Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

UNVANI ÇOK, KUPASI YOK

Fenerbahçe, geride bıraktığımız 2006 yılında Turkcell Süper Lig ve Fortis Türkiye Kupası’nı kaybetmesine rağmen, oynanan resmi maçlarda rakiplerine oranla galibiyet, gol atma, gol yeme ve derbilerde daha başarılı oldu. Sarı-lacivertliler, 2006 yılı içindeki Turkcell Süper Lig, Fortis Türkiye Kupası ve Avrupa kupaları maçlarında en çok galip gelen, en çok gol atan, en az gol yiyen, en çok maç yapan ve ligde en çok puan toplayan takım olarak dikkati çekti.

54 MAÇTA 34 GALİBİYET

Fenerbahçe, 2006 yılı içinde toplam 54 resmi maç oynarken, bunların 34’ünde sahadan galibiyetle ayrılarak, yılın en çok galip gelen takımı oldu. Sarı-lacivertliler, 2006 yılındaki resmi maçların yüzde 62.96’sından galibiyetle ayrıldı. Galatasaray ise aynı yıl içinde 51 maç oynarken, 29 galibiyet alıp, yüzde 56.86’lık bir galibiyet oranı yakaladı. Beşiktaş da 52 maçta 27 galibiyet elde edip, son 1 yılda maçlarının yüzde 51.92’sini kazandı.

EN ÇOK GOL ATAN EN AZ GOL YİYEN

2006 yılı içindeki resmi maçlarda en çok gol atan takım da Fenerbahçe oldu. Sarı-lacivertliler, kupasız kapadıkları 2006 yılında 54 maçta 133 gol kaydederken, maç başına 2.46 gol ortalaması tutturdu. Aynı sürede Galatasaray 104 gol atıp maç başına 2.03 gol ortalaması tuttururken, Beşiktaş 84 golde kalıp, ancak 1.61’lik gol ortalaması tutturabildi.

Fenerbahçe, 2006 yılındaki resmi maçlarda en az gol yiyen takım unvanını da elde etti. ‘’Sarı kanaryalar’’, 2006 yılında kalelerinde 49 gol görürken, maç başına 0.90 gol yeme oranı tutturdu. Beşiktaş, 2006’da 55 gol yerken maç başına 1.05, Galatasaray ise 63 gol yiyip, maç başına 1.21 gol yeme oranıyla oynadı.

EN ÇOK PUAN ALAN EN AZ YENİLEN TAKIM

Fenerbahçe, geçen sezonun ikinci yarısı ile bu sezonun ilk yarısını kapsayan 2006 yılında Turkcell Süper Lig’de en çok puan toplayan ekip oldu. Sarı-lacivertliler 2006 yılında ligde oynanan 34 maçta 73 puan toplarken, geçen sezonun şampiyonu Galatasaray 72, Beşiktaş ise 58 puan aldı.

En az yenilgiyle tanışan ekip de Fenerbahçe oldu. Sarı-lacivertliler, 54 resmi maçta 10 kez yenilirken, karşılaşmaların yüzde 18.51’ini kaybetti. Galatasaray 51 maçta 11 yenilgiyle oynadığı maçların yüzde 21.56’sını yitirirken, son yıllarda taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan Beşiktaş ise 52 maçta 14 mağlubiyet alıp, maçlarının yüzde 26.92’sinde yenilgiyle tanıştı.

01.01.2007


 

Devler 2006'da sevindirdi

Avrupa Şampiyonası’nda 2005 yılında dereceye giremeyen (A) Milli Erkek Basketbol Takımı, 2006’da, 15. Dünya Şampiyonası’nda başarılı maçlar çıkararak 6’ncı oldu.

Sırbistan-Karadağ’da 2005 yılında yapılan 34. Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda dereceye giremeyerek, düş kırıklığı yaratan milliler, Japonya’da yapılan 15. Dünya Erkekler Basketbol Şampiyonasına, Uluslararası Basketbol Federasyonları Birliği’nin (FIBA) ‘’kontenjan hakkı’’ndan (wild card) yararlanarak katıldı.

Tarihinde ikinci kez katıldığı Dünya Şampiyonası’nda Mehmet Okur ve Hidayet Türkoğlu gibi NBA oyuncularından yoksun mücadele eden Türkiye, (C) Grubu’nda güçlü rakipleri arasında Yunanistan’ın ardından 2. olarak, tur atladı. 2. turda Slovenya’yı yenerek, çeyrek finalist olan ‘’12 Dev Adam’’, çeyrek finalde Arjantin’e yenildi. Klasman maçında Litvanya’yı yenen milliler, 5.’lik maçında Fransa’ya yenilerek, şampiyonayı 6. sırada tamamladı.

Türkiye’de 2001 yılında yapılan 32. Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda 2. olarak tarihinde ilk kez dünya şampiyonasına katılma hakkını kazanmıştı. Milliler, 29 Ağustos-8 Eylül 2002 tarihlerinde ABD’nin Indiniapolis şehrinde yapılan 14. Dünya Şampiyonası’nda 9. olmuştu.

01.01.2007


 

Millîler geçen yıl sadece Makedonya’ya yenildi

(A) Milli Futbol Takımı, geride kalan 2006 yılında genelde başarılı sonuçlara imza attı. Fatih Terim yönetimindeki Türk Milli Futbol Takımı, 2006 yılı içinde 3’ü resmi, 10’u özel olmak üzere toplam 13 maç yaparken, bunlardan 6’sını kazandı, 6’sında berabere kaldı, sadece 1’ini yitirdi.

