Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

Merkezdeki boşluk

Ağar, partisini iktidara gerçek alternatif olarak görüyor ve genel seçimde CHP’nin önünde ikinci parti olabileceğine de inanıyor.

İktidar partisi hedeflerini kaybetmiş, yorgun. Ana muhalefet partisi kendisini radikal sağa çeken siyasetlerle ve laiklikle ilgili kaygıları tırmandırarak ayakta durmaya çalışıyor. Siyasette büyük bir boşluk yaşanıyor ve asıl sorunlar tartışılmıyor.

Bu boşluğu kim dolduracaktır?

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar günlük ve gerilimi artırıcı bir üslup kullanmamaya özen göstererek, merkezde oluşan büyük boşluğu dolduracak politikalar üretmeye çalışıyor.

Bunlardan en önemlisi “dağda silahla dolaşacaklarına ovaya inip siyaset yapsınlar” sözüyle özetlediği bir “teröre son” programıdır.

Kürt sorunu ve terör, halen Türkiye’nin en önemli meselesidir. Bütün vatandaşlarımız, Kürt kökenli Türkler de dahil, artık kalıcı bir barış ortamı istediklerini açık açık söylüyor. Bu sorun sadece Türkiye’yi içerde sıkıntılara sokmuyor, dünyadan Türkiye’ye yönelik bakışları da çok fazla etkiliyor.

Mehmet Ağar bu noktada doğru soruyu soruyor: En önemli sorununu bunca yıl çözememiş bir ülke ve devlet dünyaya nasıl güven verebilir?

Türkiye artık bu sorunu çözmek zorundadır.

AKP ve CHP’ye bakıldığındaysa, her iki partinin ve sözcülerinin, PKK’nın ateşkes ilanıyla birlikte bu sorun ortadan kalkmış gibi davrandıkları görülüyor.

***

Mehmet Ağar’ın yakın geleceğimizle ilgili kesin tespitlerinden biri de Avrupa Birliği süreciyle ilgilidir. Birçoğumuzun yaptığı basit gözlemi yapıyor:

Avrupa Birliği üyesi olma yolunda ilerlediğine inanılan ülkelere olağanüstü bir yabancı sermaye akışı olmuştur.

Türkiye de ekonomik atılımını gerçekleştirmek için bu hatta hızlı hareket etmek, dünyaya güven verecek reformları gecikmeden gerçekleştirmek durumundadır.

Mehmet Ağar, içerde gerilim yaratan laik-anti laik çatışmasıyla ilgili olarak da özetle şunu söylüyor:

Böyle bir çatışma, bundan medet umanlar tarafından suni olarak çıkarılmıştır, Türk halkı bütün kesimleriyle birlikte yaşayabilecek bir “laik cumhuriyet” olgunluğuna sahiptir.

***

Üç temel konuda Mehmet Ağar DYP’nin pozisyonlarını böyle açıklıyor. Bunlar, büyük siyasi buluşlar değil. Günümüz Türkiye’sine ve dünyaya, ormanın bütünün görerek ve akıl gözüyle bakanlar aynı şeyleri söyleyecektir, söylüyor.

Mehmet Ağar, partisini iktidara gerçek alternatif olarak görüyor ve genel seçimde CHP’nin önünde ikinci parti olabileceğine de inanıyor. Ağar’ın mesajlarının yerine ulaşması mümkün olursa bu öyle uzak bir olasılık değildir.

DYP, merkezdeki geniş boşluğa aday olduğunu gösteren politikalar üretebildiğinde “en iyi ikinci” arayanları da kendine çekme başarısını gösterebilir.

Vatan, 23.12.2006

Okay GÖNENSİN

24.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Askerin siyasî rolü niye azalmıyor?

  Mahcup bir 28 Şubat havası

  Türkmenbaşı altın heykelini beraberinde götüremedi

  Merkezdeki boşluk


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004