Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

“Kültür dostlarına” vergi indirimi

Kültür ve Turizm Bakanlığının yeni projesine göre “kültür dostları”, yaptıkları her türlü bağış ve yardımların tamamını kurumlar vergisi ile gelir vergisinden düşebilecek.

Bakanlık desteklenen ve yürütülen kültürel faaliyetlerin sürdürülmesi ve teşvik edilmesi için iş birliği yapmak ve malî kaynak oluşturmak amacıyla “Kültür Dostu” projesi hazırladı.

Söz konusu proje ile 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamındaki taşınmaz kültür varlıklarının bakımı, onarımı, yaşatılması, rölöve, restorasyon, restitüsyon projeleri yapılması ve nakil işleri ile kurtarma kazıları, bilimsel kazı çalışmaları ve yüzey araştırmalarının desteklenmesi planlanıyor. Buna göre, “kültür dostu” olmak isteyen kişi ve kurumlar, kültür varlıklarının korunmasını, yaşatılmasını ve sergilenmesini destekleyerek, hem kültür mirasının gelecek nesillere aktarılmasına katkı sağlayacak hem de kültür varlıklarıyla birlikte kendi isimlerini ölümsüzleştirecekler.

Kültür Dostu olmak isteyen kişi veya kurumlar, bakanlık tarafından hazırlanan örnek projelere yönelik ihtiyaç listesinden istediği bir başlığı seçerek, internet üzerinden ya da yazılı olarak bakanlığa başvuruda bulunacak.

Başvurunun ilgili birimce değerlendirilmesinin ardından, kültür dostu olmak isteyen kişi ya da kurumlar söz konusu ihtiyaca göre malî ya da aynî yardımda bulunacak. Yardımın yapılabilmesi için taraflar arasında Destek Sözleşmesi imzalanacak. Ancak belli oranlar altındaki mali yardımlar için destek sözleşmesi yerine belge düzenlenecek. Destekleyici kişi veya kurum, taahhüt ettiği işleri yerine getirdiğinde “Kültür Dostu” olmaya hak kazanacak.

13.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Asıl sömürgecilik, kültüreldir

  Engelleri resimle aşıyor

  Odunpazarı’nda şiir dinletisi

  Demiryolu ile tarihe yolculuk

  “Kültür dostlarına” vergi indirimi

  Eskişehir Şehir Tiyatroları Tunus yolcusu

  Lübnanlı çocuklar yararına sergi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004