büyük başarılar var'' diye cevap verdi. Bir gazetecinin Nobre'nin geçen sezon Fenerbahçe'de Alex ile iyi bir ikili oluşturup goller attığını belirtip, ''Sen de ligin ikinci yarısında Nobre'nin Alex'i olacak mısın?'' sorusuna, ''Ben Nobre'nin Alex'i olmayacağım, çünkü ben Ricardinho'yum. Bireyseliliğin hiç önemi yok. Önemli olan takımın kazanması. İkinci yarıdaki çıkışımızla bu bireysellik tartışmaları da ortadan kalkacaktır. Bazen forvetler uzun süre gol atamayıp, sonra üst üste goller atabiliyor. Nobre gol atmamasına rağmen takıma çok faydalı işler yapıyor'' diye cevap verdi.

07.12.2006


 

Avrupa'nın en iyi genç basketbolcusuna 3 Türk aday

FIBA tarafından verilecek Avrupa'da 2006 yılının en iyi basketbolocuları ödüllerinde 22 yaş altı kategorisinde 3 Türk basketbolcu, Ersan İlyasova (Milwaukee Bucks), Cenk Akyol (Efes Pilsen) ve Hakan Demirel (Fenerbahçe) aday olarak gösterildi.

3 İspanyol, 3 Türk, 2 İtalyan, 1 Yunan ve 1 Fransız olmak üzere toplam 10 Avrupalı basketbolcu 22 yaş altında aday gösterilirken, 2005 yılında bu ödüle Yunan Nikolas Zisis (Benetton) layık görülmüştü. Öte yandan Avrupa'nın en iyi basketbolcusu ödülü için İspanyol Pau Gasol (Memphis Grizzlies) en büyük favori olarak öne çıkarken, Alman Dirk Nowitzki (Dallas Mavericks), Franszı Tony Parker (San Antonio Spurs) ve Yunan Vassileios Spanoulis'de (Panathinaikos) ödülü alabilecek isimler olarak belirtiliyor. FIBA'nın ödülleri için FIBA Avrupa'nın resmi internet sitesi aracılığıyla oy kullanılabilirken, antrenörler, gazeteciler ve Avrupalı basketbolcuların oylarıyla belli olacak kazananlar 2007 yılının ilk haftasında açıklanacak.

07.12.2006


 

Efes, deplasmanda Moskova önünde

Basketbolda ULEB Erkekler Avrupa Ligi (A) Grubu'ndaki 7. maçında bugün deplasmanda Rusya'nın Dinamo Moskova takımıyla karşılaşacak

Efes, Avrupa kupalarında 360. maçına çıkacak. Lacivertbeyazlılar, Avrupa kupalarında bugüne dek yaptıkları 359 maçın 227'sini kazanırken, 132 maçta ise salondan yenilgiyle ayrıldı. Bu arada Efes, antrenör Oktay Mahmuti yönetiminde Avrupa kupalarında oynadığı 124 maçta 79 galibiyet, 45 yenilgi aldı.

07.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004