Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Bush'un Irak kumarı

İngiliz gazetesi Guardian'ın yazarı Jonathan Freedland, ABD Başkanı George Bush’un yeni Irak planını değerlendirdiği yazısında, “Bush, son aşamada zafer diye satabileceği birşeyler bulabilmek için her şeyini riske ediyor. Irak’a takviye asker gönderme planı da bu yaklaşımın bir parçası. Irak’a ilâve asker göndermek ateşe benzin dökmekten başka birşey değil” dedi.

İngiltere’de yayınlanan The Guardian gazetesi yazarlarından Jonathan Freedland, ABD Başkanı George Bush’un “Terörle küresel savaş” adını verdiği politikasının yeni bir soğuk savaşa dönüşmeye başladığını savundu. Freedland yazısında, “Amerikan uçakları pazar gecesi, yeni bir hava saldırısı düzenledi. Hayır, Afganistan’a ya da Irak’a değil, Güney Somali’ye. Somali’nin Amerika’nın düşmanları listesinde olduğunu bilmiyorsanız kendinizi suçlamayın. Çünkü şer ekseni, her yıl yeni üyelerle, Avrupa Birliği’nden (AB) bile hızlı genişliyor. Bush, son aşamada zafer diye satabileceği bir şeyler bulabilmek için her şeyini riske ediyor. Irak’a takviye asker gönderme planı da bu yaklaşımın bir parçası. Irak’a ilave asker göndermek ateşe benzin dökmekten başka bir şey değil.

Aslında Bush Irak’tan tamamen çekilmeyi planlıyor. Ancak bir zafere ihtiyacı var. Psikologlar, hayal dünyasındaki kumar tutkunlarının da bu şekilde davrandığını söylüyor. İyice içeriye girmelerine karşın oyundan onurlu bir şekilde kalkabilme umuduyla masaya daha fazlasını sürüyorlar” görüşlerine yerverdi. Guardian başyazısında ise ABD’nin Somali saldırısıyla bu ülkenin geleceğinin daha belirsizliğe itildiğini belirtti. Yazıda, “Amerikan saldırısından birkaç gün önce herkes Somali’nin istikrara kavuşturulması konusunda küçük de olsa bir fırsat penceresi olduğu görüşündeydi. Somali’nin en büyük destekçisi olan Avrupa Komisyonu, saldırının bu hedefe ulaşılmasına yardımcı olmadığını açıkladı. Birçok Somalili ABD’yle Etiyopya’nın açıkça işbirliği yaptığını gördü.

Etiyopya askerleri, İslam Mahkemeleri mensuplarını ülkenin güney ucuna kadar kovaladı, Amerika da vurdu. Eğer gerçek daha karmaşıksa bile ılımcı İslamcıların dahi bu mantığı reddetmeleri çok zor. İslamcıların direnişi çoktan başlamış olabilir” denildi.

/ LONDRA

11.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bush'un Irak kumarı

  Petrolü kap git

  Ermeni tasarısı temcit pilavı gibi

  Talat: KKTC’de kararı yetkililerimiz verir

  Hüsnü’den sonra Zakzuk vakası

  Olmert'e soruşturma

  Ömer El Beşir: Darfur’da BM güçlerine ihtiyaç yok

  Saddam’ın adı Hindistan’da yaşayacak

  Ahlâksızlığa karşı Müslüman-Hıristiyan ittifakı

  Müslüman üniversite öğrencileri Amerikalı evsizlere umut oldu

  İngiltere’den Aya yolculuk

  Rus ayıları sonunda kış uykusuna yattı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004