Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

LİGDE İLK YARI DOSYASI

Sezonun ilk yarısında 153 maçta 370 gol atıldı ve maç başına gol ortalaması 2.42 olarak gerçekleşti. 52 kırmızı, 713 de sarı kart gösterildi. Gol krallığı yarışmasında, F.Bahçe'den Alex, 11 golle ilk sırada bulunuyor. Vestel'den Rafael, G.Saraylı Ümit Karan ve Iliç 8'er golle takip ediyor.

Futbolda 34 haftalık 2006-2007 sezonu Turkcell Süper Lig maratonunda ilk yarı, Pazar günü yapılan karşılaşmalarla tamamlanırken, son maçında evinde Ankaragücü'nü İzmir'de yenen 1-0 Fenerbahçe, 37 puanla ilk yarıyı lider olarak tamamladı. Ligde Fenerbahçe'nin gerisinde 30 puanla Galatasaray, 29 puanla Beşiktaş ve 28 puanla da Vestel Manisaspor sıralandı. Ligde bu sezon ilk yarıyı, 17 puanlı Antalyaspor, 15 puanlı Sakaryaspor ve 11 puanlı Kayseri Erciyesspor, son 3 sırada ve düşme hattında bitirdi.

EN FARKLI SKORLAR

17 hafta boyunca yapılan 153 maçta toplam 370 gol atılırken, maç başına düşen gol sayısı 2.42 olarak gerçekleşti. 32 golle 5. haftasında bu yarının en yüksek gol rakamına ulaşılan ligde, devrenin en farklı skorlu galibiyetini, 1. haftada sahasında Kayseri Erciyesspor'u 6-0 yenen Fenerbahçe elde etti. Ligin 14. haftasında ise futbolseverler yalnızca 14 gol izleyebildi. Ligin 12. haftasındaki 4-4'lük Antalyaspor-Beşiktaş maçı, 8 golle ilk yarıda en çok gol atılan karşılaşma oldu.

F.BAHÇE ZİRVEYİ SEVDİ

Bu yarıda en fazla liderlik koltuğunda oturan takım Fenerbahçe'ydi. Tam 12 hafta zirvede kalan ve ilk yarıyı da lider kapayan Fenerbahçe'nin yanı sıra 5 hafta da Vestel Manisaspor zirve keyfi yaşadı. Gol krallığı yarışmasında, Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızı Alex, 11 golle ilk devre sonunda lider durumda bulunuyor. Bu futbolcuyu, 8'er golle Vestel Manisasporlu Rafael, Galatasaraylı Ümit Karan ve Iliç, 7 golle de Beşiktaşlı Bobo izliyor.

KIRMIZI VE

SARI KARTLAR

Toplam 52 kırmızı ve 713 de sarı kartın gösterildiği ilk yarının en centilmen takımı Antalyaspor oldu. Antalyasporlu futbolcular kırmızı kart görmezlerken, yalnızca 33 sarı kartla cezalandırıldı.17 haftalık ilk yarıda futbolcularına toplam 7 kırmızı, 41 de sarı kart çıkan Gençlerbirliği ile futbolcuları 6 kırmızı, 47 de sarı kart gören Sakaryaspor, en hırçın takımlar olarak dikkati çekti. Bu arada ilk yarıda 2 kırmızı kart gören 3 futbolcudan biri olan ve 3 de sarı kartı bulunan Sivassporlu Hakkı, ilk yarının ''en hırçın futbolcusu'' unvanını aldı.

