Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Çağlayan: Erteleme olumlu

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Zafer Çağlayan, Sosyal Güvenlik Reformu’nun ertelenmesini çok olumlu bulduklarını belirtirken, ‘’Hükümetin seçimlere rağmen yasanın yürürlüğünü, 1 yıl yerine 6 ay ertelemesi, bu noktadaki kararlılığını gösteriyor’’ dedi.

ASO Başkanı Çağlayan, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun ertelenmesinin değerlendirdi. Hükümetin yasanın yürürlüğünü 6 ay yerine daha fazla ertelemesi durumunda bunun ‘’seçimlerden dolayı bekliyor, endişe ediyor, seçim ekonomisi yapıyor’’ şeklinde yanlış algılamalara yol açabileceğini ifade eden Çağlayan, ancak seçime rağmen 6 aylık ertelemenin, bu noktada hükümetin kararlılığını gösterdiğini söyledi.

Kanuna ilişkin öncelikle Anayasa Mahkemesi’nin gerekçeli kararını görmek gerektiğini vurgulayan Çağlayan, şunları kaydetti: ‘’Anayasa Mahkemesi her zaman inandığımız, güvendiğimiz bir kurumumuz ama geçenlerde mahkemenin memurlar lehine kararı, dikkatimizi çekti bu konuda üzüldük. Çünkü Anayasa Mahkemesi’nin eşitlik ilkesi içinde bir memurla, işçinin, bir Bağ-Kur’luyla SSK’lının aynı şekilde insan olduğunu ve yıprandığını hesap etmesi gerektiğini düşünüyorum. Beklentimiz Anayasa Mahkemesi’nin gerekçeli kararından sonra Sosyal Güvenlik Reformunun yine tek çatı olarak kurulması, tek çatıyı elden bırakmamak lazım.’’

Sosyal Güvenlik Reformu’nun Türkiye’nin çok ihtiyacı olan bir reform olduğunu vurgulayan ASO Başkanı, bunun herkese faydası olan bir reform olduğunu söyledi.

/ ANKARA

24.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Büyüme ücrete yansımadı

  TOBB: Adil bir vergi sistemi kurulsun

  Çağlayan: Erteleme olumlu

  Sosyal Güvenlik Yasası 6 ay ertelendi

  ATO: İndirim kandırmaca

  İstanbul'da Kuyumcukent açıldı

  Şikâyetlerin yüzde 80’i ‘cep’ten

  Kemal Derviş: ‘Gelir dağılımında adaletsizlik var’

  Turist sayısı 1 milyon azaldı


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004