Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

ULUSOY ISRAR ETMESİN

Spordan Sorumlu eski Devlet Bakanı Mehmet Ali Yılmaz, "Kulüpler Birliği'nin Futbol Federasyonu'nun genel kurula gitmesi yönünde aldığı tavsiye kararı doğru, ancak geç alınmış bir karar" dedi. Haluk Ulusoy'un görevde kalmak konusunda ısrar etmemesi gerektiğine dikkat çeken Yılmaz, "Ben devlet açısından bakıyorum. Bu kadar kokuşmuş bir ortamda onun da kalmaya ısrar etmesinin bir anlamı yok" diye konuştu.

Spordan Sorumlu eski Devlet Bakanı Mehmet Ali Yılmaz, Kulüpler Birliği'nin, Futbol Federasyonu'nun genel kurula gitmesi yönünde aldığı tavsiye kararıyla ilgili Ligtv.com.tr'ye açıklamalarda bulundu. Yılmaz, Kulüpler Birliği Vakfı'nın dün yaptığı toplantıda Futbol Federasyonu'nun genel kurula gitmesi yönünde almış olduğu tavsiye kararını doğru, ancak geç alınmış bir karar olarak nitelendirdi. Kulüpler Birliği Vakfı'nın daha önceden genel kurula gidilmesi yönünde tavsiye kararı alması gerektiğini belirten Mehmet Ali Yılmaz şöyle konuştu:

BU TARTIŞMALAR BİTMELİ

"Karar doğru, açıklama da doğru. Ancak geç kalınmış bir karar, daha önce bu kararı almaları lazımdı veya bakanın kanunun kendisine verdiği yetkileri kullanması lazımdı. Çünkü bakana bağlı bir federasyonla, böyle basın aracılığıyla konuşmak doğru değil. Çağırıp durumu kendisine anlatıp, isteğini yapmasını isteyebilirdi. Ama gördük ki basın vasıtasıyla görüştüğü için işler alevlendi, kızıştı ve bir kaos ortamına sürüklendi. Şimdi bunun sakinleşmesi lazım. Eğer bir bakan (Denizlispor-Fenerbahçe maçı öncesi ve sonrası için elimizde teftiş kurulunun bulduğu tespit ettiği önemli bulgular var) diyorsa, itibar etmemiz gereken birde tabi devlet sizi mahkemeye veriyorsa kendinizi ondan üstün sayamazsınız. Devlet iş olsun diye mahkeme açmaz. O zaman hukuk sistemimizde kötü demektir. Bir kongre yapılır bu konular tartışılır, ya gene aynı heyet seçilir ya da yeni heyet seçilir ama bu tartışmalar biter."

ŞİKE BELGESİ AÇIKLANMAZ

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin'e elindeki şike belgelerini açıklaması yönünde yapılan eleştirilere de karşı çıkan Yılmaz,"Belgeleri açıklamaz. Çünkü yaptırım gerektirecek belge olduğu için henüz olay şekillenmeden açıklarsan olmaz. O zaman yanlış olur. Bir şike komisyonunun çalışması sonucu federasyonun alması gereken orada karar var. O kararıda almak her baba yiğidin harcı değil. Onun için bakan onu açıklamaz." şeklinde konuştu.

FIFA MÜDAHALE EDEMEZ

Mehmet Ali Yılmaz, son dönemde futbolda yaşanan gelişmelerden dolayı FİFA'nın Türkiye'nin üyeliğini askıya alacağı yönündeki haberlerin de gerçeği yansıtmadığı söyledi. Yılmaz,"Hukuk sistemimize, kimseyi yargılamamıza FIFA, UEFA karışamaz. Biz yargıda bağımsısız. Yani suç varsa cezası vardır buna da kimse karışamaz." dedi. Yılmaz, "TFF'nin siyasi iradeyle olağanüstü genel kurula davet edilmesi FIFA'da sorun olmaz mı?" şeklindeki bir soruya ise,"Kanunda var bu, kanunda yazıyor. Üstelik şimdi siyasi iradeyle genel kurul yapmıyor artık. Kulüpler Birliği tavsiye ediyor." diye cevap verdi.

KOKUŞMUŞ BİR ORTAM

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'un görevde kalmak konusunda ısrar etmemesi gerektiğine dikkat çeken Yılmaz,"Ben devlet açısından bakıyorum. Ben kurallara bakıyorum. Bu kadar kokuşmuş bir ortamda onun da kalmaya ısrar etmesinin bir anlamı yok. Ölene kadar da orada kalınmaz. Seçim işte bu, bir gün gidersin. Herkes gelecek, herkes gidecek."