PENALTI GOLLERİ

153 maçta hakemler, 11. ve 17. hafta dışında her hafta penaltı noktasını gösterirlerken, bu yarıda verilen 34 penaltının 23'ü golle sonuçlandı. Bu devrede Çaykur Rizespor, Fenerbahçe, Konyaspor ve Sivasspor dışındaki her takım en az 1'er kez penaltı atış hakkı kazanırken, bu takımların yanı sıra Antalyaspor, Beşiktaş, Bursaspor ve Trabzonspor da henüz penaltı golü bulamadı. 7. hafta 5 penaltıyla, hakemlerin en çok beyaz yuvarlağı gösterdiği haftaydı. 4 vuruşla en fazla penaltı atış hakkı kazanan takım olan Denizlispor, bu vuruşların 4'ünü de gole çevirerek, bu yarıda en fazla penaltı golü olan takım unvanını elde etti. Takımının 4 penaltısını da gol yapan Denizlisporlu Kratochvil, en fazla penaltı golü kaydeden futbolcu olarak kayıtlara geçti. İlk yarıda Sivassporlu Hakkı, Kayserisporlu Toledo, Ankarasporlu Adam Petrous, Sakaryasporlu erdinç, Antalyasporlu Şenol ve Kayseri Erciyessporlu Şenol, kendi kalelerine gol atarak şanssızlık yaşadılar.

12.12.2006


 

Trabzon geçen yılın gerisinde kaldı

Karadeniz ekibi geçen yılın ilk yarısına göre ligi 4 puan eksikle tamamlarken, lig lideri Fenerbahçe ile arasındaki puan farkı da tam 18 puan oldu.

Sezon başında yaptığı transferlerle dikkatleri üzerine çeken ve şampiyonluğu hedefleyen Trabzonspor, ligin ilk yarısını lider Fenerbahçe'nin tam 18 puan gerisinde tamamladı. Bordo-mavili ekip, 19 puan ile ligde 13. sırada yer alırken, geçen sezonun 4 puan gerisinde kaldı. Ligin son haftalarında aldığı başarısız sonuçlarla dikkatleri üzerine çeken ve puan sıralamasında son sıralarda yer alan Trabzonspor, Ankaraspor galibiyetiyle 7 hafta sonra üç puanla tanışırken, tehlike bölgesinden de bir nebze de olsa uzaklaşmış oldu. Bordo-mavili ekip, 17 maç sonunda 5 galibiyet, 4 beraberlik ve 8 mağlubiyetle ligin ilk yarısını tamamladı. Attığı 20 gole karşılık kalesinde 21 gol gören Karadeniz ekibi, topladığı 19 puanla 13. sırada yer aldı.

LİDERLE PUAN FARKI 18

Trabzonspor, 2005-2006 sezonunun ilk yarısında ise 6 galibiyet, 5 beraberlik, 6 mağlubiyet alırken, attığı 21 gole karşılık kalesinde 24 gol gördü. 17 maç sonunda 23 puan toplayan bordo-mavili ekip, ligin ilk yarısını 8. sırada tamamlamıştı. Karadeniz ekibi geçen yılın ilk yarısına göre ligi 4 puan eksikle tamamlarken, lig lideri Fenerbahçe ile arasındaki puan farkı da tam 18 puan oldu.

12.12.2006


 

Albayrak sabır istedi

Trabzonspor Başkanı Nuri Albayrak, "Devre arasında yapacağımız çalışmalarla ekibimiz çıkışa geçecektir. Kadromuz ligde bulunduğu yeri hak etmiyor. Artık yeni bir sayfa açma zamanı geldi. Sıkıntılı günleri el birliği ile aşacağımıza eminim. Bunun için hep birlikte sabretmeliyiz" dedi.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak, Ankaraspor galibiyeti sonrası sevinçlerini taraftarlarla birlikte paylaşmak istediklerini belirterek onların olmadığı bir maçta stadın matem yeri gibi olduğunu söyledi. Takımın ve camianın cefakar taraftarına ihtiyacı olduğunu ifade eden Albayrak, "Taraftarlarımız, maçlarımızda daha sakin olmalı, takımı yoksun bırakacak, bizlere pahalıya mal olacak ceza almaktan uzak durmalıdır. Trabzonspor'un her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Birbirimize daha çok kenetlenmeliyiz" dedi.

