Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Bir zamanlar sadece “kemençe” vardı

Kemençenin 18. yüzyıl sonlarına kadar Türk müziğinin tek yaylı sazı olduğu belirtiliyor. Hacivat-Karagöz ve Türk tatlısının ardından Yunanistan’ın sahip çıkmaya çalıştığı Türkiye’nin önemli değerlerinden biri olan kemençenin Yunanistan’a 1924’ten sonra göç eden Rumlar tarafından götürüldüğü kaydedildi.



Mevlânâ Müzesine AB desteği

AB Hibe Programı kapsamında 3 projesi kabul edilen Konya merkez ilçe Karatay Belediyesi, Konya ve Karaman bölgesi için ayrılan hibe miktarının yaklaşık yüzde 15’ini (1 milyon 156 bin avro) almaya hak kazandı.



El yazmalarına restorasyon

Dünyadaki en zengin el yazmaları ve nadir kitaplar koleksiyonlarından birine sahip olan Süleymaniye Kütüphanesinde, bir el yazmaları restorasyon uygulama ve eğitim merkezi kurulmasına ilişkin “Mutabakat Muhtırası”, Türkiye ile BM Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı (UNESCO) ve İKÖ-İslâm Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA) arasında 29 Kasımda Paris’te imzalandı.



Gaziantep Kalesinin geleceği masaya yatırıldı

Gaziantep Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Rifat Ergeç, Gaziantep Kalesi’nin, ‘’ana yapı ve iç avlusuyla el değmemiş bir anıt niteliğinde’’ olduğunu söyledi.



Edward Said anısına sempozyum

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Filistin asıllı Amerikalı düşünür Edward Said anısına Uluslararası Oryantalizm Sempozyumu düzenleyecek.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004