Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

14 eser, 2007 sonunda bitiyor

Gaziantep’te, vakıflara ait 14 eserin restorasyonunun 2007 yılı sonunda bitirilmesi ve turizme kazandırılması planlanıyor. Gaziantep’te mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait 600 tane yapı bulunuyor.

Hüseyin Paşa, Boyacı, Ali Nacar, Hacı Veli, Nuri Mehmet Paşa, Ömeriye, Tahtani, Kozluca camileri ile Pişirici Mescidi, Tahmis Kahvesi yanındaki tarihi Mevlevihane, Et Hali, Buğday Hanı, Nizip ilçesi Çarşı Camii ve Oğuzeli ilçesi Çaybaşı Camii ile mülkiyeti vakıflara ait olmayan ancak tarihi niteliği bulunan Bekirbey Camii ise restorasyonu devam eden tarihi yapılar. Çalışmalarla tarihi yapıların bakım ve onarımlarının yapılarak gelecek kuşaklara taşınması ve turizme kazandırılması amaçlanıyor.

Yaklaşık 13 milyon YTL bütçe ayrılan restorasyon çalışmalarında, 2007 önemli bir yıl olacak. Tarihi Pişirici Mescidi’nin bakım ve onarımı bitme noktasına gelirken, restorasyonu Mart 2007’de tamamlanacak tarihi Mevlevihane’nin Anadolu İslam Eserleri Müzesi olarak faaliyete geçirilmesi düşünülüyor.

Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, kurulacak müzede Osmanlı ve Selçuklu dönemlerine ait tescilli tarihi eserler sergilenecek.

Nisan ya da Mayıs ayı sonunda açılması planlanan müzede ayrıca, her ilden tarihi ve kültürel özelliği bulunan bir halı ve kilimde bu müzede teşhir edilecek.

21.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  TRT’den “Mevlânâ” belgeseli

  14 eser, 2007 sonunda bitiyor

  İstanbul’da Şam Sokağı

  “Çöp Kutusu”ndan birincilik çıktı


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004