2. YARI ÇIKIŞA GEÇERİZ

Albayrak, 7 hafta sonra galip geldiklerini ifade ederek sözlerini şöyle tamamladı: "7 hafta sonra takımımız üç farklı skor elde ederek ilk kez bir maç kazandı, mutluyuz. Bunun devamı gelecek. Devre arasında yapacağımız çalışmalarla ekibimiz çıkışa geçecektir. Trabzonspor'un kadrosu ligde bulunduğu yeri hak etmiyor. Artık yeni bir sayfa açma zamanı geldi. Fortis Türkiye Kupası'nda da rakibimizi yenmek istiyoruz. Sıkıntılı günleri el birliği ile aşacağımıza eminim. Bunun için hep birlikte sabretmeliyiz."

ANKARA İMDADINA YETİŞTİ

Ligde kötü günlerin başlangıcını Ankara'da Gençlerbirliği karşısında yaşayan Trabzonspor, yine bir Ankara takımı olan Ankaraspor karşısında kötü gidişe "dur" diyerek ligin ilk yarısını galibiyetle kapattı. Ankara'da 20 Ekim Cuma günü Gençlerbirliği ile karşılaşan Trabzonspor sahadan 3-0 mağlubiyetle ayrılarak 7 hafta üst üste oynadığı maçlarda galibiyet yüzü görememişti. Bu maç sonrası tarihinin en kötü günlerini yaşayan Trabzonspor söz konusu dönem içerisinde sadece 1 puan toplamıştı. Aradan geçen 52 günün ardından yine bir Ankara takımı ile bu kez kendi sahasında karşılaşan Trabzonspor rakibini 3-0'lık skor ile yenerek kendine geldi.

5 GOL ATTI 5 GOL YEDİ

Bu sezon Gençlerbirliği, Ankaragücü ve Ankaraspor ile oynadığı maçlarda bordo-mavili takım 1 galibiyet, 1 mağlubiyet ve 1'de beraberlik elde etti. Trabzonspor Ankara temsilcilerine karşı attığı 5 gole karşılık kalesinde 5 gol gördü. Bordo-mavili takım rakipleri karşısında 4 puan elde ederken 5 puan bıraktı.

12.12.2006


 

Gözler UEFA Kupasında

UEFA Kupası'nda gruplarda 5. maçlar bu hafta oynanacak. 13 ve 14 Aralık günlerinde oynanacak karşılaşmaların ardından gruplardan çıkacak takımlar bir üst tura yükselecek.

Gruplarında ilk 3 sırayı alan takımlar ile Şampiyonlar Ligi'nden gelen 8 takımın oluşturduğu 32 takım, UEFA Kupası maçlarına 3. turdan devam edecekler. Temsilcilerimizden Fenerbahçe, Eintracht Frankfurt ile İstanbul'da, Beşiktaş ise Bayer Leverkusen ile Almanya'da karşı karşıya gelecek.

12.12.2006


 

Ümit: Şampiyon yine biziz

Süper Ligi'nin son haftasında kendi sahasında Bursaspor'u 31 mağlup ederek devreyi mutlu sonla kapatan Galatasaray, Türkiye Kupası'nda cumartesi günü Kayserispor ile oynayacağı maçın hazırlıklarına ara vermeden başladı.

Süper Ligi'nin son haftasında kendi sahasında Bursaspor'u 31 mağlup ederek devreyi mutlu sonla kapatan Galatasaray, Türkiye Kupası'nda cumartesi günü Kayserispor ile oynayacağı maçın hazırlıklarına ara vermeden başladı. Bu arada antrenmanı izlemeye gelen ilkokul öğrencilerinin sorularını cevaplayan Galatasaray'ın golcü futbolcusu Ümit Karan, futbolculuk mesleğini seçmeseydi, muhasebecilik yapmak istediğini söyledi. Minik öğrencilerin en beğendiğiniz teknik direktör sorusuna Ümit Karan, sahanın az ilerisinde bulanan Gerets'e bakarak, "En iyi antrenör Gerets, en beğendiğim futbolcu da Ronaldinho'dur" dedi.

