Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Sobaya dönüş

Bursa Mahrukatçılar Odası Başkanı İbrahim Kurt, doğal gaza yapılan zamların ardından faturaların yüksek gelmesiyle, işçi, memur ve emeklilerin, kömür sobalarını tekrar kurmaya başladıklarını söyledi.

Kurt, yaptığı açıklamada, doğal gaz kullanımının yaygınlaşmasının, satışları olumsuz etkilenen faktörlerin başında mahrukatçıların geldiğini, bu nedenle bazı mahrukatçıların ikinci bir iş yapmak zorunda kaldıklarını bildirdi.

Yapılan üst üste zamlarla, doğal gazın ısınmada çok pahalı bir yakıt haline geldiğini savunan Kurt, ‘’Bu yıl havalar geç soğumasına rağmen ilk gelen faturalar herkesi şaşırttı. Vatandaş hem doğal gaz ile ısınamaz hale geldi hem de bunun karşılığında yüklüce fatura ödemek durumuyla karşı karşıya kaldı. Doğal gaza yapılan zamların ardından faturaların yüksek gelmesiyle, işçi, memur ve emekliler, kömür sobalarını tekrar kurmaya başladı’’ dedi.

Odunun tonunun 250, kömürün tonunun ise 360-380 YTL arasında satıldığını kaydeden Kurt, evinde doğal gaz olduğu halde odun ve kömür kullanmaya başlayanların sayısının artmasının satışlarına da olumlu yansıdığını dile getirdi. Satışlarda kredi kartına 12 aya kadar taksit imkânı sunduklarını belirten Kurt, vatandaşın alım gücünün azlığı sebebiyle, satışların büyük bölümünün, taksitle gerçekleştirildiğini ifade etti. Doğal gaz fiyatlarının yüksekliğinin yanında, doğal gaz teminindeki olası sıkıntılar sebebiyle bazı sanayicilerin de tekrar kömüre yönelmeyi düşündüklerini ifade eden Kurt, ‘’Maddi durumu kötü olan vatandaşlar dışında, bazı sanayiciler bile doğal gazdan kömüre dönme teşebbüsünde bulunuyor, bizleri arayarak doğal gaz ile kömür maliyetlerini karşılaştırıyorlar’’ dedi.

/ BURSA

07.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Sobaya dönüş

  Temel ihtiyaçlara yüksek zam

  Doğalgaz yarın geliyor

  Verginin yüzde 43’ü İstanbul’dan

  Genç emekliler cennetiyiz


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004