Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Bu yolu ben seçtim

Irak’ın Cumartesi şafak vakti idam edilen devrik lideri Saddam Hüseyin’in, infazından önceki son dakikalarında, cellatlarıyla ve idamı izleyenlerle tartıştığı ortaya çıktı.Burada getirildiği odada yargıç Münir Haddad, Saddam’a cezasını yüksek sesle tebliğ ederken Saddam Hüseyin de bağırarak, “Yaşasın halk, yaşasın cihad, yaşasın millet, kahrolsun İranlılar, kahrolsun Amerikalılar” diye bağırdı.

Washington Post gazetesinin, infazın bazı şehitlerinin anlattıklarına dayanarak verdiği habere göre, Saddam Hüseyin’in idamı söyle gerçekleşti: Bağdat havaalanı yakınındaki Amerikan üssünden helikopterle Yeşil Bölge’ye getirilen Saddam, burada Iraklılara teslim edildi. Saddam Hüseyin, ardından idamın gerçekleşeceği Hadimiye semtindeki eski askeri istihbarat binasına zırhlı konvoyla götürüldü.

Burada getirildiği odada yargıç Münir Haddad, Saddam’a cezasını yüksek sesle tebliğ ederken Saddam Hüseyin de bağırarak, “Yaşasın halk, yaşasın cihad, yaşasın millet, kahrolsun İranlılar, kahrolsun Amerikalılar” diye bağırdı.

Ardından Saddam, bir Sünni din adamıyla kısa süre özel görüştü. Bundan sonra Saddam, idamın infaz edildiği odaya alındığında içerideki maskeli kişilerden biri, “Irak’ı mahvettin” diye bağırdı. Saddam Hüseyin de cevap olarak, “Ben Irak’ı mahvetmedim, zengin ve güçlü bir ülke haline getirdim” dedi.

Bu noktada Saddam Hüseyin, elinde taşıdığı köyü yeşil renkli Kur’ân’ı, savcı Munkit el-Farun’a uzatarak, kendisi gibi idama mahkûm edilen isimlerden Avad Bender’in oğluna ulaştırılmasına istedi. El-Farun, “ya onu bulamazsam?” diye sorduğunda Saddam, “ailesinin bir ferdiyle karşılaşana kadar sizde kalsın” dedi.

Bir Iraklı yetkili “korkuyor musunuz?” diye sorunca da Saddam Hüseyin, “korkmuyorum, bu yolu ben seçtim” dedi.

Bunun ardından Saddam’i idam sehpasına taşıyan cellatlar, başının örtülmesini önerdiğinde Saddam bunu reddetti ve örtü boynuna sarıldı.

Olay anını hatırlayan el-Farun, “Saddam, korkmuyordu” dedi. Bu sırada, odada bulunanlardan bazıları, Saddam’ın düşmanı niteliğindeki Şii dini lider Muktada el-Sadr’i kastederek, “Muktada, Muktada” diye bağırdılar. Saddam da onlara dönerek, “Muktada, öyle mi?” dedi.

O anda maskeli kişilerde biri, Saddam’a “cehenneme git” diye bağırdı. New York Times gazetesine göre Saddam Hüseyin de “sen, cehenneme git” diye cevap verdi. Bunun üzerine savcı, Saddam’a sataşanları susturdu.

Ardından Saddam Hüseyin, kelime-i şehadet getirdi. Bunu ikinci defa yinelerken baş cellat, sessizlik istedi ve Saddam’i taşıyan platform çekilince devrik lider boşluğa düştü. Savcı Farun, Saddam’ın anında hayatını kaybettiğini söyledi. Saddam Hüseyin, ipte beş dakika kadar sallandıktan sonra indirildi ve yaşamadığı bir doktor tarafından doğrulandı.

Bu sırada, infaz odasında bulunanlardan bazıları sevinçlerini yüksek sesle dile getirdi. Ardında Saddam’in vücudu, kefene sarılarak, helikopterle Yeşil Bölge’ye götürüldü.

/ WASHINGTON

02.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bu yolu ben seçtim

  Peretz: Müzakereler gizli yapılacak

  Bush, 2007’de akıllı davranacak

  İsrail, kontrolleri hafifletiyor

  BM’de yeni atamalar

  İdama karşılar, ama...

  K. Kore’de yılın zaferi: Nükleer deneme

  Tayland’da cami bombalandı: 1 yaralı

  Talat: Almanya’nın izolasyonları kaldırmasını bekliyoruz

  İskeçe Müftülüğüne Ahmet Mete seçildi


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004