Bir öğrencinin 'Başka reklam filmlerinde oynayacak mısınız ? şeklindeki sorusuna Karan, "Tabi ki gelecek reklam filmine ve parasına bağlı. Ben para neredeyse ordayım" diye cevap verdi. Ümit Karan, bir öğrencinin "şampiyon olacak mısınız ?" sorusana "Tabiki buna inanıyoruz. Sezon sonunu şampiyon olarak tamamlayacağız." derken kendisini de şöyle tanımladı: "Biraz agresif bir insan olabilirim ama iyi bir insanım" diye konuştu. Golcü futbolcu, kitap okumayı sevmediğini belirterek, "Ara sıra kitaplar okurum" diyerek sözlerini tamamladı. Ümit Karan ve bazı futbolcular ilkokul öğrencileri ile fotoğraf çektirdi.

12.12.2006


 

Beşiktaş Almanya yolcusu

Beşiktaş, Almanya'nın Bayer Leverkusen takımı ile 14 Aralık Perşembe günü oynayacağı UEFA Kupası 2. tur (B) Grubu son maçının hazırlıklarını sürdürdü. Beşiktaş, Bayer Leverkusen karşılaşması için bugün Almanya'nın Köln kentine gidecek

Teknik direktör Jean Tigana yönetiminde BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde gerçekleştirilen ve ilk yarım saati basına açık olan antrenmana, siyahbeyazlı futbolcular koşu ve pas çalışmasıyla başladı. Futbolcular daha sonra taktik ağırlıklı bir çalışma yaptı. Beşiktaş, Bayer Leverkusen karşılaşması için bugün Almanya'nın Köln kentine gidecek.Siyahbeyazlılar, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan saat 15.00'te özel bir uçakla Köln'e hareket edecek.

12.12.2006


 

Atalay: En büyük organizasyonu aldık

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Trabzon'da yapılacak olan 2011 Avrupa Olimpik Gençlik Yaz Olimpiyatı'nın, Türkiye'nin bugüne kadar kazanmış olduğu en önemli organizasyon olduğunu söyledi.

Danimarka'nın Herning, Hollanda'nın Utrecht, İtalya'nın Cenova ve Letonya'nın Riga kentlerini geride bırakan Trabzon, 2011 Avrupa Olimpik Gençlik Yaz Olimpiyatı'na ev sahipliği yapacak. Atalay, "Olimpiyatlar Trabzon'u ve tüm bölgeyi kalkındıracak. Bu organizasyonu en büyük Avrupa devlerinin elinden almamızda Trabzon'un tek yürek olmasının büyük etkisi ve önemi vardır. Trabzon her yönüyle bu olimpiyatları hak etmiştir" dedi. Organizenin kazanılmasında bir dönem Trabzonspor'da teknik direktörlük yapan Belçikalı teknik adam Urbain Breams'in büyük rol oynadığını dile getiren Atalay, katkısı olar herkese de teşekkür etti.

12.12.2006


 

İstanbul Cup Sultanına altın raket

Türkiye'nin en önemli 2 uluslararası spor organizasyonundan biri olan İstanbul Cup, 3. yılında önceki senelerde olduğu gibi tenisi kültürel zenginliklerimizle sembolize ederek farklı ve uzun soluklu bir projeyi spor kamuoyuna sunuyor.

2005'te Boğaziçi Köprüsü'nde dünyaca ünlü Amerikalı raket Venüs Williams ile milli tenisçimiz İpek Şenoğlu'nun karşılaştığı "Kıtalararası Tenis Maçı", 2006'da Başbakan Yardımcısı ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin ve Hülya Avşar'ın katıldığı "Salda Tenis Maçı" ile spor gündeminde yankı uyandıran İstanbul Cup, şimdi de Türk kültürünün kadına verdiği değeri simgeleyen tamamı altın ve pırlantalarla işlenmiş 'Türk Raketi'nin sahibini arıyor.

