Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

YILMAZ'IN ELİNE TUTUŞTURULDU

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun “Biz ANAP olarak 8 yıllık eğitimi, hatta 9, 10, 11, 13 yıllık eğitimi arzu ediyorduk. Rahmetli Avni Akyol başkanlığında toplandık. 68 imza ile yasa teklifi verdik. 28 Şubatçılar bir gece Sayın Mesut Yılmaz’ı çağırdılar. Eline bir belge tutuşturdular. Yönlendirmeli olan eğitim, birden bire kesintisiz zorunlu eğitime döndü. Benim ANAP’tan ayrılış sebebim bu olmuştur” şeklinde konuştu.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, ‘’İmam hatip liselerini kapatabilmek için meslek liselerini mahvettiler, yok ettiler’’ dedi.

Coşkun, polis evinde, Denizli Sanayi, Ticaret ve Esnaf Odaları üyeleriyle bir araya geldi. Bakan Coşkun, burada yaptığı konuşmada, bir zamanlar mensubu olduğu Anavatan Partisinde 8 yıllık eğitimden, hatta 9-12 yıllık eğitimden bahsedildiğini, eski Milli Eğitim Bakanı Avni Akyol başkanlığında toplanarak, 68 imzayla yasa teklifi verdiklerini söyledi.

Ancak o dönem farklı bir gelişme olduğunu belirten Coşkun, ‘’28 şubatçılar, bir gece sayın Mesut Yılmaz’ı çağırıp eline bir belge tutuşturdular. Yönlendirmeli olan eğitim, birden bire kesintisiz ve zorunlu eğitime döndü. Bu benim ANAVATAN’dan ayrılma sebebimdir. Çünkü ben sanayiye inanmış bir insanım’’ dedi.

Kendisinin de meslek okulu mezunu olduğunu anlatan Coşkun, ‘’Bunları yaşamış bir insan olarak derdimizi anlatamadık. Ön yargılarla, açıkça söylüyorum, imam hatip liselerini kapatabilmek için meslek liselerini mahvettiler, yok ettiler’’ diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK ENGEL”

Bakan Coşkun sözlerini şöyle sürdürdü: ‘’Bugün Türkiye’nin gelişmesinin önündeki en büyük engeli koydular. Vebal altındadırlar. Ama onlardan kimse hesap sormuyor. Şimdi bunun faturasını da bize ödetiyorlar. Meslek okulları dediğimizde, sesleri ayyuka çıktı. Efendim Türkiye’yi geri götürüyorlar, irticayı getirecekler filan. Bu ön yargı, bu güvensizlik. Sloganlarla halkı yönetme döneminin bittiğinin farkında değiller.’’

“İKTİDAR MAZERET ARAMAZ”

İktidarın mazeret aramayacağını, bunun bilincinde olduklarını vurgulayan Coşkun, şunları kaydetti:

‘’İktidar mazeret aramaz. Ne arar? Çare arar. Bunun hepsinin hesap, kitapları yapıldı. Ama Türkiye’yi gereksiz yere şu anda germek istemiyoruz. Çünkü ülkemize faydası yok, sabrediyoruz. Ama dâvâdan vazgeçmiş değiliz. Yani Türkiye’nin kalkınma dâvâsını kast ediyoruz. Onu da yanlış yorumlarlar, gizli bir dâvâsı var diye. Çünkü ülkeye herhangi bir olumlu hizmet getirmemiş zihniyetler, sloganlarla çalışanların önünü kesmeye çalışıyorlar.’’

“AB’DE ÇİFTE STANDART ANLAYIŞI VAR’’

AB konusuna da değinen Coşkun, ‘’Açık söylüyorum, Türkiye’nin 25 üyenin yarısından daha ileri derecede ehil olduğunu, hak ettiğini kabul ediyorlar. Ama bana göre AB hazır değil bu işe. Kopenhag kriterlerini yerine getirdik, sorunumuz yok. Demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü, özgürlükler yönünden her şeyimizi tamamladık’’ diye konuştu.

Ufak tefek hataların olabileceğini bildiren Coşkun, şunları söyledi:

“AB’de de hatalar var. Hatta bizden daha büyük hatalar işliyorlar. Ama çifte standart anlayışları var. Bütün ülkelere AB’ye girdikten sonra gümrük birliği sistemine uymak için süre tanındığı halde, maalesef o zaman karşı geldik, şahsen bana (İslâmcı, kafatasçı, milliyetçi) dediler. Benim söylediğim şuydu, AB’ye karşı değiliz. Ne alıp verdiğimizin hesabını iyi yapalım. Gümrük Birliğine girerken çok tavizler verdik. AB’nin siyasî karar organında Türkiye yer almadan gümrük birliğine girerek, özellikle bir konuda egemenlik haklarımızı devrettik. Nedir bu? Üçüncü ülkelerden gelecek mallara koyacağımız gümrükte yetki sahibi değiliz. O gün karşı çıkmayanlar, bugün bana gelip (3. ülkelerden gelen mallara engel olun) diyor.’’

/ DENİZLİ

10.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yargıda çifte standart

  YILMAZ'IN ELİNE TUTUŞTURULDU

  Türkiye’nin sorunu hukuksuzluk

  Baykal: Sezer CHP’ye girerse, onur duyarım

  Kimse kimseye hesap soramıyor

  İstanbul'da kurban hazırlığı

  Arınç: Hedefimiz insan haklarını yükseltmek

  Sezer’in tavrı tehditkâr

  İllerin eğitim röntgeni çekiliyor

  Mardin: Edward Said oryantalist çalışmalara ışık tuttu

  13-14 Aralık’ta trafiğe dikkat!

  Lice’de hain tuzak: 1 asker şehit

  Sezer’in de tekliften haberi yokmuş

  Hasarlı trafik kazalarında rapor mecburiyeti kaldırılsın

  Demokratikleşmenin de anahtarı eğitim

  ‘Bizim için her hasta özeldir’

  İnternet kafelere denetim

  Metro inşaatında toprak kayması

  Selzede çiftçilere çay ve şeker yardımı

  Datça'da badem ağaçları çiçek açtı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004