Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Yeni Eğitimciler Derneği Şanlıurfa Şubesinden seminer

Genel merkezi Ankara’da bulunan Yeni Eğitimciler Derneği’nin Şanlıurfa şubesi tarafından Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası seminer salonunda “21.Yüzyıl Eğitimi” konulu bir seminer düzenlendi. Seminere yoğun bir ilgi vardı. Eğitim danışmanı İsmail Benek’in sunum yaptığı programda dernek başkanı Mehmet Akbaş da bir konuşma yaptı.

Derneğin amaçlarını da özetleyen Akbaş, şunları söyledi:

“İnsan merkezli düşüncenin egemen olduğu yüzyılımızda, insanî değerleri esas alan, bireysel farklılıkları gözeten, uzlaşma ve esneklik kültürünün sağladığı teşvikiyle, her insanın değerli ve eğitilebilir olduğundan hareketle, demokratik eğitim anlayışını yurt içinde ve yurt dışında, eğitime ilgi duyan ya da eğitimle iştigal eden kişi ve kurumlarla paylaşmaktır. Başta eğitim alanında olmak üzere, insana yönelik her türlü sahada sosyal, ekonomik, sportif ve kültürel faaliyetlerde bulunmak. Resmî ve özel eğitim kurumlarının her kademesinde aktif halde hizmet veren ve hizmet alan; öğrenci, öğretmen, öğretim görevlisi, teknik personel, idareci ve yardımcı personele, eğitim ve kültür alanında yardımcı olabilmek, hizmet verebilmek, maddî ve manevî her türlü destek için imkân sağlamak ve bu konuda Kanun ve mevzuatın öngördüğü şartlar doğrultusunda faaliyetler tertip etmek veya yapılan faaliyetlere katkıda bulunmak, yardımcı olmaktır.”

Semineri sunan Eğitim yönetim danışmanı İsmail Benek Eğitimde ezber bozmanın zamanının geldiğini belirterek ezberci,öğretmen merkezli eğitimin artık iflâs ettiğini ifade etti. Eğitimin bir süreç olduğunu belirten Benek, öğrencilerin sorgulayan,düşünen ve düşündüklerini uygulayan birer birey olarak yetiştirilmeleri gerektiğini söyledi.

Eğitimcinin şikâyete hakkı olmadığını sürekli çözüm sunması ve pozitif düşünmesi gerektiği üzerinde duruldu. Bireyi bir dünya gibi düşünmek gerektiğini belirten Benek, “Başta kendimiz tanımalıyız. Kendimizi eğitmek kendimizi okumak yani eğitende biz eğitilende biz olduğunu bu işi yaparken içtenlikle empatiyle ve sempati duyarak yapmamız lâzımdır” dedi.

Yeni Asya / ŞANLIURFA

20.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  “Gül” ile “Lâle” kucaklaşıyor

  Yeni Eğitimciler Derneği Şanlıurfa Şubesinden seminer

  Fatih Sultan Mehmet, Mevlânâ’nın torunu mu?

  Medeniyetler ittifakının müziği


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004