Ay-yıldızlı ekip, 12’si yurt dışında, sadece 1’i Türkiye sınırları içinde yaptığı bu müsabakalarda toplam 22 gol atarken, kalesinde 12 gol gördü.

RESMî MAÇLARDA FİRE YOK

(A) Milli Futbol Takımı, 2006 yılı içinde yaptığı 3 resmi maçı da kazandı. 2008 yılında düzenlenecek Avrupa Şampiyonası Finalleri öncesi eleme grubunda mücadele eden Türkiye, Malta’yı 2-0, Macaristan’ı 1-0, Moldova’yı da 5-0 yenerken, toplam 8 gol attı ve kalesinde hiç gol görmedi. Cezası sebebiyle Malta ve Moldova maçlarını Almanya’nın Frankfurt kentinde yapan ay-yıldızlı ekip, 2007 yılı öncesi elemelerde fire vermedi.Türkiye, 2006 yılındaki 13 maçında sadece Makedonya ile yaptığını karşılaşmayı yitirdi. Milliler, 4 Haziran’da Almanya’da yaptıkları maçta Makedonya’ya 1-0 mağlup olurken, 2006 yılındaki diğer 12 sınavında 6 galibiyet, 6 beraberlik aldı.

01.01.2007


 

Beşiktaş’ta mesai yarın

Beşiktaş, ligin ikinci yarı hazırlıklarına yarın toplanarak başlayacak. BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde toplanacak siyah-beyazlılar, 2 Ocak Salı sabahı ikinci yarı hazırlıklarının ilk antrenmanını gerçekleştirecek. Beşiktaş, aynı gün kamp çalışmaları için Antalya’ya gidecek.

Antalya Belek’te Rixos Hotel Premium’da kampa girecek siyah-beyazlı ekip, 12 Ocak tarihine kadar hazırlıklarını burada yapacak. Burada Efes Pilsen Cup 6’ya katılacak Beşiktaş, ilk maçını 8 Ocak Pazartesi günü Almanya’nın Werder Bremen takımıyla oynayacak. Beşiktaş, Alman rakibi karşısında alacağı sonuca göre üçüncülük veya final maçına çıkacak. Beşiktaş, Antalya kampını tamamladıktan sonra İstanbul’a dönerek lig hazırlıklarını sürdürecek.

01.01.2007


 

Gaziantep’te Zenga dönemi sona erdi

Gaziantepspor, İtalyan teknik adam Walter Zenga ile anlaşarak sözleşmesini karşılıklı feshetti

Alınan bilgiye göre, Fortis Türkiye Kupası’nda İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile oynanan karşılaşmanın ardından, ailesiyle birlikte Dubai’ye tatile giden Zenga’nın, ara transfer dönemi için yönetime liste verdiği, ayrıca Birleşik Arap Emirlikleri’nde bir takımla görüştüğü öğrenildi.

Bu görüşmenin yönetimde hoşnutsuzluk oluşturması üzerine kulüp yönetimiyle biraraya gelen Zenga ile karşılıklı olarak sözleşmenin feshedilmesine karar verildiği ve Zenga’ya herhangi bir tazminat ödenmeyeceği bildirildi. Gaziantepspor yönetiminin bu gelişme üzerine yeni teknik adam arayışı içine girdiği, birinci devrenin sonunda Denizlispor’dan ayrılan Gaziantepspor’un eski teknik direktörü Faruk Hadzıbegiç, Erdoğan Arıca ve Raşit Çetiner ile görüştükleri belirtildi. Kırmızı-siyahlıların yarın bu üç teknik adamdan biriyle sözleşme imzalayacağı ifade edildi.

01.01.2007


 

Sutopunda hedef Avrupa

Sutopu Federasyonu Başkanı Vedat Akgün, federasyon olarak en büyük hedeflerinin (A) Milli Takımı Avrupa’da (A) Grubu’na çıkarmak olduğunu söyledi.

Akgün, 27 Mart 2005’te seçimle göreve geldiğini hatırlatarak, ‘’Görev başladıktan sonra ilk olarak Üniversite Yaz Spor Oyunları’nda milli takımla tarihimizdeki en büyük başarıyı elde ederek 13 ülkenin katıldığı organizasyonda üçüncü olduk’’ dedi. Başkanlığı döneminde ilk kez Sutopu Milli Takımı’nın, Ödül Yönetmeliği çerçevesinde ödül aldığını ifade eden Akgün, bu dönemde sutopu müsabakalarının TRT tarafından canlı olarak naklen yayınlanmaya başladığını söyledi.

01.01.2007


 

Ara transfer başlıyor

Futbolda ara transfer dönemi bugün başlıyor. Turkcell Süper Lig, Lig A ve B ile Üçüncü Lig’de ilk yarı maçlarının tamamlanmasının ardından gözler ara transfere çevrildi.

Futbol Federasyonu’ndan edinilen bilgiye göre, ‘’ara transfer’’ olarak adlandırılan ikinci transfer dönemi, 1 Ocak-1 Şubat 2007 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Profesyonel liglerde yer alan kulüpler, anlaştıkları oyuncularla bu tarihler arasında resmi sözleşme imzalayabilecekler. Sezonunun ilk devresinin sona ermesinin ardından, takımlarına takviye yapmak isteyen kulüpler, belirlenen tarihler arasındaki 31 gün içinde, formalarını taşıyacak yeni futbolcuları renklerine bağlayacak.

01.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004