Osmanlı tarihinin büyük değer ve saygı gören kadınlarından Hürrem, Kösem, Safiye Sultanlardan yola çıkan İstanbul Cup, tenisin sultanını bulmak için kolları sıvadı. Başlangıcından bu yana İstanbul Cup'ta 3 kez şampiyon olan tenisçiye, yani "Sultan"a özel olarak hazırlanan paha biçilmez bir altın raket hediye edilecek. Dünyanın en önemli kadın tenisçilerinin İstanbul'un sultanı olmak için kıyasıya mücadele edecekleri İstanbul Cup Tenis Turnuvası'nın 2007 yılı açılış seremonisi konsepte uygun olarak Topkapı Sarayı'nın hareminde tüm sultan adaylarının katılacağı bir törenle gerçekleştirilecek. İstanbul Cup 21-27 Mayıs 2007 tarihleri arasında Tekstilkent'te yapılacak.

12.12.2006


 

Sivas için ilk yarı başarılı geçti

Süper Ligi takımlarından Sivasspor, Kayseri Erciyesspor karşısında da istediği puanı alarak ilk yarı puan hedefini yakaladı.

Puanını 22'ye çıkaran Sivasspor'da futbolcular rahat bir devre arası geçirecek. Sivassporlu futbolcular K. Erciyes maçı sonrası devre arası iznine ayrıldı. Uzun zamandır ülkelerine gidemeyen yabancı futbolculara ise 3 ocak gününe kadar izin verildi.

12.12.2006


 

Bursaspor'da sürpriz istifa

Bursaspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı Saffet Akarsu, görevinden istifa etti.

Akarsu, Kulüp Başkanı Levent Kızıl'ın 'yönetim anlayışını içine sindiremediği' için istifa etme kararı aldığını açıkladı.

12.12.2006


 

Kayserispor'un hakem öfkesi

Kayserispor Asbaşkanı Şaban Miraboğlu, hakem hataları yüzünden ilk yarı 6 puan kaybettiklerini belirterek, ''Hakemler ilk yarı 6 puanımızı çaldı'' dedi.

Miraboğlu, deplasmanda Beşiktaş ile yaptıkları karşılaşmada, maçın orta hakemi Barış Şimşek'in yanlış kararlar vererek Beşiktaş'ı kolladığını iddia ederek şunları söyledi: ''Beşiktaş'ın ilk golünde defans oyuncumuza yapılan faulü hakem görmezden geldi. Leonardo'nun ceza alanında arkadan itilip düşürülmesine de yine hakem seyirci kaldı. Televizyonda yayımlanan spor programlarına katılan yorumcular da Leonardo'nun düşürülmesi pozisyonunu penaltı olarak değerlendirdiler. Anadolu kulüplerinin İstanbul'da yaptıkları maçlarda pek şansları olmuyor. Hakemler takdir haklarını sürekli büyük takımların lehine kullanıyorlar.''

12.12.2006


 

Türk basketbolcular İspanya'ya ısındı

İspanya 1. Basketbol Ligi'nin(ACB) 12. haftasında Kerem Tunçeri'nin forma giydiği Real Madrid deplasmanda Bruesa GBC'yi 71-89 yenerek ligin tek namağlup takımı olarak yoluna devam etti.

Real Madrid'de ilk sezonunu geçiren Türk basketbolcu Kerem Tunçeri,yedeklerden oyuna girip 15 dakika sahada kalırken, 3 sayı, 2 ribaunt, 2 asist istatistiğiyle oynadı. Bu arada, ACB liginde diğer Türk basketbolcular Serkan Erdoğan ve KayaPeker'in oynadığı TAU Ceramica Vitoria deplasmanda oynadığı maçta GrupoCapitol Valladolid'i 65-86 yenmeyi başardı. Serkan ve Kaya, birlikte ilk 5'te sahaya çıkarken, 30 dakika oyunda kalan Serkan 16 sayı kaydederek takımının en fazla sayı üreten 2. oyuncusu olarak maçı tamamladı.17 dakika oyunda kalan Kaya ise 12 sayı, 5 ribaunt ve 4 faul istatistiği ile oynadı. Ligdesadece 1 yenilgisi olan TAU 2. sırada bulunuyor.

