Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Katsayı zulmü bir gün kalkacak

AKP İstanbul Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu, “Katsayı uygulaması bir zulümdür. Açık söylüyorum: Bunun bir örneği dünyanın hiçbir yerinde yoktur. Acilen son verilmesi gereken bir durumdur. AK Parti bu haksızlığı gidermek için uğraş verirken sürekli olarak bazı kurumların engeliyle karşılaşıyor. Bugün olmazsa da bu haksızlık mutlaka bir gün son bulacaktır” dedi.


CHP-ANAVATAN ORTAK ÖNERGESİ

CHP ve Anavatan’ın TRT hakkında Meclis araştırması açılmasına ilişkin verdikleri önerge görüşülürken “dinî yayınlar” tartışması yaşandı. CHP Yozgat Mi

Erdoğan: Süreç durmaz, yavaşlar

Başbakan Erdoğan, “AB yolunda öyle gidişimizi durdurmak gibi bir anlayışın içinde değiliz. Türkiye’deki bazı çevreler veyahut da AB üyesi içindeki baz


  Ağar: Kadın erkek eşitliği, bugüne kadar kâğıt üzerinde kaldı

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, “Kadın erkek eşitliği, bugüne kadar toplumun her kesiminde gerçekleştirilemeyen ve kağıt üzerinde kaldığı ortada olan bir eşitlik anlayışıdır. Bütün bunların zaman içerisinde geliştirilmesi ve hayata geçirilmesi, siyaset eliyle olacaktır. Siyasetin de kadınsız olmayacağı açıktır” dedi.


  Trafik kazalarında ağır bilanço

İstanbul’da TEM üzerinde yoğun sis sebebiyle meydana gelen 50 aracın karıştığı zincirleme kazada 4 kişi ölürken, çok sayıda kişide yaralandı. Burdur’da da bir kamyonun yolcu otobüsü ve bir başka kamyonla çarpıştığı kazada 11 kişi öldü, 27 kişi yaralandı.


  Kanal D’ye eleştiri

Mehmet Ali Birand ve Kanal D Anahaber programının, “Resmi İdeoloji Kıskacında Eğitim Sistemi Ve Din Eğitimi” başlıklı paneli haber yapış tarzlarını eleştiren Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği ÖZGÜRDER, sözkonusu haberde hem Birand’ın basın yasasını çiğnediğini hem de İslami değerleri alaya alan bir yayın yapıldığını dile getirdi.


  Şemdinli’de selden sonra susuzluk

Şemdinli Belediye Başkan Yardımcısı Emin Sarı selden bir ay sonra 1200 eve su verilemediğini, Şemdinli’nin yarısının sağlıklı içme suyundan mahrum olduğunu açıkladı.


  Mayın patladı: 3 er şehit oldu

Şırnak’ın Güçlükonak ilçesinde terör örgütü PKK tarafından yola döşenen uzaktan kumandalı mayınların patlatılması sonucu 3 er şehit oldu.


  İtalya’dan sıcak mesajlar

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Kültür Bakanı Francesco Rutelli, Avrupa Birliği’nin, Türkiye’nin üyelik sürecini dikkatli biçimde desteklemesi gerektiğini söyledi. Başşehir Roma’da, bir kurumun 2006 Avrupa raporunun tanıtım toplantısında konuşan Francesco Rutelli, ‘’Türkiye, büyüyen Avrupa için önemli bir müttefiktir. Türkiye’yi desteklememiz, ama dikkatli olmamız gerekir’’ dedi.


  Demirel: Avrupa fikrinden cayamayız

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Avrupa Komisyonu’nun Türkiye ile tavsiye kararına ilişkin olarak, ‘’Halkımızın öfkesine hak veriyorum. Ben de öfkeliyim. Ama biz Avrupa fikrinden cayamayız’’ dedi.


  Steinmeier: Türkiye’ye yaklaşmak AB’nin menfaatine

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Türkiye ile yakınlaşma sürecinin kesilmemesi gerektiğini, AB’nin Türkiye ile yakınlaşmasının kendi çıkarına olduğunu söyledi.


  Engellilere kol kanat

İstanbul Büyükşehir Belediyesi engelli vatandaşlara yönelik sürdürdüğü projelerle “Özürlü Dostu Belediye” seçildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004