Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

“Çöp Kutusu”ndan birincilik çıktı

Tekofaks Panasonic tarafından Türkiye Bilim Merkezi Vakfı işbirliğiyle bu yıl ilk kez düzenlenen “Çocuk Gözüyle Yaşam” kısa film yarışmasında FMV Özel Işık İlköğretim Okulu, “Çöp Kutusu” adlı filmle birinci oldu.

İstanbul ve Kocaeli illerinden 49 ilköğretim okulunun toplam 81 projeyle katıldığı “Çocuk Gözüyle Yaşam” kısa film yarışmasında dereceye girenlere ödülleri, Şişli Belediyesi Bilim Merkezinde düzenlenen törenle verildi.

Törende konuşan Tekofaks Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Bermek, eğitim, sanat ve kültürel faaliyetlerinin toplumların kalkınmasında ekonomik kalkınma kadar önem taşıdığını belirterek, toplumların dünyadaki saygınlığının bunlarla ölçüldüğünü kaydetti.

Bermek, dünyadaki çevre sorunlarına da dikkati çekerek, herkesin çevreye duyarlılık göstermesi gerektiğini belirtti.

Tekofaks Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Karagülle de şirket olarak kısa film yarışmasını, bu konuya ilgi gösteren gençleri teşvik etmek amacıyla düzenlediklerini söyledi.

Bunun bir yarışma olduğunu, ancak asıl amaçlarının, çocukların yaptıkları bu işten mutluluk duymaları olduğunu vurgulayan Karagülle, şirket olarak bu tür faaliyetleri desteklemeye devam edeceklerini bildirdi.

Yarışma jüri üyesi san’atçı Ayla Algan da yarışmaya katılan eserlerin arasından seçme yapmanın kendileri için çok zor olduğunu belirterek, “Dereceye girmek kadar, yarışmaya katılıp bir şeyler yapmak ve yaptığından mutlu olmak da çok önemli. Yarışmaya katılanları kutluyorum. Her oluşumda onların yanında olduğumu duyuruyorum” dedi. Törende daha sonra, ilköğretim okulu 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin kendi ekipleriyle hazırladıkları 81 projeden dereceye girenlere ödül ve sertifikaları verildi.

Kısa film yarışmasında “Çöp Kutusu” adlı filmle birinci olan FMV Özel Işık İlköğretim Okulu öğrencilerine ödülü Ayhan Bermek, “Güneşten Önce Uyanmak” adlı filmle ikinci olan Ulaşlı Nuri Bermek İlköğretim Okulu öğrencilerine ödüllerini

Sinan Karagülle, “Irmak Ağacı” adlı filmle üçüncü olan Irmak Okulları öğrencilerine ise ödüllerini İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suat Gezgin verdi.

Yarışmada birinci seçilen “Çöp Kutusu” filminin, “New Vision” Avrupa film yarışmasında Türkiye’yi temsil edeceği de bildirildi

21.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  TRT’den “Mevlânâ” belgeseli

  14 eser, 2007 sonunda bitiyor

  İstanbul’da Şam Sokağı

  “Çöp Kutusu”ndan birincilik çıktı


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004