Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

“Gül” ile “Lâle” kucaklaşıyor

Şam Kültür Günleri’nin açılışında konuşan Şam Valisi Dr. Bisher Al Sabban, Şam Gülü ile İstanbul Lâlesi’nin kültür günlerinde kucaklaşmasını dileyerek, “Çok güzel olan bu tarihî şehir ile Şam, hem tarih hem de kültür arkadaşıdır” dedi.

‘İstanbul’da Şam Kültür Günleri’nin açılış töreni İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Şam Valisi Dr. Bisher Al Sabban’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Cemal Reşit Rey Konser Salonunda gerçekleştirilen törene Başkan Kadir Topbaş ve Şam Valisi Dr. Bisher Al Sabban’ın yanı sıra Türkiye-Suriye Parlamento Dostluk Grubu Eş Başkanı Milletvekili Prof. Yüksel Çavuşoğlu, Başkan Topbaş’ın eşi Özleyiş Topbaş, Vali Sabban’ın eşi Meysa Gazal Sabban da katıldı. Törende ilk konuşmayı yapan Prof. Çavuşoğlu, iki ülke arasındaki serbest ticaret anlaşmasının 1 Ocak 2007 yılında başlamasıyla sınırların ortadan kalkacağını, Suriye-Türkiye mallarının karşılıklı değerleneceğini belirtti. Çavuşoğlu, “İki ülke arasında kapılarda vize problemleri vardı her iki ülke arasındaki milletvekilleri gümrük kapısından rahatlıkla geçebilecek şimdi bu aynı durum işadamları içinde gerçekleştiriliyor. İki ülke arasındaki serbest ticaret anlaşması bu yıl başında başlayacak” dedi.

Ardından söz alan Şam Valisi Dr. Bisher Al Sabban, Şam Gülü ile İstanbul Lâlesi’nin kültür günlerinde kucaklaşmasını dilediğini belirtti. Sabban, “Çok güzel olan bu tarihî şehir ile Şam, hem tarih hem de kültür arkadaşıdır. İki şehir arasında çok güçlü derin bağlar vardır. Kardeşlik ve adaletin tesisi noktasında güzel bir kompozisyon oluşturuldu sevgi, emniyet ve sosyal alanlarda” diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise, tarih boyunca Türk halkının Şam’a, Suriye’ye büyük ilgi duyduğunu ifade ederek, “Mayıs 2006 yılında Şam’da gerçekleştirdiğimiz İstanbul Kültür Günleri’nin hemen ardından, bu yıl içinde İstanbul’da Şam Kültür Günleri olması iade-i ziyaret heyecanımızın arka arkaya pekişmesi anlamına gelmektedir. Tarih buyunca Türk halkı, Şam’a büyük ilgi duymuştur. Geçmiş yüzyılda dünyada ülkeler yarışırdı, bu yüzyılda şehirler yarışıyor. İstanbul’u bu yarışa soktuk. Arzu ediyoruz ki dost kardeş ülkelerin şehirleri bu yarış içinde olsun. Heyecanlarımızı, bilgilerimizi birleştirerek geleceğe birlikte adım atalım. Hayallerinizi büyük kurmanız gerekiyor. Hayallerinizi gerçekleştirmek için önünüzdeki engelleri kaldırdığınızda onlara ulaşmış olursunuz” açıklamasında bulundu.

Kadir Topbaş, 2008 yılında Arap ülkelerinin Şam’ı kültür başşehri seçtiğini hatırlatarak, “İnşallah bu 2008 yılı, Şam’ın bir hamle yılı olarak ortaya çıkar. Bunun için gerekli hazırlıklarla biz de gerekli desteği vereceğiz. Medeniyetlerin, kültürlerin buluştuğu iki kıt’a üzerindeki bu şehir 4 bin 500 yıllık tarihiyle 3 büyük imparatorluğun dünyaya hükmettiği bir şehirdir. Gerçek bir barış şehridir” ifadelerini kullandı.

20.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  “Gül” ile “Lâle” kucaklaşıyor

  Yeni Eğitimciler Derneği Şanlıurfa Şubesinden seminer

  Fatih Sultan Mehmet, Mevlânâ’nın torunu mu?

  Medeniyetler ittifakının müziği


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004