Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Açe’de yatan Osmanlılar

Kızılay, Banda Açe’ye bağlı Bitai Köyü’nde 2. Selim’in Portekizlilere karşı gönderdiği donanmayla Banda Açe’ye yerleşen askerlerin yattığı Osmanlı Mezarlığı’nı da aslına uygun olarak restore etti.



Pazar’da sema gösterisi

Yağmur Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin organize ettiği Mevlânâ’yı anma ve anlama gününde Sivas’tan gelen Mevlânâ Tasavvuf Kültürü ve Sema Derneği tarafından hazırlanan tasavvuf musikisi konseri ve sema gösterisi büyük ilgi gördü.



Kültür okullarında “bir tırtılın günlüğü” projesi

Bursa Kültür Okulları tarafından proje tabanlı eğitim anlayışı çerçevesinde hazırlanan yeni bir proje daha hayata geçirildi. Ülkemizde yaklaşık bin 500 yılık bir geçmişe sahip olan ve Bursa’nın sembolleri arasında yer alan ‘ipekböcekçiliği’ konusunda öğrencileri bilgilendirmek amacıyla geliştirilen “Bir tırtılın günlüğü” projesine başlandı.



Usta öğreticiden takı sergisi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Beceri Eğitim Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren İstanbul Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (İSMEK) takı branşı usta öğreticisi Fatma Fisunoğlu tarafından hazırlanan takı sergisi, 25 Aralık Pazartesi günü, saat 12.00’da, Taksim Metro Sergi Salonu’nda açıldı.



Saimbeyli Kalesi için çalışmalar başladı

Bazı bölümlerinde yıkılma tehlikesi bulunması sebebiyle tedirginlik meydana getiren Saimbeyli Kalesi’nin onarım ve restorasyonu için, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca çalışma başlatıldığı bildirildi.



İslâm san’atı internete taşınacak

Aralarında Ege Üniversitesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığının da yer aldığı “İslam Sanatını Keşfedin Sanal Müzesi”ni oluşturan kurumlar arasında işbirliği anlaşması, Ürdün’de imzalandı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004