28.12.2006


 

Hakeme yumruğun bedeli 3 yıl hapis

25 Mart 2006'da oynanan Diyarbakırspor-Sivasspor maçının ardından orta hakem Özgüç Türkalp'a yumruk atan eski Diyarbakırspor Kulübü yöneticisi Aydın İldiz hakkından 3 yıl hapis isteğiyle dava açıldı.

Diyarbakırspor-Sivasspor maçının ardından orta hakem Özgüç Türkalp'a yumruk atan eski Diyarbakırspor kulübü yöneticisi Aydın İldız hakkında 3 yıl hapis istemiyle dava açıldı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık İldız'ın atılı suçu işlediğinin hakem Türkalp'in beyanı ve tanık ifadelerinden anlaşıldığı belirtildi.

İddianamede, sanık Aydın İldız'ın, TCK'nın 265/1. maddesinde yer alan, ''Kamu görevlisine görevi yaptırmamak için direnme'' suçundan yargılanması istenildi. Sanık İldız hakkında 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Yargılamanın önümüzdeki günlerde Diyarbakır Asliye Ceza Mahkemesinde görüleceği bildirildi.

Diyarbakırspor ile Sivasspor arasında 25 Mart 2006 tarihinde Atatürk Stadyumunda oynanan maçın ardından orta hakem Özgüç Türkalp, kulüp yöneticisi Aydın İldız'ın saldırısına uğramıştı. Aldığı yumruk darbesi sonucu dudağı patlayan orta hakem Türkalp, Diyarbakır Devlet Hastanesinde tedavi gördükten sonra aldığı raporla Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştu.

28.12.2006


 

Yattara: Trabzon küme düşmez

Gineli futbolcu Yattara, "Benim takıma katılmamla birlikte ikinci yarıda çok daha iyi bir Trabzonspor izlettireceğiz. İnşallah alacağımız sonuçlarla küme düşmeyeceğiz" dedi.

Trabzonspor'un Gineli yıldızı İbrahim Yattara, ikinci yarıda gösterecekleri performansla küme düşmeyeceklerini söyledi. Ligin ilk yarısında aldığı sonuçlarla tarihinin en kötü sezonunu yaşayan Trabzonspor'da, futbolcular da zirve yarışından ümidini kesmiş durumda. Sakatlığı nedeniyle yaklaşık 4 ay sahalardan uzak kalan İbrahim Yattara da, takımın küme düşmeyeceğini söyledi. İlk devrede aldıkları sonuçlarla taraftarlarını üzdüklerini dile getiren Yattara, "Sakatlığım nedeniyle yaklaşık 4 ay futboldan uzak kaldım. Bu ayrılıktan sonra takımla çalışmalara başladım. Şuanda tam hazır değilim. Fakat ikinci yarının başına kadar hazır olacağıma inanıyorum. Benim takıma katılmamla birlikte ikinci yarıda çok daha iyi bir Trabzonspor izlettireceğiz. İnşallah alacağımız sonuçlarla küme düşmeyeceğiz." diye konuştu.

Takım kaptanı Hüseyin Çimşir'de Antalya'daki kamp ortamının çok güzel olduğunu ve bunu en iyi şekilde değerlendireceklerini belirtti. Hüseyin, "İlk yarıda yaptığımız hataları tekrarlamamak için burada çok iyi çalışıyoruz. İnşallah ikinci devrede gerçek Trabzonspor sahada olacaktır." dedi. Hüseyin, kaptanlığın kendisinden alınıp başkasına verilmesiyle ilgili olarak da, "Bu konuda benim yorum yapmam doğru olmaz. O konuda kararı hoca ve yönetim kurulu verir." ifadelerini kullandı. Bordo-mavili takımın golcü oyuncusu Ersen Martin de, ikinci devrede çok daha iyi olacaklarını ifade etti.

28.12.2006


 

Beşiktaş'a 13 milyon dolarlık reklâm geliri

Siyah-beyazlı kulüple Saran Media arasında BJK İnönü Stadının dış cephesi için 13 milyon dolarlık reklam pazarlama anlaşması yapıldı.

Beşiktaş Kulübü ile Saran Media arasında BJK İnönü Stadı saha içi ve stadyum dış cephesini içeren 13 milyon dolarlık reklam pazarlama anlaşması yapıldı. Saran Media'dan yapılan açıklamada, Beşiktaş ile 2012 yılının mayıs ayına dek sürecek bir anlaşma imzalandığı bildirildi. Saran Media Spor Programları Direktörü Selim Usta, konuyla ilgili olarak ''Beşiktaş ile yaptığımız bu anlaşmadan yine Türk futbolu kazanacak. Bu da spora olan desteğimizin bir göstergesidir. Biz bu alandaki çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz'' dedi.