12.12.2006


 

Arcan, 2006 İstanbul Ralli Şampiyonu oldu

İstanbul Otomobil Sporları Kulübü tarafından düzenlenen Castrol İstanbul Ralli Şampiyonası'nın üçüncü ve son ayağını Ersan Arcan kazandı.

Beykoz Belediyesi önünden start alan 52 ekip, toprak karakterli Riva (10,13 km) ve Cumhuriyet (10,02 km) etaplarını ikişer kez geçerek, finişe ulaşmak için mücadele etti. Rallinin üçüncü etabında, Kerem Üstünkaya'nın copilotluğunda Ersan Arcan, Mitsubishi Lancer Evo 8 ile 3 özel etapta en iyi zamanı elde ederek, birinci oldu. Ford Fiesta ST ile Hamdi Saraçkardeşler ikinci, Ford Escort Coswort ile Yalçın Arsan üçüncü sırayı elde etti. Erkekler genel klasmanda ilk iki etabı birinci bitirerek, son ayağa ilk sırada giren Selim Bacıoğlu, 2. özel etapta yol dışına çıkarak yarışa veda edince, 3. ayağı kazanan Ersan Arcan, 2006 İstanbul Ralli Şampiyonu oldu.

12.12.2006


 

F. Bahçe ilk yarıyı lider tamamladı

Turkcell Süper Lig'de lider Fenerbahçe ligin ilk yarısını en yakın takipçisi Galatasaray'ın 7 puan önünde tamamladı. Ankaragücü'nün cezası sebebiyle İzmir Atatürk Stadı'nda oynanan maçta, rakibini Ganalı futbolcusu Appiah'ın attığı golle 1-0 yenmeyi başaran Fenerbahçe, ligin ilk yarısını galibiyetle kapadı. Bu sonuçla ikinci yarı öncesinde ezeli rakibi ve en yakın takipçisi Galatasaray ile arasındaki puan farkının azalmasına izin vermeyen sarı-lacivertli ekip, devreyi 37 puanla tamamladı.

Ali Sami Yen Stadı'nda, son haftalarda çıkış yakalayan Bursaspor'u ağırlayan Gatatasaray, karşılaşmanın ilk yarısını 1-0 yenik bitirmesine rağmen, ikinci yarıda Ümit Karan, Okan ve Sabri'nin kaydettiği gollerle maçı 3-1 kazandı ve zirve mücadelesinden kopmadı. Sarı-kırmızılı ekip, ilk yarıyı 30 puanla ikinci sırada bitirdi. Ligin güçlü ekiplerinden Kayserispor'u sahasında konuk eden Beşiktaş, ikinci yarıda Burak ve Ali Tandoğan'ın kaydettiği gollerle sarı-kırmızılı takımı 2-1 yenmeyi başardı. Ligin ilk yarısını galibiyetle kapatan siyah-beyazlılar, puan cetvelinde 29 puanla 3. sırada yer alıyor.

Sezona iyi bir başlangıç yapan ancak son haftalarda puan kayıplarına engel olamayan Vestel Manisaspor, bu hafta da 1 puanla yetindi. Deplasmanda Denizlispor ile karşılaşan Manisa ekibi, golsüz eşitliği bozamadı ve tek puana razı oldu. Vestel Manisaspor, ligin ilk yarısını 28 puanla 4. sırada bitirdi. Son 3 haftada Sivasspor, Fenerbahçe ve Bursaspor karşısında aldığı yenilgilerin ardından sahasında Ankaraspor ile karşılaşan Trabzonspor, mavi-beyazlı ekibi 3-0 gibi net bir skorla geçti. Umut, Çağdaş ve Gökdeniz'in golleriyle sonuca giden bordo-mavililer, ilk yarıyı 19 puanla 13. sırada tamamladı. Toplam 17 golün atıldığı ligin ilk yarısının son haftasında, 6 maçta ev sahibi takım, 1 maçta deplasman takımı galip gelirken, 2 maç da berabere sonuçlandı.

