Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Erdoğan: Irak öncelikli sorun oldu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Irak’ın devrik lideri Saddam Hüseyin’in idam edilmesine ilişkin olarak, ‘’Türkiye’nin şu anda Irak, AB sürecine göre çok daha öncelikli bir sorunu haline gelmiştir’’ dedi.


Kalpler yumuşadı

En kalabalık nüfusa sahip İslâm ülkesi Endonezya’da da bayram coşkusu yaşandı. Başkent Cakarta’da Güneydoğu Asya’nın en büyük camisi olma özelliği taş

Erbakan, Güler ve Topbaş bayram namazını Eyüp Sultan’da kıldı

Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan, İstanbul Valisi Muammer Güler ile Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bayram namazını Eyüp Sultan Camii’n


  Şehitler unutulmadı

Kurban Bayramı dolayısıyla Edirnekapı Şehitliği’ne akın eden aileler, şehit verdikleri evlatlarının ve yakınlarının ardından gözyaşı döktü.


  Cezaevlerinde açık görüş

Cezaevlerindeki hükümlü ve tutuklular, Kurban Bayramı ve yılbaşı dolayısıyla bugünden itibaren yakınlarıyla açık görüş yapabilecekler.


  Sınır ötesi bayramlaşma

Sınır ötesi bayramlaşma uygulaması kapsamında Hatay’ın Reyhanlı ve Yayladağı ilçelerin Suriye’ye geçişler başladı. Suriye’deki yakınlarıyla 48 saat süreyle hasret giderme fırsatı bulacak vatandaşlar, dün sabah saat 07.00’dan itibaren bu ülkeye geçmeye başladı.


  Bayram vaazına soruşturma

Antalya’nın Demre ilçesince bir cami imamının, Türk Hava Kurumu (THK) ve Mehmetçik Vakfına yönelik suçlamalarda bulunduğu iddiasıyla Kaymakamlıkça soruşturma başlatıldı.


  Londra’da iki kez bayram namazı kılındı

İngiltere’de Türkiye’den uzak bayramı kutlayan Türk gurbetçiler bayram namazını kılmak için camilere akın etti. Türk camilerinin dolup taştığı Londra’da, vatandaşlar ikinci bir bayram namazının kılınması için uzun süre dışarıda beklediler.


  11 Türk hacı daha vefat etti

Kutsal topraklarda, 11 Türk hacı daha öldü. Hac farizasını yerine getirirken hayatını kaybeden Türk hacı sayısı, 51’e yükseldi.


  Baykal: İdamla hukuk sağlanmaz

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Irak’ın devrik lideri Saddam Hüseyin’in idamıyla ilgili, ‘’Herkesi itham ederek, tek taraflı ithamla ve sonra da bu itham gereği idam ederek, barış ve hukuk sağlanmaz, bir kere daha görüldü’’ dedi.


  Akaryakıtta kaçakcılığa son

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), akaryakıt kaçakçılığını ve kalitesiz akaryakıtın dolaşımını önlemek, akaryakıtın menşenin belli olması amacıyla TÜBİTAK’a ürettirdiği Ulusal Markerı (İŞARETR) bugünden itibaren resmen uygulamaya koyacak.


  Karayalçın: Tartışmalar Erdoğan’a yarar

SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, cumhurbaşkanlığı seçimine doğru yapay formüllerden medet umulduğunu belirterek, ‘’Anayasa Mahkemesi’nde çözüm aramaya kalkarsanız, seçmenlerin yeniden Erdoğan’ın mağdur edildiğine dair değerlendirmelerde bulunmalarına yol açabilirsiniz’’ dedi.


  MEB’den sözleşmeli öğretmenler için teklif

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, sözleşmeli öğretmenlerin, askerliklerini kadrolu öğretmenler gibi yapmaları konusunda Milli Savunma Bakanlığına teklif götürdüklerini bildirdi.


  64 operasyonda 144 kişi yakalandı

İstanbul’da bir haftalık dönemde sahtecilik, kaçakçılık, dolandırıcılık ve kalpazanlık olaylarına yönelik düzenlenen 64 ayrı operasyonda 144 kişi gözaltına alındı.


  Şener: İdam bütünlüğe zarar vermesin

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Irak’ın devrik lideri Saddam Hüseyin’in idamı ve sonrasındaki gelişmelerin, Irak’ın bütünlüğüne ve birliğine zarar vermemesini temenni ettiğini söyledi.


  Esir kampı, okul olmuş

Dünya Savaşında Orta Sibirya’da Krasnoyarsk Esir Kampının, Osmanlı, Avusturya-Macar ve Alman ordularına mensup esir subay ve erler tarafından yatılı üniversiteye dönüştürülmesi bilimsel makaleye konu oldu.


  Çocuklara bayram harçlığı

İstanbul Gençlik Rehabilitasyon ve Meslek Edindirme Merkezinde (İSMEM) kalan gençler ile Darülaceze’de kalan çocuklara bayram harçlıkları dağıtıldı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004