28.12.2006


 

Anelka, Emre'li N. United'ı yıktı

Son haftaların golcü ismi Anelka, kurbanları arasına Emreli Newcastle United'ı da ekledi. Takımının 2-1 galip geldiği maçta 2. golü atan Fransız yıldız Ada'daki 6. sayısına ulaştı

Maçın heniz başında Bolton defansının yaptığı hatayı iyi değerlendiren Dyer, United'ı 1-0 öne geçirdi ama Newcastle defansı da kötü günündeydi ve Ramage kendi kalesini vurarak skora denge getirdi. Anelka 57. dakikada maçın skorunu ilan eden gole imza attı. Fransız yıldız böylece Premier Lig'deki 6. golünü kaydetmiş oldu. Emre maçın 55. dakikasında Dyer'ın yerine oyuna girdi. Bu arada Chelsea'nin puan kaybetmesiyle farkı 4'e çıkarma şansı yakalayan Manchester United, bu fırsatı kaçırmadı. Wigan'ı 3-1'le geçen Kırmızı Şeytanlar'da Portekizli Ronaldo 2 gol atarak maçın yıldızı oldu. Maçın 45. ve 47. dakikalarında Ronaldo'nun attığı gollerle rahatlayan United, bu sezonun büyük bölümünü sakat geçiren Solskjaer'in golüyle farkı 3'e çıkardı. Baines, maçın son dakikasında attığı penaltıyla skoru belirledi: 3-1

28.12.2006


 

Servet'i isteyen çok, ama teklif yok

Süper Lig takımlarından Sivasspor'un milli futbolcusu Servet Çetin'e Türkiye'den ve yurtdışından bazı kulüplerin transfer teklifinde bulunduğu öğrenildi.

Sezon başında Fenerbahçe'den Sivasspor'a transfer olan tecrübeli futbolcu Servet, kırmızı-beyazlı ekipte gösterdiği performansla yerli ve yabancı birçok kulubün dikkatini çekiyor. Sivasspor kulübü yetkilileri, Sivasspor ile sezon sonuna kadar sözleşmesi olan Servet'e, Süper Lig takımlarından Trabzonspor ve Vestel Manisaspor'un talip olduğunu doğruladı. Galatasaray'ın da Servet'i kadrosuna katmayı planladığını bildiren yetkililer, bu transfer için sarı-kırmızı takımın Servet'in sözleşmesinin bitmesini ve bonservisinin elinde olmasını beklediğini kaydettiler. Servet'e yurt dışından bazı kulüplerin de talip olduğunu kaydeden yetkililer, kulübün menfaatlerine uygun teklifler gelmesi halinde Servet'in transferine izin verileceğini bildirdiler.

28.12.2006


 

Figo S. Arabistan yolcusu

İspanya'nın Barcelona takımında yıldızı parlayan Portekizli oyuncu Luis Figo, Avrupa'nın çeşitli takımlarında top koşturduktan sonra şimdide Suudi Arabistan yolcusu.

Portekiz basını, Figo'nun ElIttihad takımına gideceğini yazdı. Portekiz basını, Figo'nun İtalyan takımı İnter'den ayrılarak 4.5 milyon Euro'ya Al Ittihad takımına imza atacağını belirtti. İnter'de bu sene çok az forma şansı bulan Figo, anlaşmasının devam etmesine rağmen takımdan ayrılmak istiyor. Figo, Portekiz Milli Takımı'nın formasını Almanya'da yaz aylarında yapılan dünya kupasında son kez giymişti. Figo, bu kupanın ardından milli takımı bırakmıştı.

28.12.2006


 

Mehmet'li Jazz yine galip

NBA'de Mehmet Okur'un takımı Utah Jazz, sahasında Los Angeles Clippers'ı 102-92 yendi.

Energy Solutions Arena'da yapılan ve 19 bin 911 kişinin izlediği karşılaşmada, Mehmet Okur, ilk 5'de forma giyerek 38 dakika sahada kaldı. Okur, bu süre içinde 24 sayı, 3'ü hücum 8'i savunma olmak üzere 11 ribaunt, 4 asist ve 1 blokla doubledouble yaparak takımını galibiyete taşıdı. Takımının en skorer 2. ismi olan Okur, 2 sayılık atışlarda 7'de 6, 3 sayılık atışlarda ise 7'de 2, serbest atışlarda ise 8'de 6 isabet buldu. Jazz'da, 26 sayı ve 10 ribauntla doubledouble yapan Carlos Boozer, 21 sayı ve 7 asistle Deron Williams, çift haneli rakama ulaşan diğer isimler oldu.

28.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004