Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Talat: Almanya’nın izolasyonları kaldırmasını bekliyoruz

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, “Yeni AB dönem başkanı Almanya’dan beklentimiz, izolasyonların kaldırılmasıdır. Çünkü izolasyonların mantığı kalmamıştır” dedi.

Cumhurbaşkanı Talat, izolasyonların uygulanma gerekçesinin, geçmişte, Kıbrıslı Türklerin ayrılık yanlısı olması diye gösterildiğini, referandumla Kıbrıslı Türklerin ayrılık değil, adanın birleşmesinden yana olduğunun ortaya çıktığını kaydetti. Talat, “Bu nedenle gerekçesi ortadan kalkan izolasyonların uygulanmasının da hiçbir anlamı yoktur” diye konuştu.

Türkiye’deki seçimlere de değinen Talat, Türkiye’de Kıbrıs sorununun iç politika unsuru yapılmasının gelişmeleri etkileyeceğini savunarak, şunları söyledi:

“Benim temennim, Türkiye’de Kıbrıs sorununun iç politika unsuru yapılmamasıdır. Kıbrıs sorunu hem ulusal bir sorun, hem de Kıbrıs Türkünü yakından ilgilendiren en birinci sorun olduğu için, Türkiye’nin bunu Kıbrıslı Türklerin daha fazla çalışmasına bırakması ve bunun sonuçlarına saygı duyması, hem de ulusal bir konu olarak iç politika malzemesi yapmaması gerekir diye düşünüyorum. Ancak ne yazık ki, iç politika malzemesi olduğu da bir gerçek. Bu yüzden, seçimlerden etkilenecek ve seçimleri de etkileyecek gibi görünüyor. Bundan hoşnut değilim doğrusu... Ama yapacak da bir şey yok gibi gözüküyor.”

KKTC Cumhurbaşkanı, 2006’da güney Kıbrıs’ta ırkçı, milliyetçi yükselişte ciddi bir artış olduğuna da işaret ederek, bunun, Kıbrıs sorununun çözümüne son derece olumsuz etkileri olduğunu söyledi. Talat, “Rum yönetiminin uygulamalarından kaynaklanan milliyetçi yükselişin derhal durdurulması” gerektiğini kaydetti.

/ LEFKOŞA

02.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bu yolu ben seçtim

  Peretz: Müzakereler gizli yapılacak

  Bush, 2007’de akıllı davranacak

  İsrail, kontrolleri hafifletiyor

  BM’de yeni atamalar

  İdama karşılar, ama...

  K. Kore’de yılın zaferi: Nükleer deneme

  Tayland’da cami bombalandı: 1 yaralı

  Talat: Almanya’nın izolasyonları kaldırmasını bekliyoruz

  İskeçe Müftülüğüne Ahmet Mete seçildi


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004