Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Düşünceye pranga, hakarete özgürlük

Yargıtay’ın, Genel Yayın Müdürümüz Kâzım Güleçyüz hakkındaki tazminat kararını onamasına tepkiler sürüyor. Özgür-Der Genel Başkanı Hülya Şekerci, Yargıtay’ın, “basının siyasî şahsiyetleri eleştirirken sert, kırıcı ve küçük düşürücü yayın yapabileceği” şeklindeki kararları ile emekli Org. Doğu Aktulga’nın eleştirildiği bir yazıdan dolayı Yeni Asya’ya verilen mahkûmiyet kararını değerlendirdi.


TÜRKİYE'YE BASKI YAPMAYIN

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, müzakere sürecinin “raydan çıkmaması için” AB’ye çağrıda bulundu. International Herald Tribune gazetesine konuşan Gül,

Askerî lojmanda patlama

Diyarbakır’da askerî lojmanlardaki 5 katlı bir binanın kalorifer kazanının patlaması sonucu enkaz altında kalan 3 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yara


  Bilgi edinmede belediyeler ketum

Türkiye Ekonomik Sosyal Etüdler Vakfı’nın (TESEV) ‘Vatandaşın Bilgi Edinme Hakkı’ projesi kapsamında 9 ilde yaptığı araştırmada çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı.


  Eğitim ve çalışma insan hakkı

Eğitimciler Birliği Sendikası “Dünya İnsan Hakları Günü!” dolayısıyla hazırladığı afişle bütün insanların yaratılıştan getirdiği temel haklara dikkat çekti.


  Alataş: İnsan hakları kısıtlanıyor

TİHV Başkanı Yavuz Önen, insan haklarının tüm dünyada ikinci hatta üçüncü plana atıldığını belirterek, bu haklarla ilgili konuların tüm dünyada ciddî anlamda rafa kaldırıldığını ifade etti.


  Erdoğan, Tony Blair ile görüştü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere Başbakanı Tony Blair ile telefon görüşmesi yaptı.


  MERNİS’te hata yok

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Ömer Demir, MERNİS’te mükerrer kayıt iddialarına ilişkin “Adrese dayalı nüfus kayıt sistemi çalışmaları sebebiyle Mernis’le eşleştirme yapıyoruz. Biz bir mükerrerliğe rastlamadık’’ dedi.


  Anadolu hızlı trenle örülüyor

Hızlı tren konusunda önümüzdeki 12 yılda yaklaşık 20 milyar dolarlık yatırımın yapılacağı Türkiye’de, Konya’dan Ankara, İstanbul, Eskişehir, İzmir, İzmit, Uşak ve Afyonkarahisar’a daha kısa sürede ulaşılabilecek.


  İşgal üssü İncirlik

ABD’nin, Irak’taki birliklerinin ihtiyacı olan tıbbi malzeme, askeri ekipman ve yedek parça ihtiyacının yüzde 60’a yakınını İncirlik Üssü’nden gönderdiği bildirildi.


  AKP’den ‘köşk’ araştırması

AKP, yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde kapsamlı bir ‘arşiv’ araştırması yapacak. Bugüne kadar Köşk seçimleri öncesinde nasıl bir süreç yaşandığını irdelemek amacıyla çalışma başlatan AKP Genel Merkezi, alınan karar doğrultusunda Meclis arşivlerini inceleyecek.


  Arınç’tan Büyükanıt’a tebrik ziyareti

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’a tebrik ziyaretinde bulundu ve Meclis çalışmaları hakkında bilgi verdi.


  Geçen yıl 276 bin liseli sınıfta kaldı

2005-2006 Eğitim-Öğretim Yılında, 275 bin 947 lise birinci sınıf öğrencisinin sınıf tekrarı yaptığı bildirildi.


  Savunma sanayii icra komitesi toplanıyor

Savunma Sanayii İcra Komitesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında bugün toplanacak.


  Makedonyalı hacı adayları Türkiye’de camileri geziyor

Makedonya’dan kutsal topraklara gitmek üzere yola çıkan 200 hacı adayı, Edirne’de tarihi camileri ziyaret etti.


  Moldova ve Rusya’dan ithal çoban

Edirne’de çobanlık mesleğinin zorluğu ve bu işi yapacak kişi bulmakta zorlanan bazı hayvan sahipleri, çareyi Moldova ve Rusya’dan çoban getirmekte buluyor


  Profesörsüz üniversiteler

15 yeni üniversite arasında yer alan Giresun Üniversitesinde profesör ve doçent bulunmuyor; Erzincan, Aksaray, Amasya, Bozok (Yozgat) ve Adıyaman Üniversitelerinde ise sadece birer profesör görev yapıyor.


  Müftü Camii törenle açıldı

Samandıra Fatih Mahallesi Fenerbahçe Spor Tesisleri yakınında inşası tamamlanan Müftü Ali Yekta Efendi Camii sade bir törenle hizmete açıldı.


  320 çifte resmî nikâh

Bağcılar Belediyesi, bugüne kadar resmî nikâhı olmayan evli çiftler için düzenlediği şölende 320 çiftin nikâhı kıyıldı.


  “Küçük adımlar” başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özürlüler Müdürlüğü, gelişimsel geriliği olan çocuklara yönelik Küçük Adımlar Erken Eğitim Programı’na başladı.


  Engelli okullarına yemek desteği

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Engellilere yönelik hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Büyükşehir Belediyesi, Ankara’nın çeşitli semtlerindeki 23 engelli okulunda okuyan 2 bin 600 çocuğa, her öğlen yemek veriyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004