Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Vatandaşın borcu artıyor

Merkez Bankası’nın raporuna göre, vatandaşların borçluluk oranı dokuz ayda yüzde 39 arttı. Kredi kartı borcunu ödemeyenlerin oranında da yüzde 15’lik artış yaşandı. Hanehalkı değerlendirmesine göre, 2005 sonunda 9.7 milyar YTL olan vatandaşların faiz ödemeleri Eylül sonunda 11 milyar 71 milyon YTL’ye yükseldi.


Sektörlerde ara eleman sıkıntısı

Geçmişte, ‘’Altın bilezik’’ olarak adlandırılan ‘’zanaatı’’ öğrenme uğruna, karın topluğuna çalışan çırakların, bugün haftalık 50-100 YTL’yi bile beğe

Acaristanbul’a vergi takibi

İstanbul Vergi Dairesinin, Ekim ayı sonunda gelen bir ihbarı değerlendirerek Acaristanbul projesiyle ilgili olarak çalışma başlattığı öğrenildi.


  Emekliye enflasyon farkı yok

Emekliye bir kötü haberde Maliye Bakanlığı’ndan geldi. Memur emeklileri, bu yılın ikinci 6 aylık dönemine ait enflasyon farkı zammını alamayacak.


  Maliye POAŞ’ın borcunu taksitlendirdi

Maliye Bakanığı, Petrol Ofisi AŞ’nin (POAŞ) Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından uygulanan idari para cezasını taksitlendirdi.


  Van DAKP’la daha da gelişecek

Van Ziraat Odası Başkanı Lütfü Özgökçe, Doğu Anadolu Kalkınma Projesi (DAKP) kapsamında iki projenin kabul edildiğini ve projelerin Van’ı geliştireceğini belirtti.


  En önemli zenginlik, insan kaynağı

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Direktörü Gülay Aslantepe, insan kaynaklarının, ulusların en önemli zenginliği olduğunu söyledi.


  “İmalathanemizi görmeden pidemizi yemeyin”

Bağcılar Malta’da hizmet veren Tadım Pide temizliğine o kadar güveniyor ki, müşterilerine, “İmalathanemizi gezmeden pide ve böreklerimizden yemeyin” diyor.


  Afrika’nın kapıları açılıyor

İlki geçen yıl düzenlenen Türk-Afrika Kongresi’nin ikincisi 12-13 Aralık tarihlerinde Cevahir Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004