TOPLU SONUÇLAR

Galatasaray-Bursaspor : 3-1

Gaziantepspor-Konyaspor : 1-0

Denizlispor-Vestel Manisaspor : 0-0

Gençlerbirliği-Antalyaspor : 1-0

Kayseri Erciyesspor-Sivasspor : 0-0

Ankaragücü-Fenerbahçe : 0-1

Trabzonspor-Ankaraspor : 3-0

Beşiktaş-Kayserispor : 2-1

Çaykur Rizespor-Sakaryaspor : 3-1

GOL KRALLIĞI

Gol krallığı yarışmasında Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Alex 11 golle ilk sırada yer alıyor. Bu futbolcuyu 8 golle Galatasaraylı Ümit Karan ve İliç ile Vestel Manisasporlu Rafael, 7 golle Beşiktaşlı Bobo, 6 golle Bursasporlu Sinan Kaloğlu, Trabzonsporlu Ersen Martin ve Gençlerbirliği'nden Okan takip ediyor.

Seyhan ŞENTÜRK

12.12.2006


 

G.Saray çok kötü

İlk yarının son maçında Bursaspor, G.Saray'a kaybetti. Maçı Bursa kaybetti. G.Saray kazanmadı. Bursa ilk yarıyı 10 önde kapadı. Skoru iki farka çıkaracak pozisyonları yakaladı. G.Saray beraberliği yakaladıktan sonra da Bursaspor sayısız gol olacak pozisyonlarda cömertçe davranınca, maçı kaybetmeleri de kaçınılmaz oldu.

Bursaspor ortaya koyduğu futbolla son haftalardaki başarısının tesadüfi olmadığını gösterdi. G.Saray'a ileride çok iyi pres uyguladılar. Kazandıkları toplarda sahaya iyi yayılarak topu rahat kullanma becerisi gösterdiler. Burada G.Saraylı oyuncuların, özellikle defans oyuncularının kötü gününde olmaları Bursalı oyuncuların iyi gözükmelerinin baş sebebiydi. Bursaspor forvet oyuncuları, G.Saray defans oyuncularını ipe dizer gibi rahat çalımarken, hiç bir zorlukla karşılaşmıyorlardı. Keza orta sahada da G.Saraylı oyuncular rakibi rahatsız etmediler.

Formsuz Ayhan 30. dakikada yerini İliç'e bıraktı. Anca İliç'in de Ayhan'dan hiç farkı yoktu. De Souza sol tarafta Ergün'ü zor durumlara soktu. Tolga çok başarısızdı. Song, zannediyorum Gerets tarafından cezalandırılma gayesiyle kenardaydı. Ama bu G.Saray'a pahalıya maloluyordu. Arda için G.Saray kulübünün acilen tedbir alması lazım. Yoksa Arda'yı G.Saray, dolayısıyla Türk futbolu kaybedebilir. Arda'nın, tedbir alınmazsa parlayan yıldızı sönüp gidecek. Mondragon inanılmaz bir top çıkartarak Galibiyetin mimarı oldu. Bana UEFA finalinde, Hanri'nin kafa şutunu çıkaran Taffarel'i hatırlattı.

G.Saray'ın bu kadar kötü olmasını nedeni hafta içinde oynadığı Liverpol maçına bağlamamak lazım. Görüntü yorgunluk değildi. F.Bahçe'nin farkı 10'a çıkarması olabilir diye düşünüyorum. Ama ligin daha ortası. 7 puan fark kapanır. Ancak bu maç kaybedilseydi, G.Saray'ın lige yeniden tutunmasının o kadar kolay olmayacağı aşikardı. G.Saray bu galibiyetle bir anlamda şampiyonluk yarışına devam etme adına da karar vermiş oldu. Şimdi gözler yönetimin devre arasında yapacağı takviyelere çevrilmiş durumda. G.Saray'ın bu maçta da görüldü ki, transfere ihtiyacı var

Said OKUR

12.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004