Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İsrail çocuklardan da korktu

İsrail'deki B'Tselem ve Filistin'deki El-Hak insan hakları örgütleri, Kurban Bayramı nedeniyle Filistinli çocuklara yönelik uyarılar yayımlayarak, oyuncak silahlarla oynamanın tehlikesine dikkat çektiler.

B'Tselem ve El Hak'ın açıklamalarında, Filistinli çocuk ve gençlerin bayram süresince, hediye olarak gelen oyuncak tabancalarla oynadıkları belirtildi.

B'Tselem, geçen yıllarda 5 Filistinli çocuğun oyuncak silah ve havai fişeklerle oynarken İsrail askerlerince öldürüldüğüne dikkat çekti.

Örgüt, İsrail ordusunun Batı Şeria'daki birliklerinin komutanlarını da uyararak, askerlerini, Filistinli çocukların sokaklarda, gerçek silah gibi görünen oyuncak silahlarla dolaştıklarına ilişkin bilgilendirmesini istedi. Normal zamanlarda bile ordu kurallarının, hayati tehlike olmadıkça askerlere ateş açma izni vermediğini hatırlatan B'Tselem, özellikle bayram süresince askerlerin daha dikkatli olmaları gerektiğinin altını çizdi.

El Hak da Filistin Yönetimi'nden oyuncak silah ithalatına sınırlandırma getirmesini istedi. El Hak, ayrıca Filistinli ailelere çocuklarının sokaklarda oyuncak silahlarla oynamalarının yaratacağı tehlikeler konusunda uyarıda bulundu.

13 yaşındaki Selahaddin İkab Sakir Ebu Muhsin 20 Ocak 2005'te Tubas'ta ve 15 yaşındaki Muhammed Cem'an Mahmud Haneydek 17 Aralık 2001'de Han Yunus'ta oyuncak silahlarla oynarken İsrail askerleri tarafından öldürülmüştü.

12 yaşındaki Ahmed İsmail Muhammed El-Hatib 3 Kasım 2005'te Cenin Mülteci Kampı'nda yaralanmış ve 5 Kasım 2005'te hayatını kaybetmişti.

15 yaşındaki Mücahid Emin Arif Asmadi 15 Şubat 2006'da Cenin, Kabatiye'de, 13 yaşındaki Adi Halid Said Tantavi de 30 Eylül 2005'te Nablus'taki Askar Mülteci Kampı'nda oyuncak silahlarla oynarken İsrailli askerler tarafından öldürülmüştü.

/ KUDÜS

31.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail çocuklardan da korktu

  Yüzünü örttürmedi ve sakindi

  Avrupa Birliği: Barbarca

  Hamas: Siyasî cinayet

  Bağdat'ta OHAL

  Endonezya'da gemi battı


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004