Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Yurtlardan çocuk kaçırıyorlar

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu yetkilileri bazı suç örgütlerinin, kuruma bağlı yurtlardan çocuk kaçırdıklarını ileri sürdüler. Okullardaki şiddeti araştırmak üzere kurulan Meclis Komisyonuna bilgi veren kurum yetkilileri, suç örgütlerinin suça karıştığı için kuruma gönderilen bazı çocukların peşini bırakmadıklarını, onları ya zorla ya da ikna ederek yeniden suç dünyasına soktuklarını belirttiler.


Anadolu kar altında

Ülkenin büyük bölümünde etkili olan kar yağışı ve soğuk hava, ulaşımda aksamalara sebep oluyor. Kar yağışının etkili olduğu bölgelerde yaklaşık 3 bin

Bayramda yollara dikkat

Kurban bayramlarında son dokuz yılda meydana gelen trafik kazalarında bin 191 kişinin öldüğünü, 2 bin 51 kişinin de yaralandığını hatırlatan Avrupa Ac


  Hacılar Arafat'a ilerliyor

Mukaddes topraklarda bulunan hacı adayları Arafat’a çıkmaya hazırlanıyor. İhrama giren bazı hacı adayları, Arafat’a çıkmadan önce geceyi Mina’da geçirmek üzere yollara düştü. Kurban Bayramı arifesinde, yarın yaklaşık 3 milyon hacı adayı Arafat’ta bir araya gelecek.


  Kurbanlıklar müşteri bekliyor

Kurban Bayramına üç gün kala hayvan pazarlarında kurbanlık koyun 250-350 YTL, koç 300-550 YTL, büyükbaş (düve) bin 250-2 bin YTL, büyükbaş (dana) 2 bin 500-3 bin 500 YTL arasında satılıyor. Canlanmanın olmadığını söylen satıcılar ise bayrama doğru satışların artmasını bekliyorlar.


  ‘Eğitimde Afrika ülkeleriyle yarışıyoruz’

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, Türkiye eğitimle ilgili birçok sıralamada dünyanın en geri ülkeleri arasında yer alıyor. Dünyanın 21’inci büyük ekonomisi ve nüfus oranı açısından da 17’nci ülkesi olan Türkiye, eğitimle ilgili istatistikler açısından açlıkla boğuşan Afrika ülkeleriyle birlikte anılıyor” dedi.


  Demirel: Cumhurbaşkanlığının tartışılması normal

9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Cumhurbaşkanlığının çok önemli bir görev olduğuna işaret ederek, ‘’Oraya kimin geleceğinin tartışılması gayet doğal. Cumhurbaşkanlığı seçimini halk yapsaydı bu tartışmaların hiç biri yaşanmazdı’’ dedi.


  Askerî heyet İsrail’de

Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun başkanlığında, Genelkurmay Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve Savunma Sanayii yetkililerinden oluşan bir heyet, Türkiye-İsrail askeri diyalog toplantıları için geldiği İsrail’de temaslarını sürdürüyor.


  Başoğlu: “Asgari ücret vergi dışı tutulmalı”

Açıklanan yeni asgari ücretin, bir işçinin tek başına geçinmesi için dahi yeterli olmadığını belirten Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, “Hükümet asgari ücretin tespitinde yeterli duyarlılığı göstermemiş, desteği vermemiştir” dedi.


  AB, Türkiye kararıyla kendine zarar verdi

ABD’de yayımlanan muhafazakar eğilimli Washington Times Gazetesi, Türkiye ile üyelik müzakerelerinde 35 konu başlığından 8’inde görüşmeleri askıya almaya karar veren AB’yi eleştirerek, Birliğin, bu tutumuyla kendisine de zarar verdiğini yazdı.


  Eski bakanların yargılanmasına devam edilecek

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanları Cumhur Ersümer ile Zeki Çakan’ın ‘’enerji ihalelerinde usulsüzlük yaptıkları’’, eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın’ın ise ‘’ihalelerde usulsüzlük yapıldığı ve mal varlığında haksız artış olduğu’’ iddiasıyla Yüce Divan’da yargılandıkları davalara bugün devam edilecek.


  Başbakandan 200 bin kişiye tebrik kartı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 43 bin şehit ailesine ve gazilere Kurban Bayramı ve yeni yıl için tebrik kartı gönderdi.


  Emekli albaya irtikap cezası

Milli Savunma Bakanlığı’nın 1999-2001 yılları arasındaki bot, kumaş, branda alımlarındaki yolsuzluk davasında, dönemin Ankara Kalite Yönetim Başkanı Emekli Albay Feridun Cengiz Seçkin, “irtikap” suçundan 5 yıl 10 ay hapse mahkum oldu.


  Desteğe rağmen çocuklarını almıyorlar

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK)’e bağlı yurtlarda kalan çocukların bayramı ailelerinin yanında geçirmesi için çocukların yol parası ve bayram harçlığının kurum tarafından karşılanması kararına rağmen ailelerin çocuklarını almak için başvurmadıkları belirlendi.


  Derviş’ten küresel huzursuzluk uyarısı

BM Kalkınma Programı (UNDP) Başkanı Kemal Derviş, küreselleşmenin nimetlerinden yoksul ülkelerin de faydalandırılması gerektiğini, aksi takdirde küresel sosyal huzurlukların çıkabileceği uyarısında bulundu.


  YSK seçmenleri muhtarlıklara çağırdı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Cengiz Erdoğan, bundan sonraki seçimler için yaptıkları hazırlıkları ‘’seferberlik’’ olarak niteledi.


  Cordoba Camii ibadete açılsın

İspanya’daki İslâm Konseyi, ülkenin güneyindeki Endülüs bölgesinde bulunan ve yalnızca Katolikler için ibadete açık olan Cordoba Katedrali ve Camiinin Müslümanların da ibadetine açılması için Papa 16. Benediktus’a mektup gönderdi.


  Kurban eti ile yılbaşı kutlaması yapılmamalıdır

Van İl Müftüsü Osman Artan, aynı geceye denk gelen Kurban Bayramı ve yılbaşı gecesinde insanların milli örf ve adetlere uygun bir davranış içerisinde bulunmaları gerektiğini söyledi.


  MEB müfettişleri Tunceli YİBO’da

Tunceli’nin Mazgirt ilçesi Akpazar beldesinde Hasan Ali Yücel Yatılı Bölge İlköğretim Okulundaki cinsel istismar iddiaları üzerine Milli Eğitim Bakanlığından gelen 2 müfettiş, olayı incelemeye başladı.


  Lockheed’le bir sözleşme daha

Türk Hava Kuvvetlerinin envanterinde bulunan 216 adet F-16 savaş uçağının modernizasyonu için ABD’nin Lockheed Martin şirketiyle 635 milyon dolar tutarında sözleşme imzalandığı duyuruldu.


  Aşırı soğuklara dikkat

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yıldız Pekşen, vücut ısısının düşmesi ve donma gibi lokal soğuk yaralanmalarına karşı vatandaşları uyardı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004