Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Arınç: Hedefimiz insan haklarını yükseltmek

TBMM Başkanı Bülent Arınç, ‘’Tarihi süreç içerisinde Türkiye’nin hedefi, insan hak ve özgürlükleri çıtasını daima yükseltmekten yana olmuştur. Gelinen nokta hepimiz adına gurur vericidir’’ dedi.

Arınç, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, iki büyük dünya savaşında yaşanan trajedi üzerine harekete geçen uluslar arası topluluğun, insan hak ve özgürlüklerinin hukukun üstünlüğü yoluyla korunmasını sağlamak amacıyla çok büyük bir adım attığını kaydetti. İnsanlık adına son derece anlamlı ve büyük olan bu adımın Evrensel İnsan Hakları Bildirgesi olduğunu ifade eden Arınç, BM Genel Kurulunda 10 Aralık 1948 tarihinde kabul edilen bildirgenin daha sonraki hukuki metinlere de öncülük ettiğini belirtti. Arınç, BM Genel Kurulunun 1950 yılında aldığı kararla, böylesine önemli bir tarihi unutulmaz kılmak için bildirgenin kabul edildiği 10 Aralık gününü ‘’Dünya İnsan Hakları Günü’’ ilân ettiğini hatırlattı. Modern dünyanın sayılı hukuk metinleri arasında yer alan bildirgenin bugün 300’den fazla dile tercüme edilerek artık evrenselliği tartışılmayan birçok hak ve özgürlüğün temelini oluşturduğunu vurgulayan Arınç, şöyle devam etti:

‘’Irk, din, dil, cinsiyet, inanç ve siyasi görüş ayırt etmeksizin herkesin eşit ve insan onuruna yaraşır bir hayat sürdürmeye hakkı olduğunu ifade eden bildirge, tüm insanlık için bir umut ışığı olmuştur. Ülkemiz, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’ni ilk onaylayan ülkelerden bir tanesidir. Bugün, bildirgede yer alan maddelerin hemen hepsi anayasamızca da güvence altına alınmıştır. Tarihî süreç içerisinde Türkiye’nin hedefi, insan hak ve özgürlükleri çıtasını daima yükseltmekten yana olmuştur. Gelinen nokta hepimiz adına gurur vericidir.

Türkiye kendi içinde olduğu kadar, dış ilişkilerinde de insan haklarından ve barıştan yana bir tavır içerisinde olmuştur. Amacımız kendi ülkemizde olduğu gibi, tüm dünyada da insan haklarının azami surette gözetildiği huzurlu ve güvenli bir ortamın sağlanmasıdır. Bu duygu ve düşüncelerle İnsan Hakları Günü’nü kutluyor ve herkesin barış dolu bir dünyada insan onuruna yaraşır günler geçirmesini diliyorum.’’

/ ANKARA

10.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yargıda çifte standart

  YILMAZ'IN ELİNE TUTUŞTURULDU

  Türkiye’nin sorunu hukuksuzluk

  Baykal: Sezer CHP’ye girerse, onur duyarım

  Kimse kimseye hesap soramıyor

  İstanbul'da kurban hazırlığı

  Arınç: Hedefimiz insan haklarını yükseltmek

  Sezer’in tavrı tehditkâr

  İllerin eğitim röntgeni çekiliyor

  Mardin: Edward Said oryantalist çalışmalara ışık tuttu

  13-14 Aralık’ta trafiğe dikkat!

  Lice’de hain tuzak: 1 asker şehit

  Sezer’in de tekliften haberi yokmuş

  Hasarlı trafik kazalarında rapor mecburiyeti kaldırılsın

  Demokratikleşmenin de anahtarı eğitim

  ‘Bizim için her hasta özeldir’

  İnternet kafelere denetim

  Metro inşaatında toprak kayması

  Selzede çiftçilere çay ve şeker yardımı

  Datça'da badem ağaçları çiçek açtı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004