Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Runje sabır etti, kazandı

Beşiktaş, geçen sezon ilk yarıda 19 gol yerken, Hırvat kaleci Runje'nin kalede olduğu bu sezon ilk yarıda 16 golü kalesinde gördü.

Sezon başından beri yediği hatalı gollerle çok eleştirilen Beşiktaş'ın Hırvat kalecisi Vedran Runje, bu sezonun ilk yarısında geçen sezonun ilk yarısına göre takımının daha az gol yemesini sağladı. Beşiktaş, çoğunlukla Kolombiyalı kaleci Oscar Cordoba'nın görev aldığı geçen sezonda ilk devrede 17 maçta 19 golü kalesinde görürken, zaman zaman gönderilmesi gündeme gelen Runje'nin kalede olduğu bu sezon ise 17 maçta 16 gol yedi. Siyah-beyazlı takım yine geçen yılın ilk bölümünde 4 kez rakiplere kalesini kapatırken, bu sezon Runje ile 6 kez sahadan gol yemeden ayrıldı. Teknik direktör Jean Tigana, yediği hatalı goller sonrası eleştiri toplayan Runje'ye ilk yarıdaki bütün maçlarda görev vererek, Hırvat kaleciye olan güvenini de gösterdi.

Runje, bu sezon ligde ve UEFA Kupası'nda bütün maçlarda forma giyerken, yedek kaleciler Murat Şahin ve Ramazan'a adeta kaleyi unutturdu. Ligde 17 maçta siyah-beyazlı takımın kalesini koruyan Hırvat file bekçisi, UEFA Kupası'nda da takımının 5 karşılaşmasında forma giydi. Yedek kalecilerden Ramazan, bu sezon hiçbir resmi maçta görev almazken, diğer yedek kaleci Murat Şahin ise sadece Türkiye Kupası'nda Bucaspor ile yapılan maçta görev aldı.

Öte yandan Beşiktaş Altyapı Komitesi Başkanı Sinan Vardar, zaman zaman yediği hatalı goller nedeniyle eleştirilen Hırvat kaleci Vedran Runje'yi göndermelerinin sözkonusu olmadığını dile getirdi. Vardar, şöyle konuştu: ''Runje Belçika'da yılın kalecisi olan, Hırvat milli takımında da forma giyen bir oyuncu. Kendisi bir değerdir. Birkaç maçta şansız gol yedi. Ancak özellikle Fenerbahçe, Bursaspor ve Kayserispor maçlarında ne kadar iyi kaleci olduğunu gösterdi. Bu başarısını sürdürecek. Taraftarların da kendisine büyük desteği var. Gönderilmesi sözkonusu değil. Runje konusunda yönetimde hiçbir olumsuz konuşma olmadı. Tigana dahil hiçbir zaman olumsuz bir şey söylenmedi.''

11.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  BEŞİKTAŞ KENDİNİ AŞTI

  Runje sabır etti, kazandı

  Servet 2 milyon Euro

  Umutlar 2. yarıya

  Ümit Karan, yıldızlarla aynı takımda oynayacak


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004