Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Müslüman üniversite öğrencileri Amerikalı evsizlere umut oldu

Miami Üniversitesi’nin Müslüman öğrencileri, her Cuma, Amerikalı 100 evsize sıcak yemek ve giysilerin yanı sıra umut dağıtıyor. Miami Herald gazetesinin, “Miami grubu sıcak aş ve umut dağıtıyor” başlıklı haberine göre, Miami-Dade ilçesinde hükümet konağı önündeki otoparka Cuma namazlarından sonra gelen öğrenciler, ilçedeki evsizler için umut oluyor.

Cuma günleri otoparkta öğrencilerin gelişini gözleyen Mike Holloway (39), “Onları seviyorum. Sizden daha az talihli olanları anlamak çok şey anlatıyor” diyor.

2006 sayımına göre 5 binden fazla kişinin sokaklarda yaşadığı Miami-Dade’de her Cuma çoğu erkek 100 civarında kişi öğrencilerin organize ettiği yardımlardan faydalanıyor. Tekerlekli sandalyeye nahkum Şeyh Eyüb Esedullah (49) da bir ay kadar önce evsiz kalmış. Hayırsever öğrencilerin kalması için bir yer bulduğu Esedullah, “İnsanların benimle bu şekilde ilgilenmesi çok hoş” diyor.

Yardım faaliyetlerinin merkezindeki Pakistan asıllı mühendislik öğrencisi Vecihe Akhtar (20), ‘Project Downtown’ adını verdikleri topluluğu 5 arkadaşıyla birlikte kurmuş. Öğrencilerin faaliyetlerine şahit olan Müslüman toplumun büyük destek verdiği topluluğun üye sayısı birkaç ay içinde 50’ye yükselmiş. Gazeteye açıklama yapan Akhtar, “Herkes bize gerçekten iyi davranıyor. Böyle olunca da şevkimiz artıyor” diyor.

Akhtar, evsizlere yardım etmeye Mart ayında ilk kez bir evsizle karşılaştıktan sonra karar vermiş. Annesi Ziynet Akhtar, önce kızını bu fikirden vazgeçirmeye çalışmış. “11 Eylül saldırılarından sonra insanlar Müslümanları anlamıyor. Bu yüzden kızıma sürekli şunu dedim: ‘Bunu yapma. Seni tutuklarlarsa, hapishaneden çıkarmaya yetecek param yok.” diyen anne Akhtar, kızı ve arkadaşlarının yaptıklarını görünce fikrini değiştirmiş.

İslâm’ın zekat emrini hatırlatan öğrencilerden Emir Abdülzahir ise, “Sadece inancımızın gereğini yapmaya çalışıyoruz” diyor.

Miami Üniversitesi’ndeki 15 bin öğrenciden yüzde 1 kadarını Müslümanlar oluşturuyor. Öğrencilerin ünü bölge sınırını aşmış. Florida’daki Atlantic University’de öğrenim gören Müslüman gençler de Project Downtown’u uygulamaya başlıyor.

Amerikan İslâm İlişkileri Konseyi (CAIR) yetkilisi Altaf Ali, “İnsanlar onları gördükçe, yaptıklarının kaynağı olan inançlarını merak etmeye başlıyor. İslâmda din değiştirmeye zorlamak yoktur. Biz, İslâmı yaşayarak gösteriyoruz” diyor.

/ MIAMI

11.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bush'un Irak kumarı

  Petrolü kap git

  Ermeni tasarısı temcit pilavı gibi

  Talat: KKTC’de kararı yetkililerimiz verir

  Hüsnü’den sonra Zakzuk vakası

  Olmert'e soruşturma

  Ömer El Beşir: Darfur’da BM güçlerine ihtiyaç yok

  Saddam’ın adı Hindistan’da yaşayacak

  Ahlâksızlığa karşı Müslüman-Hıristiyan ittifakı

  Müslüman üniversite öğrencileri Amerikalı evsizlere umut oldu

  İngiltere’den Aya yolculuk

  Rus ayıları sonunda kış uykusuna yattı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004