"Gerçekten" haber verir 10 Aralık 2006

Yeni Asya’dan Cumhuriyet'e açıklama

Yeni Asya Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Abdullah Eraçıkbaş bir açıklama gönderdi. Yayımlıyorum:

Sayın Çalışlar,

3 Aralık 2006 tarihli yazınızda gazetemiz Yeni Asya için yaptığınız değerlendirmelerle ilgili olarak bazı noktalara dikkatinizi çekmek istiyoruz.

Birincisi: Yeni Asya için kullandığınız “Nurcuların yayın organı” nitelemesi doğru, ama “radikal sağ kesimin sözcülerinden, milliyetçi ve İslâmcı” ifadelerine itirazımız var.

İkincisi: “AB: Kapıyı kapatmıyoruz” manşetini aktardığınız Yeni Asya’yı, “AB’ye tepki gösterme konusunda ortak tutum” içine girdiklerini yazdığınız “milliyetçi ve İslâmcı” gazetelerle birlikte göstermeniz, aktardığınız manşetle de çelişen bir yanılgının ifadesi. Oysa Yeni Asya başından beri Türkiye’nin AB’ye girmesini kararlılıkla savunan bir gazete ve bu özelliği başka yayın organlarında da zaman zaman vurgulandı.

Üçüncüsü: Papa’nın ziyaretine bakışı da zikrettiğiniz diğer gazetelerden farklı olan Yeni Asya, bu ziyareti, talihsiz Regensburg konuşmasının Müslüman-Hıristiyan diyaloğuna verdiği zararı telâfi fırsatı olarak değerlendirdi ve bu amacın önemli ölçüde gerçekleştiği görüşünde. Sultanahmet’in cemaate kapatılmasıyla ilgili haberimiz ise Papa’ya değil, güvenlik tedbirlerini abartan yetkililere yönelik bir eleştiri niteliğinde.

Selâmlar, saygılar.

Cumhuriyet, 9.12.2006

Oral ÇALIŞLAR

10.12.2006

Gerçekten bilinmiyor muydu?

Türkiye’nin atağı AB gündemini değiştirdi

28 Şubat’a şükretmek

Genelkurmay Başkanı Başbakana danışıyor mu?

Büyükanıt’ın yersiz çıkışı

Yeni Asya’dan Cumhuriyet'e açıklama