Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

“Dandini” artık bir dünya ninnisi

ABD’deki Türk doktor Kutluk Oktay, Amerikalı iki opera san'atçısının hazırladığı dünya ninnileri albümüne, otantik Türk çalgısı bendir ile katıldığı ‘’Dandini Dastana’’ adlı ninniyi de ekletti.

Amerikan Müzik Akademisi ve New York Üniversitesi San'at Okulunda öğretim üyesi olan Tessa Lang ve Johann Schwaiger çiftinin, dünya barışına ithaf edilmek üzere 15 ülkeden 7 dilde hazırladıkları ‘’Dünya Ninnileri’’ CD’sini, eklettiği Türk ninnisiyle 8 dile çıkaran Amerikan Cornell Üniversitesi Kısırlık Tedavisi ve Üreme Merkezi Başkanı Prof. Dr. Kutluk Oktay, ‘’Dandini Dastana’’nın düzenlemesi için stüdyoya da girdi.

Prof. Dr. Oktay, bu sırada ninniye yazdığı ikinci dizenin de seslendirilmesini sağladı. ‘’Danayı yaramaz bir çocuk, bostancıyı da anne ve baba’’ olarak tanımlayan Prof. Dr. Oktay’ın dizelerinde, dananın her meraklı çocuk gibi ortalığı karıştırıp, dünyayı tanımak istemesini, ailesinin de buna engel olmasını anlatan ‘’Dandini Dastana’’nın ikinci kıtası şöyle oldu:

‘’Dastini dandini dandana, bostancı girmiş bostana. Bırak bostancı danayı, bitirsin lahanayı’’

Bu şekilde bilinen ilk bölümüne eklenen yeni haliyle düzenlenen ninni için Devlet Opera ve Balesi flüt san'atçısı kız kardeşi Yaprak Oktay’ın flütüyle katıldığı stüdyo çalışmasına, Prof. Dr. Oktay, Türk çalgısı bendirle eşlik etti.

04.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yazarımız Özçelik’e ödül

  Zamanınız var mı?

  Devam filmleri yılı

  “Dandini” artık bir dünya ninnisi


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004