Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Verginin yüzde 43’ü İstanbul’dan

İstanbul Vergi Dairesi Başkanı Mehmet Koç, 2006 yılında İstanbul’da mükelleflerin ödemiş olduğu vergilerin, Türkiye’de toplanan vergi gelirleri içindeki payının yüzde 40,28’den yüzde 43’e yükseldiğini bildirdi.

Mehmet Koç, yaptığı açıklamada, İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığınca 2005 yılında 43,1 milyar YTL vergi geliri tahsil edildiğini, 30 Kasım 2006 itibarıyla bu tutarın yüzde 25,7 oranında artarak 54,2 milyar YTL’ye ulaştığını söyledi.

Koç, 30 Kasım 2006 tarihi itibarıyla bakıldığında tüm Türkiye’de yapılan vergi tahsilatının 125,9 milyar YTL olduğunu belirterek, ‘’Buna göre Türkiye’de toplanan vergi gelirlerinin yüzde 43’ü İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığınca tahsil edildi. Bir başka ifadeyle tüm vergi gelirleri içinde İstanbul’un 2005’de yüzde 40,28 olan payı 2006’da yüzde 43’e yükseldi’’ diye konuştu.

İstanbul Vergi Dairesinin yaptığı çalışmalara da değinen Koç, vergi kaçakçılığı gibi konularda ellerinde somut bilgi ve belge olanların, ihbar ve şikâyetlerini www.ivdb.gov.tr adresini kullanarak elektronik posta vasıtasıyla gönderebileceğini, sitede yer alan ‘’İhbar ve Şikâyet’’ bölümü kullanılarak, vergiye ve vergi idaresine ait konulardaki ihbar ve şikâyetlerin, herhangi bir kişi ile muhatap olmaksızın internet ortamında ve kolay bir şekilde İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığına iletilebilmesinin sağlandığını kaydetti.

/ İSTANBUL

07.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Sobaya dönüş

  Temel ihtiyaçlara yüksek zam

  Doğalgaz yarın geliyor

  Verginin yüzde 43’ü İstanbul’dan

  Genç emekliler cennetiyiz


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004